Німецькі млинці відрізняються від українських та російських млинців не тільки назвою, але також і формою, способом приготування. У Німеччині готують цікаві млинці — за складом вони схожі на російські але зовні вони зовсім інші — вони схожі на кекси і водночас на невеликі булоски, адже печуться у формочках для мафінів, однак, надуваючись, отримують круглу форму.
Зміст
Інгредієнти
Щоб приготувати німецькі млинці, потрібні наступні продукти:
- 5 яєць
- 1 склянка молока
- 1 склянка борошна
- чверть склянки вершкового масла
- 1 чайна ложка ванільного цукру (або на кінчику ножа ванілі)
- 1 чайна ложка цукру
- третина чайної ложки солі.
Ще потрібно трохи варення, яке можна додати в ямку на млинці, яка утворюється у виробі від повітря. Варення будемо додавати вже після випікання. Готові вироби можна посипати цукровою пудрою.
Приготування
Готуємо простий німецький десерт:
- У чашу або глибоку миску наливаємо молоко, додаємо яйця, борошно, цукор, ванільний цукор, сіль. Перемішуємо блендером на низькій швидкості, щоб яйце не занадто збилося.
- У мікрохвильовці розтоплюємо вершкове масло, вливаємо його в яєчну суміш і знову мішаємо блендером (можна й міксером, вінчиком, вилкою, але блендер краще розбиває грудочки з борошна).
- Беремо формочки для мафінів (можна взяти й для кексів, але не потрібно наповнювати їх доверху), вливаємо тісто.
- Випікаємо при 200-градусній температурі протягом двадцяти хвилин. Якщо готувати правильно, млинці повинні здутися, отримуючи кулясту форму.
Після випікання млинцям потрібно охолонути в духовці, бажано їхній не виймати й навіть не відкривати дверцята духовки, інакше вони осядуть. Їсти можна з варенням або просто так, як печиво.
Це цікаво
Німці багато часу проводять на роботі. Але, не зважаючи на свої ділові якості, вони дуже відкриті в спілкуванні й люблять свята. Звичайно, вони не святкують занадто часто, але якщо день не є робочим, те всі виходять на народні гуляння з ярмарками.
На цих ярмарках продають знамениті німецькі сосиски й традиційні десерти — новорічне пісочне печиво, баварський сливовий пиріг, спекуляціус, яблучний штрудель із мигдалем, оладки з яблуками по-німецьки, німецький різдвяний штоллен з ізюмом, абрикосовий штройзель, крендельки із пряностями, берлінське печиво.
Крім солодких, є й солоні пироги, солоні претцели, які є своєрідними кренделями. Простота й хорший смак — це непросто поєднати, але такому працьовитому народу, як німці, це добре вдалося. Страви постійно продавалися на народних гуляннях, тому їх потрібно було зробити у великих кількостях, та ще й так, щоб люди похвалили.