Рецепт цибулевих млинців

Ситна їжа може бути вітамінною. Найкращий додаток для солоних блюд — свіжа зелень, до якої відноситься і зелена цибуля. Зелену цибулю часто додають в омлет, але також з нею можна приготувати млинці. Якщо до млинців ще й додати твердий сир, вийде дуже смачно.

Вітамінні

Інгредієнти

Для того, щоб приготувати цибульні млинці, нам потрібні продукти:

  • 1 склянка борошна (за рецептом повинно бути пшеничне вищого ґатунку, але може бути и інший сорт, а також суміш пшеничного й іншого, наприклад гречаного, можна поекспериментувати з додаванням борошна з інших злаків)
  • 2 склянки молока
  • 2 яйця
  • середній пучок зеленої цибулі (біля ста грамів, за рецептом зелень звичайної ріпчастої цибулі, але можна використовувати зелень порею, шалота)
  • 50 грамів твердого сиру (можна змінити смакові властивості рецепта, використавши більше твердого сиру)
  • 3 столові ложки соняшникової олії.

У рецепті є твердий сир, але його можна й не давати, тоді вийде більш проста, але не менш корисна страва.

Припечені

Приготування

Готуємо млинці з цибулею за рецептом:

  1. У посудину з високими стінками (миска або невелика каструля) наливаємо молоко й додаємо до нього яйця, солимо й збиваємо міксером.
  2. Просіюємо борошно й додаємо до яєчно-молочної суміші.
  3. Розмішуємо міксером, розбиваючи борошняні грудки.
  4. Подрібнюємо на тертці з маленькими дірками сир, але можна натерти й на великій тертці.
  5. Цибулині перинки нарізаємо невеликими шматочками.
  6. Всипаємо цибулю у тісто, перемішуємо.
  7. Половину подрібненого сиру всипаємо в тісто, мішаємо.
  8. Дві столові ложки соняшникової олії додаємо до тіста, однією столовою ложкою змащуємо сковороду.

Наливаємо тісто на сковороду й випікаємо млинці. Сир, що залишився, тонким шаром посипаємо на млинці й загортаємо — трубочкою, або ж просто складаємо їх навпіл.

З начинкою

Це цікаво

Цибуля уважається гострим додатком до страви, але якщо її прожарити, влна буде наповнювати їжу особливим смаком, який підсилюється за рахунок значної кількості ефірних олій, які мають цибулині пір’їнки у своєму складі. Для приготування листочки беруть з різних сортів цибулі — ріпбаста, батун, слизун, порей і шалот.

За рахунок того, що цибульні перинки свіжопророщені, у них вітамінів більше, ніж у ріпчастій цибулі — багато вітаміну С, також є вітаміни А, групи В, піридоксин (відноситься до групи В, необхідний для засвоювання білків і жирів, сприяє утворенню червоних кров’яних тілець, регулює стан нервової системи), холін (вітамін групи В, потрібний для роботи нервової системи, також регулює рівень інсуліну в крові за рахунок впливу на вуглеводний обмін), токоферол (вітамін Е, ним лікують атеросклероз, екземи, трофічні виразки, гіпертонію, трофічні хвороби серця).

Інгредієнт

Крім вітамінів, у зеленій цибулі є ненасичені жирні кислоти (розчиняють ряд вітамінів, з їхньою допомогою утворюються різні корисні речовини в організмі), харчові волокна (клітковина) потрібні для харчування мікрофлори кишечнику, що важливо для зміцнення імунітету.

Також у зеленій цибулі є багато мікроелементів — мідь, залізо, калій, кальцій, магній, селенів, цинк, марганець. Також у складі є каротин (природний антиоксидант, важливий для роботи органів зору, оскільки є компонентом світлочутливого білка сітківки ока), флавоніди (змінюють активність багатьох ферментів обміну речовин), фітонциди (пригнічують ріст хвороботворних бактерій і грибків, фактично своєрідні антибактеріальні речовини), ефірні масла, хлорофіл.

Дуже багато вітаміну С, його концентрація є в декілька разів більшою, ніж у яблуках і апельсинах. Так що луком здійснюють профілактику простудних захворювань, а також такої небезпечної хвороби, як цинга, у випадку, коли інші вітаміни тривалий час не надходять в організм. Цибуля поліпшує травлення, підвищує апетит, це фактично натуральні ліки, до того ж і дуже доступні.

Зелену цибулю потрібно обережно вживати при шлункових захворюваннях, гастриті, виразці 12-перстної кишки. Якщо цибулі з’їсти занадто багато, може підвищитися артеріальний тиск, через наявність ефірних масел цибулю потрібно з обережністю вживати й астматикам. Без цибулі не обійтися — якщо вона є протипоказаною за медичними показниками, можна обійтися меншою кількістю, зменшити її концентрацію в страві, приготувати таким чином, що шкідлива дія зменшується, але відмовитися від неї повністю досить важко, настільки корисний цей продукт.

Ссылка на основную публикацию