М’ясово-рисові млинці

Якщо звичайны млинці начинити м’ясом та рисом, вийде страва, яка за смаком нагадує голубці. Їсти таку страву можна зі сметаною. Готуються такі млинці не дуже швидко, вони підходять для обіду та вечері. Рецепт прости, головне — підібрати якісне м’ясо, оскільки воно є головним інгредієнтом.

З цибулею

Інгредієнти

Продукти

Для реалізації рецепту потрібні тонкі млинці, наприклад українські молочні налисники, достатньо буде 15 таких млинців. Також підготуйте 500 грамів свинячо-яловичого фаршу, половину склянки сирого рису (краще круглого, він має більше клейковини), трохи олії, перець і сіль. Підготуйте велику сковороду, в ній буде легше готувати.

Млинці з м’ясом і рисом готуються досить довго, у порівнянні зі звичайними млинцями з холодною начинкою, тому страву, приготовану по цьому рецепту, краще подавати на вечерю. Млинці калорійні, ситні й корисні для тих, хто віддає перевагу білковій їжі, адже м’ясо — це протеїновий продукт. Така вечеря підходить усім, але особливо спортсменам, які можуть харчуватися здоровою їжею, а не вживати протеїнові порошки. При бажанні, фарш можна замінити на курячий, вегетаріанці й ті, кому потрібно пісне блюдо, може використовувати фарш із соєвих биточків. Страва розрахована на 3 — 4 людини.

Приготування

Рецепт приготування:

  1. Для того, щоб зварити рис, використовуємо один літр води й варимо з додаванням солі або бульйонного кубика (кубики, звичайно, шкідливі, але смак у них гарний, позначається наявність підсилювача смаку — глутамату). Варимо быля  20 хвилин.
  2. Після того, як рис звариться, потрібно злити воду. Якщо його промити під водою, він стане менше солоним і втратить клейкі властивості. Так що вам вирішувати, який рис використовувати — промитий чи просто охолоджений зі злитою водою.
  3. Через м’ясорубку пропускаємо м’ясо, краще побрати свинину і яловичину в пропорціях один до одного. Цибулю на цьому етапі додавати не потрібно.Фарш
  4. Фарш потрібно посолити, також додайте перець, приправи й перемішайте.
  5. Робимо з цибулі невеликі кубики.
  6. Жаримо цибулю, попередньо розподіливши по днищу сковорідки п’ять столових ложок рослинної олії.Тушкування цибулі
  7. Додаємо до цибулі в сковороду фарш і жаримо близько 20 хвилин, помішуючи ложкою або лопаткою з дерева, намагаючись рівномірно розподілити м’ясо. Через 15 хвилин після початку жарки потрібно накрити фарш кришкою й тушкувати на невеликому вогні ще п’ять хвилин.У сковороді
  8. Змішуємо фарш і рис. При необхідності додаємо вершкове масло (якщо фарш сухий), солимо й додаємо перцю.

Загортаємо фарш у млинці, виходять млинці у вигляді конвертиків, трикутників або рулетів — кому як подобається. Але звичайно м’ясні млинці загортають рулетами. Можна відразу їсти, а можна трохи піджарити й подавати зі сметаною.

Білкові

Ссылка на основную публикацию