Рецепт млинців на одну склянку молока і два яйця

Молочні млинці готуються з додаванням великої кількості молока — від половини літра до одного літра. Але і з однієї склянки молока можна приготувати досить багато млинців — близько десяти штук. Цього цілком вистачить для ситного сніданку двох людей, особливо якщо в наявності яка-небудь начинка — густа сметана, кабачкова ікра, або ж щось солодке — варення або мед. З гарячим чорним або фруктовим чаєм такий сніданок дасть відчуття ситості на декілька годин.

Випечені

Інгредієнти

Якщо робити млинчики тонкими, вийде 10 млинців на склянку молока, рецепт приготування досить простій. Якщо в наявності 2 склянки молока, усіх продуктів потрібно взяти у два рази більше, відповідно вийде близько 20 млинців, їх кількість залежить від товщини. На 3 склянки молока потроюємо інгредієнти і так далі, залежно від потрібної кінцевої кількості паляниць.

Склад:

  • 1 склянка борошна
  • 1 склянка молока
  • 2 яйця (можна взяти 1 яйце)
  • 1 столова ложка цукру
  • щіпка солі
  • третина чайної ложки соди, погашеної чайною ложкою оцту (погашена сода використовується у якості розпушувача)
  • 2 столових ложки рослинної олії для додавання в тісто
  • 2 столових ложки рослинної олії для змащування сковорідки при випіканні.

Приготування

Готуємо млинці на молоці:

  1. У мисці змішуємо молоко, цукор, сіль, яйця (рецепт розрахований на 2 яйця, але можна взяти й одне), залежно від того, скільки ви приготували для рецепта.
  2. Перемішуючи, поступово вводимо борошно.
  3. Додаємо гашену соду.
  4. Додаємо дві столових ложки рослинної олії.

Жаримо на сковорідці, змастивши днище двома столовими ложками олії. Перший млинець жариться трохи довше, оскільки сковорода може бути не розігріта, другу порцію тіста тримають на вогні менше часу.

З варенням

Корисні поради

Кілька порад по приготуванню млинців:

  • у тісто краще давати жовтки яєць, білки бажано збити й додати в млинцеву суміш відразу перед випіканням — вироби виходять повітряними й мереживними;
  • якщо не додавати борошно прямо з пакета, а просіяти, тісто буде без грудочок, а самі млинці будуть повітряними;
  • при додаванні інгредієнтів у млинцеве тісто, бажано суміш увесь час збивати міксером, вінчиком або блендером, у такий спосіб можна уникнути грудок, а самі вироби будуть мати рівномірну консистенцію;
  • якщо грудок буде небагато й вони будуть маленькими, вони не будуть впливати сильно впливати на смак і вигляд млинців, часто тісто мішають вилкою або вінчиком, ними не завжди вдається розбити шматочки тіста, тому можна скористатися міксером, яким потрібно перемішувати тісто на повільній швидкості;
  • солити тісто потрібно навіть у тому випадку, якщо передбачена солодка начинка;
  • тісто повиннот легко розтікатися по сковороді, однак воно не може бути рідшим, ніж вершки, згущувати тісто можна борошном, робити більш рідким можна за допомогою теплої води;
  • дієтичні млинці готуються з додаванням цільнозернового борошна, наприклад кукурудзяного, гречаного;
  • у тісто обов’язково потрібно додати ложку рослинної олії, тоді їх легше випікати на сковорідці, паляниці легше відокремлювати від сковороди;
  • млинці виходять смачнішими, якщо їх готувати не на одному молоці, а з додаванням теплої води;
  • перевертати млинці зручно не тільки лопаткою, але й широким ножем;
  • незважаючи на те, що оливкова олія вважається більш корисною, млинці краще готувати на рафінованійф соняшниковій олії, вона без запаху зі звичним смаком;
  • щоб страва була смачнішою, потрібно перед випіканням в рівних пропорціях змішати рослинну олію й вершкове масло;
  • намагайтеся пекти на середньому вогні;
  • наливати млинці потрібно невеликим ополоником або великою дерев’яною ложкою, бажано, щоб одна порція відповідала об’єму ополоника.

Страва швидке пригоряє, тому бажано вибрати час так, щоб під час випікання нічого не відволікало, тоді можна швидко посмажити млинці, і простежити, щоб вони були золотавими й ароматними, а не почорнілими й пригорілими.

Ссылка на основную публикацию