Як спекти сто млинців — простий рецепт

Часто нам доводиться готувати для великих компаній. Для цього потрібні особливі рецепти, а також особливі способи приготування. Представляємо рецепт на сто млинців — їх приготувати так само просто, як і звичайну порцію, але часу на випікання такої кількості піде досить багато. Щоб скоротити час готування, краще використати дві або три сковорідки одночасно.

Рекорд

Інгредієнти

Нам потрібно:

  • 2 літра молока
  • 1 кілограм борошна
  • 10 столових ложок цукру
  • 750 мілілітрів води
  • 10 столових ложок рослинної олії (краще взяти соняшникову олію)
  • 10 щіпок солі
  • 200 грамів вершкового масла, яке ми будемо використовувати, щоб змастити млинці.

На сковорідці

Приготування

Рецепт млинців:

  1. Борошно просіюємо, змішуємо з сіллю.
  2. Вбиваємо в борошно яйця, ретельно перемішуємо. Поступово додаємо борошно. Бажано для перемішування користуватися міксером, щоб розбивати грудки. Тісто повинно мати консистенцію рідкої сметани.
  3. Коли тісто стане однорідним, додаємо соняшникову олію і знову перемішуємо міксером.
  4. Розігріваємо сковороду, змащуємо днище сковороди соняшниковою олією і випікаємо млинці. Після першого млинця змащувати сковороду жиром не потрібно, оскільки в тісті вже є рослинна олія і вони не повинні пригорати.

Млинці готуються біля 30 секунд на одному боці і біля 15 секунд — на другому. Оскільки млинці випікаються дуже швидко, від них не потрібно відходити, інакше пригорять. Якщо у вас дві або три сковорідки, паузи, коли випікається млинець, можна заповнити випіканням млинців на інших сковородах. А ступінь готовності млинцевого тіста можна визначати не по часу, а по кольору і консистенції млинця — він повинен бути золотавим, обсмаженим на краях і м’яким посередині.

Млинці особливо смачні, якщо їх ставити стопкою і перемащувати вершковим маслом. Ставити краще на блюдо чи широку тарілку, днище бажано застелити паперовою чи полотняною серветкою, щоб вони вбирали лишній жир. Якщо всі млинці готові, їх краще відразу подавати на стіл. Якщо страва повинна постояти трохи часу, краще млинцы накрити кришкою від тортівниці, щоб вони зберігали тепло і не висихали.

Солені начинки

Якщо млинці добре змастити маслом, їх можна їсти як домашнє печиво, склавши трикутником. Це хороше доповнення до чаю чи до фруктово-ягідного компоту. Найпростіша начинка — густа жирна домашня сметана. Її можна просто намастити на млинець, а можна скласти рулетиком або трикутничком. Із солодкою начинкою просто — можна використовувати мед, натерті яблука, варення. Солені начинки можна готувати наступним чином:

  1. М’ясна — відварене і дрібно нарізане м’ясо змішується з обсмаженою на олії цибулею. Суміш обжарюється десять хвилин.
  2. Куряча — відварена грудка курки пропускається через м’ясорубку, фарш змішується з осмаженою на олії цибулею. Додається подрібнений часник, натертий сир, сметана.
  3. Печінкова — дрібно нарізані і обжарені морква і цибуля змішуються з сирим печінковим фаршом. Печінково-морквяна суміш обжарюється, до неї потрібно додати дрібно нарізані зварені яйця. Начинка солиться і перчиться.
  4. Ковбасна. Перемелена лікарська (докторська) ковбаса змішується з натертим сиром. У суміш додається гірчиця і сметана.
  5. Лососево-грибна. Печериці обжарюються на вершковому маслі, змішуються з кропом, шматочками відвареного лосося (можна взяти філе хека), домашнім майонезом (або магазинним).
  6. Із сьомгою. Копчену сьомгу нарізати соломкою, додати трохи лимонного соку, викладувати на млинці, змащені гірчицею.
  7. Яєчна — декілька дрібно нарізаних курячих яєць змішують із зеленою цибулею і майонезом.
  8. Гостра — м’який вершковий сир змішуємо з невеликою кількістю натертого хрону (одну — дві чайні ложки) і з кропом.
  9. Сирно-вершкова (творожно-вершкова). Білий сир (творог) змішуємо з молоком поки не утвориться творожна паста, додаємо нарізану зелень, солимо, перчимо. Додаємо трохи збитих вершків.
  10. Для налисників. Українські млинці з сирно-ізюмною (творожно-ізюмною) начинкою називають налисниками. Сир перетирається через сито, додається сметана, цукор, ванільний цукор та ізюм. Перед тим, як начинити млинці, суміш тримають дві години в холодильнику.
  11. Грибна — лісові гриби обжарюються на суміші вершкового масла і рослинної олії, до них примішуються попередньо обсмажені цибуля з морквою, додаються дрібно нарізані варені яйця.
  12. Капустяна — дрібно нашаткована капуста обжарюється на вершковому маслі, окремо обжарюються дрібно нарізана цибуля, нарізаються вкруту зварені яйця, все перемішується, солиться і перчиться.

Якщо готувати по рецепту на велику кількість млинців, можна приготувати їжу для пікніка для великої компанії. А можна і поїсти вдома — сто млинців — це не так і багато, особливо, якщо сім’я велика. Млинці добре вгамовують голод після важкого робочого дня, крім того, їх дуже люблять діти.

Ссылка на основную публикацию