Млинці з заварним кремом

Млинці із заварним кремом — смачний десерт, який особливо подобається дітям. Звичайно, це не дієтична їжа. Але ж багато смачних страв часто є віддаленими від будь-яких дієт, раз на тиждень посмакувати з родиною десертом цілком можна. Заварний крем завжди асоціюється з дитинством — у радянський час це були найпоширеніші й доступні ласощі, він продавався у вигляді сухих брикетів. Цей крем можна приготувати в домашніх умовах. Заварний крем у комбінації із млинцями це буде ситним і смачним сніданком, страву можна подати на десерт під час обіду або вечері.

З цукровою пудрою

Продукти

Для млинців потрібно підготувати:

  • 500 мілілітрів коров’ячого молока
  • 200 грамів пшеничного борошна вищого або першого гатунку
  • 2 яйця
  • 2 столових ложки рослинної олії, можна простого соняшникової
  • 1 столова ложка цукру
  • щіпка солі
  • 0,5 — 1 пакетика ванільного цукру.

Десерт

Щоб приготувати заварний крем для млинців по рецепту, нас потрібно:

  • 3 склянки молока (500 мілілітрів)
  • 3 столових ложки борошна
  • 1 склянка цукру (краще — пудри)
  • 2 яйця
  • 100 грамів вершкового масла (або три столових ложки).

Також можна підготувати кокосову стружку, свіжі або заморожені ягоди, які можна додавати в крем або використовувати для прикраси.

Приготування

Рецепт припускає наявність тонких і міцних млинців, які можете приготувати своїм, перевіреним способом або готуйте по нашому рецепту:

  • у глибокій посудині перемішайте яйця, цукор-пісок, молоко й сіль;
  • борошно змішайте з розпушувачем (спеціальним магазинним або просто содою);
  • помішуючи міксером, насипайте борошно в яєчну суміш;
  • налийте зазначену в рецепті кількість рослинної олії;
  • випікайте, перевертаючи дерев’яною лопаткою.

З начинкою

Рецепт приготування крему:

  • візьміть склянку молока й змішайте його з борошном, перемішавши міксером;
  • решту молока потрібно перемішати з ванільним цукром і скип’ятити на середньому вогні;
  • після закипання молока потрібно потроху, тонким струменем вливати суміш молока й борошна;
  • постійно помішуючи, довести до кипіння, ознака готовності — густота, як у рідкої сметани;
  • остудити, при охолодженні крем буде ставати ще густішим;
  • вершкове масло збити із цукром або пудрою й вмішати до остиглого до кімнатної температури крему.

Це цікаво

Цікаві факти про млинці:

Смачна страва

  1.  Найвища млинцева стопка становила 82 сантиметра. Співробітники одного великобританського каналу приготували на Масленницу більш як сімсотмлинців, на які витратили 250 яєць, п’ять кілограмів борошна, п’ятнадцять літрів молока й цілий день — тринадцять годин.
  2. В 2013 році власник одного з ресторанів США за годину випік трохи більше однієї тисячі млинців усього за одну годину.
  3. В 2012 році більш 900 англійських студентів одночасно перевернули по млинцю на сковороді, увесь цей безглуздий флешмоб зайняв півхвилини.
  4. Рекордна кількість млинців за один восьмигодинний робочий день було приготовлено в 2009 році працівниками готелю міста Атланта й волонтерами — паляниць було спечено понад 76 тисяч. Приготуванням займалися понад 170 людей, млинцями поснідали двадцять тисяч клієнтів ресторану.
  5. Рекорд на найвище підкидання млинця встановив в 2010 році американець Доминик Кузакри. Млинець підлетів більш, ніж на дев’ять метрів. Попередній рекорд також установив цей житель Нью-Йорка, підкинувши паляницю також на дев’ятиметрову висоту, але на тридцять сантиметрів нижче.

Ссылка на основную публикацию