Якщо хочеться оригінальної, смачної і водночас простої страви, можна приготувати млинці жовтогарячого кольору. Барвником буде виступати морквяний сік, морква також буде надавати млинчикам багато корисних властивостей, які є в цьому овочі. Млинці виходять м’якими, пишними, кориця надає пряний аромат, а ізюм — перетворює паляницю в натуральний десерт.
Зміст
Інгредієнти
Для рецепта нам потрібно:
- 2 столових ложки ізюму (бажано — світлого)
- 2 чайних ложки меленої кориці
- 2 столових ложки соняшникової олії
- чайна ложка з гіркою вершкового масла
- 1 склянка молока
- 4 середніх моркви
- 6 столових ложок пшеничного борошна
- 2 столові ложки панірувальних сухарів
- 5 столових ложок цукру
- 2 столових ложки сметани
- третина чайної ложки солі
- 3 курячих яйця.
Продукти розраховані на шість порцій.
Приготування
Підготовка до приготування йде близько напівгодини, ще 30 хвилин іде на готування самого блюда. Рецепт:
- Моркву чистимо, нарізаємо кружальцями.
- Змішуємо молоко й морквяні шматочки за допомогою блендера.
- У молочно-морквяну суміш додаємо корицю й перемішуємо.
- Додаємо сухарі і мішаємо вилкою.
- Промиваємо ізюм і додаємо до морквяної маси. Ізюм не потрібно мішати блендером, тому що він повинен бути цілим. Тому масу, у якій є ізюм, бажане перемішувати вінчиком, вилкою або міксером на низької швидкості.
- До яєць додаємо цукор і збиваємо міксером.
- До яєчного тіста додаємо борошно й розмішуємо міксером або блендером. Якщо мішаєте вінчиком, потрібно збивати тісто ретельно, щоб не було більших грудочок (дуже дрібні можуть бути).
- До тіста додаємо морквяну суміш і сметану.
- Після нетривалого перемішування солимо, вливаємо вершкове масло, яке потрібно розтопити в мікрохвильовці.
Випікаємо на соняшниковій олії (вогонь повинен бути середньої інтенсивності), поки не з’явиться рум’яна скоринка. При випіканні потрібно вибрати потрібний момент готовності, щоб не пересушити млинці, оскільки вони повинні бути пишними й м’якими.
Це цікаво
Цікаві факти про моркву:
- Морква не завжди була яскраво-жовтогарячою, цей колір зараз називається морквяним. У минулому цей овоч був блідо жовтим або світло-фіолетовим. В XVII столітті в Голландії з’явилися сорти, які були такими ж, як сучасні по кольору і смакових якостях.
- Основний вітамін у моркві — вітамін А, який ще називають бета-каротином. Усього два овочі середнього розміру містять добову дозу цієї корисної речовини. Також є багато вітамінів і мікроелементів.
- Батьківщина — Афганістан, де й донині росте багато сортів моркви. Європейці познайомилися із цим коренеплодом у Х столітті, причому поширювалася культура по території європейських країн близько трьох століть.
- Відомо близько шести десятків видів моркви. Різні сорти мають відмінності в кольорі, довжині, масі й діаметрі кореня.
- У минулому морква вважалася не овочем з корисним коренем, а спецією — використовували листи й насіння.
- Морква буває двох видів — їдальня й кормова.
- Вітамін А, який міститься в овочі, позитивно впливає на гостроту зору в темряві.
- Варена морква входить у дієту діабетиків.
- М’якоть і сік корисні для серця й судин. Різні речовини, які містяться в морквяному соці, допомагають вивести холестерин, калій потрібний для зміцнення й еластичності судин.
- Допомагає організму регулювати артеріальний тиск, тому моркву рекомендують при гіпертонії, венозному варикозі, атеросклерозі й інших захворюваннях, пов’язаних із серцем і судинами.
- Корисна для травлення, печінки, нирок, печінки, шкіри.
- Морквяне пюре використовують для обробки опіків, гнійних, а також ран, які важко загоюються.
- Морквяний сік п’ють при хворобах підшлункової залози, жовчокам’яної хвороби, недокрів’ї (дефіцит заліза), нирок, печінки, очей, шкіри.
- Завдяки наявності вітаміну С підвищується імунітет.
- Пюре входить до складу косметичних масок.