Рецепт млинців без яєць

Алергія на курячі яйця, вегетаріанська дієта — усе це не є причино відмовитися від смачних млинців. Існує багато рецептів приготування тіста, де яйця не потрібні.

З бананами

Поради

Щоб випічка вийшла вдалою, необхідно дотримувати нескладних правил:

  1. Борошно попередньо просівають 2-3 рази. Це насичує його киснем і надає тісту легкості. Крім того, усуваються небажані домішки, які можуть бути в борошні. Випічка виходить м’якою при невеликій товщині паляниці
  2. Продукти повинні бути кімнатної температури.
  3. Тісто замішується до густоти сметани. Воно повинне настоятися не менш як напівгодини. Це дуже важливо для одержання однорідної тягучої маси, яка буде добре тримати форму, а млинці будуть добре перевертатися й рівномірно пропікатися.

Млинці випікаються на добре прогрітій сковороді. Якщо тісто починає липнути до поверхні сковорідки й пригоряти, то це можна виправити — потрібно на поверхні для смаження розтопити шматочок вершкового масла розтопити, нахиляючи сковороду в різні сторони, щоб воно рівномірно вкриловсю поверхню. Як тільки масло почне горіти, — ретельно зняти його паперовою серветкою. Поверхня очиститься.

З бананами

На молоці

Млинці без яєць на молоці, інгредієнти:

  • молоко -1 літр;
  • борошно — 280 грамів;
  • цукор — 2 столових ложки;
  • масло рослинне — 8 столових ложок;
  • сода — на кінчику ножа;
  • сіль — за смаком.

Рецепт млинців без яєць — на молоці. У тепле молоко додати соду, сіль, цукор. Всипати борошно невеликими порціями (можна просіювати через сито і всипати в молоко), безупинно помішуючи, довести суміш до однорідного стану. Дати настоятися, влити олію, розмішати. Млинці на молоці без яєць потрібно випікати на помірному вогні.

На кип’яченій воді

Така випічка доречна при дотриманні строгої дієти, коли виключаються всі продукти тваринного походження.

Щоб приготувати млинці без яєць, потрібні продукти:

  • вода — 0,5 літра;
  • борошно пшеничне — 2 склянки;
  • рослинна олія — 5 столових ложок;
  • цукор — 2-3 столові ложки;
  • сода — 0,5 чайних ложок;
  • сіль — 0,5 чайної ложки.

Млинці без яєць — рецепт без продуктів тваринного походження. Спочатку змішати сухі компоненти — борошно, соду, цукор і сіль. Потім поступово додавати воду, збиваючи суміш вінчиком або вилкою. Розмішати, щоб не було грудочок. Додати 2 столових ложки рослинної олії й перемішати ще раз. Дати тісту відпочити. Сковорідку гарненько прогріти на вогні, змазати олією і випікати млинці, перевертаючи лопаткою.

На гарячій воді

На сироватці

Приготувати тонкі млинці без яєць можна, замінивши молоко сироваткою. Млинці виходять із дірочками без яєць.

На 2-3 порції потрібно взяти:

  • сироватка — 500 мілілітрів;
  • борошно пшеничне — 2 склянки;
  • цукор, сіль — за смаком;
  • сода — третина чайної ложки;
  • масло — 2-3 столових ложки ложки.

Тісто для млинців без яєць готується так само, як у першому рецепті (як для млинців на молоці). Ці млинці з дірочками, ажурні, дірочки проробляють пухирці повітря, які виходять з кисломолочного продукту — сироватки.

На сироватці

Індійські доса

Екзотичний, але простий рецепт. За бажанням у тісто додаються різні спеції.

Нам потрібно:

  • борошно — 2 частини;
  • манна крупа — 1 частина.

Як приготувати млинці. Борошно, спеції й манку змішати, додати води, дати настоятися. Далі випікати звичайним способом. Такі млинці звичайно їдять із різними начинками.

З бананами

Ще один спосіб приготувати тісто без яєць — замінити їхніми бананами. Вони надають готовому продукту особливий тонкий аромат і фруктовий смак. Плоди потрібно вибрати досить зрілі, з коричневими цятками на шкірці.

Щоб зробити млинчики з бананами, нам потрібні продукти:

  • борошно — 4 склянки;
  • банани середньої величини — 4 штуки;
  • цукор — 2 столові ложки;
  • молоко — 6 склянок (підійде й свіже, і кисле);
  • сіль — половина чайної ложки;
  • сода або пекарський порошок (розпушувач тіста) — половина чайної ложки, якщо молоко свіже, якщо ж молоко кисле, то соди брати більше в 2 рази (одну чайну ложку).

Бананові

Увечері просіяти борошно, додати соду або пекарський порошок. Розрізані банани помістити в блендер, додати 3-4 столові ложки молока, борошно, цукор, сіль, Перетерти на мінімальній швидкості до однорідної маси. Долити молоко, що залишилося, масло й збити ще раз. Тісто поставити на ніч у холодильник.

Ранком випікати, як звичайно. Млинці виходять ажурні, з дірочками.

Це далеко не повний перелік рецептів для випічки без яєць.Використовуючи мінімальний набір продуктів, можна приготувати смачний, легкий і корисний продукт.

Ссылка на основную публикацию