Рецепт розсольних млинців

Як правило, солоні млинці робляться за допомогою додавання в тісто молока, сироватки, або ж просто на воді. Але їх так само можна готовити на огірковому розсолі, розсолі з помідорів, кабачків і інших овочів, головне, щоб солона рідина була прозорою, а не мутною. Перевага полягає в тому, що такі страви не потрібно солити, вони готуються із продукту, який важко застосувати в кулінарії. Недоліком є можлива надмірна концентрація солі, сіль не є надто корисним продуктом. Але оригінальність смаку, простота виготовлення й сумісність із рибою, ікрою, грибами приваблюють багатьох бажаючих приготувати млинці з розсолу.

Святковий стіл

Тонкі

Нам потрібно:

  • 1 склянка розсолу
  • 1 склянка без гірки пшеничного або житнього борошна (можна суміш двох видів борошна)
  • половина чайної ложки цукру
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка оливкової олії (підійде й соняшникова)
  • третина чайної ложки розпушувача або соди, погашеної оцтом.

Рецепт розрахований на двох людей. Якщо людей більше, потрібно пропорційно збільшити кількість продуктів.

З грибами

Приготування:

  1. Змішуємо яйце, розпушувач і цукор за допомогою блендера або міксера.
  2. Коли суміш почне злегка піниться, можна по трохи додавати борошно.
  3. Після того, як тісто заміситься й придбає тугу консистенцію, потроху додаємо розсіл, який потрібно вливати тонким струменем при постійному помішуванні.
  4. Залишити на півгодини, після цього додаємо оливкову або соняшникову олію й перемішуємо.

Випікаємо, перед першим млинцем трохи змащуємо рослинною олією днище сковороди.

Солоні

Млинці на розсолі — рецепт, за яким паляниці виходять досить солоними, тому потрібно бути обережним, кому за медичними показниками не можна надмірно вживати сіль. Наприклад, у кого проблеми із нирками або ж гіпертонія.

Продукти:

  • 1 літр розсолу з огірків
  • 2 склянки борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 3 столових ложки соняшникової олії.

Молочні

Приготування:

  1. Погашену оцтом соду або розпушувач додаємо в розсіл.
  2. Борошно просіваємо й поступово, помішуючи, засипаємо в розсіл.
  3. Дати тісту відстояться до однієї години, після цього додаємо рослинну олію й ретельна перемішуємо.

Змастити прогріту сковороду олією і можна приступати до випікання. Якщо випікати під кришкою, не вийде хрусткої скоринки, але млинці будуть мати ніжну консистенцію.

Капустяні

Якщо капустяна солона заливка зберегла прозорість, з неї цілком можна приготувати смачні млинці.

Інгредієнти:

  • півтори склянки капустяного розсолу
  • половина склянки кип’яченої теплої води
  • 10 грамів сухих дріжджів (як правило, один пакетик)
  • 2 склянки борошна
  • 1 столова ложка цукру
  • 3 столових ложки соняшникової олії.

Капуста

Приготування

  1. У теплій воді розчиняємо дріжджі й цукор, тримаємо в теплі близько 15 хвилин.
  2. Перемішаємо капустяний розсіл з борошном і рослинною олією.
  3. Коли тісто стане однорідним, вливаємо дріжджі із цукром. Якщо на тісті буде проступати трохи піни, це наслідок дії дріжджів, не потрібно через це переживати.

Випікаємо на сковорідці, змастивши сковороду тонким шаром соняшникової олії перед випіканням першого млинця, далі додавати олію в сковороду не потрібно.

Ссылка на основную публикацию