Рецепт майонезних млинців

Який соус підходить до всіх солоних продуктів? Майонез — він дуже смачний і живильний. Тільки останнім часом його часто критикують за шкідливість. Причому критикують часто справедливо, оскільки магазинний майонез має у своєму складі багато шкідливих речовин, консервантів, він занадто солоний і жирний, а знежирені майонези мають у своєму складі стабілізатори. Але можна за десять хвилин приготувати домашній майонез, і млинці, приготовлені на такому соусі, будуть також смачними, але менш шкідливими, чому на магазинному майонезі.

З вершками

Мереживні

Якщо все зробити правильно, млинці по рецепту повинні вийти з мереживні, тонкі, з дірками. Якщо вам потрібні більш товсті паляниці, потрібно, щоб тісто було більш густим, для цього використовуйте 500, а не 800 мілілітрів води, як зазначено в рецепті.

Підготуйте:

  • дві столові ложки майонезу,
  • три склянки пшеничного просіяного борошна,
  • 800 мілілітрів води (краще взяти кип’ячену охолоджену),
  • одне яйце,
  • дві столові ложки цукру,
  • чайну ложку солі без гірки,
  • три столові ложки соняшникової олії,
  • половину чайної ложки соди потрібно погасити оцтом.

Мереживні

Приготування:

  1. У каструлі змішайте цукор, сіль, яйце, майонез, збийте, добре перемішавши.
  2. Невеликими порціями сипте борошно, не перестаючи перемішувати. Після розбивки грудочок влийте соду, соняшникову олію (може бути будь-яка рослинна олія). Тісто повинно вийти таким, як сметана середньої консистенції, але добре литися.
  3. Жарити краще на сковороді з антипригарним покриттям, потрібно додати трохи олії тільки для першого млинця.

Незважаючи на те, що млинці на майонезі, можна додавати не тільки солоні, але й солодкі начинки.

Молочні

Продукти:

  • 2 столові ложки майонезу
  • 500 мілілітрів не кип’яченого молока
  • 1 яйце
  • 1,5 склянки борошна
  • 1 столова ложка цукру
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 0,5 чайної ложки соди.

На молоці млинці виходять пористими.

Для дітей

Рецепт приготування:

  • вінчиком збийте яйце;
  • підігріте молоко потрібно влити до яйця і розмішати;
  • додайте цукор, сіль, майонез;
  • помішуючи, додавайте соду, рослинну олію й невеликими порціями додайте борошно.

Після випікання можна подавати з начинкою.

Крохмальні

Продукти:

  • 3 столові ложки майонезу
  • 1 столова ложка крохмалю
  • 100 грамів борошна
  • 3 яйця
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 столова ложка розрихлювача тіста
  • 1,5 склянки газованої мінеральної води.

Завдяки наявності газованої води млинці виходять із великими дірками, а завдяки крохмалю — товстими й пишними.

Рецепт:

  • додати в яйця цукор і сіль, збити;
  • додайте майонез;
  • перемішуючи, додавайте борошно, крохмаль, розпушувач (соду), перемішуйте поки не зникнуть грудочки;
  • додайте мінералку, акуратно перемішайте ложкою й залиште на десять хвилин.

Перед випічкою дайте тонкий шар олії на розігріту сковороду.

Для дітей

Домашній майонез провансаль

Щоб не користуватися магазинним майонезом, можна приготувати домашній. Він не такий шкідливий, оскільки свіжий і не містить консервантів і інших шкідливих добавок.

Рецепт — змішайте чотири курячі яйця, чайну ложку цукру, чайну ложку солі, чайну ложку гірчиці (можна без гірчиці, але тоді це буде не провансаль) у посудині, і перемішайте міксером (можна блендером, чи насадкою-вінчиком для блендера, однак найкраще — міксером) на невеликій швидкості. Майонез повинен емульгуватися, тому змішувати інгредієнти на великих швидкостях не потрібно, інакше він стане не густим, а рідким. Не перестаючи перемішувати, вливайте тонким струменем соняшникову, кукурудзяну або оливкову олію, усього потрібно біля 200 грамів олії.

З лимоном

Після того, як майонез стане густим, потрібно додати одну столову ложку яблучного оцту (можна замінити звичайним оцтом або лимонним соком), після чого жовта суміш побіліє й стане схожою на звичайний майонез.

У приготуванні є маленька хитрість — усі інгредієнти повинні бути кімнатної температури, з холодних продуктів може не вийти.. Також потрібно, щоб рослинна олія була якісною, а не підробкою з пальмової олії з ароматизаторами. Дивіться, щоб яйця були свіжими й з перевірених джерел, тому що вони йдуть у майонез сирими. Майонез не зберігається довго — як тільки приготуйте, відразу використовуйте.

Якщо майонез не вийшов, став рідким, олія відшарувалася — нехай постоїть в кімнаті, після того, як він зігріється, знову перемішайте, цілком можливо що після нагрівання до кімнатної температури і подальшого перемішування міксером майонез вийде густим з однорідною консистенцією.

Ссылка на основную публикацию