Ковбасно-сирні млинці

Зранку ми звикли їсти бутерброди, які готуються різними способами. Щоб додати організму енергії для старту робочого (чи навчального) дня, бажано, щоби хліб був гарячим — його розігрівають у тостері, або нагрівають у мікрохвильовці, додаючи ковбасу і сир. Але замість хліба можна використовувати млинцці — вони корисніші і смачніші. Простий рецепт приготування млинців і ковбасою можна втілити навіть зранку, коли часу мало і потрібно приготувати просту страву.

З шинкою

Інгредієнти

ПродуктиПідготуйте чотири яйця, з яких згодом три підуть на тісто, одне — для випікання, неповну склянку молока, склянку води, дві неповних склянки борошна, одну чайну ложку солі, дві столові ложки цукру, 1/4 кілограма твердого сиру, 400 грамів ковбаси (для цього рецепту краще взяти варену, або варені сосиски).

Млинці з ковбасою та сиром добре смакують з помідорами, грибами (можна взяти прості печериці).

Рецепт розрахований на чотири порції.

З помідорами

Готуємо

Готуємо смачні млинці:

  1. Спершу займемося тістом — у глибокій мисці збийте вінчиком суміш яйця, води, солі, цукру, невеликими пригоршнями додаючи борошно. Після того, як грудочки розіб’ються, розмішайте з молоком.
  2. Випікайте млинці. Поки вони готуються і остигають, займемося начинкою.
  3. На крупній терці потрібно натерти ковбасу і сир, змішайте їх разом.
  4. Столову ложку начинки рівномірно викладіть на млинець і загорніть.
  5. Макніть млинці з двох сторін у збите яйце і після цього — в борошно, підсмаждет з обох боків, поки не утвориться золотава скоринка. Можна жарити під кришкою.

Можна подавати з кетчупом, майонезом, однак накраще — з домашньою сметаною.

Зі сметаною

Поради

Декілька порад з готування млинців:

  1. Для випікання млинців краще взяти масивну чавунну сковорідку з товстим днищем. Є спеціальні млинцеві сковороди, в яких низький бортик.
  2. Перевертати млинці зручно не тільки лопаткою, а й широким кухонним ножем.
  3. Готові млинці краще ставити на широке блюдо, вкрите рушником, можна накрити кришкою від тортівниці для збереження вологості.
  4. Рослинну олію можна розподілити тонким шаром шаром половинкою картоплини чи половинкою цибулини, наколоті на вилку, потрібно від однієї чайної до однієї столової ложки для першого млинця. Щоб не додавати олію для наступних млинців, у тісто потрібно вмішати дві — три столові ложки рослинної олії.
  5. Випікати потрібно починати на прогрітій олії, але на помірному вогні, щоб жир не пригорів. Вогонь потрібно регулювати експериментальним шляхом, у залежності від сковорідки, газової плитки, потрібної товщини млинців і навіть від калорійності газу, який подається на плитку. Якщо жарити на надто великому вогні, важко буде досягти золотавого кольору, якщо на надто великому — млинці стануть темними і пригорілими.
  6. Млинець жариться нерівномірно — по краях він може бути готовим, а посередині трохи сирим, це якраз час перевертати на інший бік.
  7. Край млинця може прилипнути до сковороди, спершу його потрібно підважити, потім — піднімати за серединку, інакше можна порвати.
  8. Друга сторона млиця жариться до однієї хвилини.
  9. Млинці, в які потрібно буде загорнути начинку, можна добре прожарити з одного боку, а з іншої можна млинець не випікати. Загортати потрібно менш випеченою стороною досередини, якщо млинець з начинкою потрібно відразу їсти, або менш випеченою стороною назовні, якщо його буде потрібно додатково обжарювати на сковорідці чи нагрівати у духовці.

Молочні

Ссылка на основную публикацию