Рецепт маленьких млинців

Якщо млинці великі, у них зручно загортати начинку, але без начинки їх їсти не дуже зручно. Якщо млинці маленькі, їх можна заправляти солодкою або солоною поливкою і їсти за допомогою вилки й ножа. Якщо ж зовсім до них нічого не додавати, їхнім цілком можна брати руками, немов шматочок хліба. Щоб млинці невеликих розмірів зручно стояли в руці, потрібно, щоб вони не гнулися, а значить вони повинні бути пишними. Товсті млинці зовсім не тверді, вони м’які та мають ніжну консистенцію.

З варенням

Інгредієнти

Нам потрібно:

  • половину літра молока
  • 3 яйця
  • 3 столових ложки цукру
  • 3 склянки борошна
  • 3 столових ложки вершкового масла
  • 2 столових ложки рослинної олії
  • 3 чайних ложки розпушувача.

Рецепт розрахований на 10 невеликих порцій.

З малиною

Приготування

  1. У глибокій мисці або каструлі до яєць додаємо цукор, солимо й розмішуємо міксером.
  2. Періодично перемішуючи, додаємо частинами молоко, після — всипаємо розпушувач і невеликими порціями додаємо борошно, щораз розбиваючи грудки.
  3. Додаємо до борошняної суміші розтоплене вершкове масло, перемішуємо.

Змащуємо сковороду рослинною олією й виливаємо ложкою невеликі порції, формуючи маленькі млинці, по кілька штук у сковорідці.

Із соусом

Поливки

Готові млинці можна полити сметаною, медом, варенням, посипати цукровою пудрою. Але якщо є час і бажання, можна приготувати поливку (або заправку, як ще говорять).

  1. Шоколадна. Плитку шоколаду розламуємо на невеликі шматки, додаємо невеликими шматочками столову ложку охолодженого вершкового масла, додаємо дві столові ложки цукру й пакетик ванільного цукру. Тримаємо на водній лазні на невеликому вогні при постійному помішуванні. Подаємо теплою.
  2. Вершкова — змішуємо дві столових ложки вершкового масла, третину склянки цукру, чверть склянки лимонного соку, збиваємо за допомогою міксера дві хвилини. Потім додаємо три столові ложки вершків і збиваємо ще одну хвилину. Потрібно потримати на слабкому вогні до повного розчинення цукру.
  3. Бананова — три банани очистити, порізати на невеликі шматочки, змішати в глибокій посудині за допомогою блендера із трьома столовими ложками сметани й однієї столовою ложкою меду.
  4. Грейпфрутова — один грейпфрут почистити, вийнявши м’якоть. У сковороду кинути одну столову ложку вершкового масла, три столові ложки цукру, проварити чверть години, поки соус не загустіє. Подавати поливку охолодженої.
  5. Рецепт карамельної поливки — дві столові ложки борошна жаримо на сковороді, поки воно не стане золотавого кольору. Додаємо одну столову ложку вершкового масла й 10 столових ложок цукру, тримаємо на вогні, поки цукор не розтопиться. Додаємо половину склянки молока, і перемішуємо, поки маса не стане однорідною.
  6. Рецепт апельсинової поливки. З одного великого апельсина (або двох невеликих) вичавити сік, якщо не потрібно м’якоті, її можна процідити. Цедру зняти дрібною терткою й проварити зі склянкою води протягом п’яти хвилин. Продовжуючи варити, додаємо дві столові ложки цукру, одну столову ложку лимонного соку. Півтори столові ложки картопляного крохмалю потрібно змішати з половиною склянки води й влити в соус із цедри. Варимо, поки не загустіє. Знімаємо з вогню, чекаємо, поки трохи охолоне й додаємо апельсиновий сік, помішуючи.

З полуницями

Ссылка на основную публикацию