Лляні млинці

Для того, щоб смачні млинці стали ще кориснішими, у них можна додати борошно з льону. Цей продукт має багато корисних речовин — вітамінів, мікроелементів, мінералів, а також клітковину, яка допомагає в травленні. Корисні властивості допомагають поліпшувати загальний стан організму, а виходить, імунітет. Лляні млинці відрізняються по кольору, трохи за смаком, але в цілому це звичайна страва, яку можна вживати час від часу як дієтичний продукт, або ж, якщо є бажання, млинці можна споживати щодня.

Корисні

Молочні

Млинці із лляного борошна на молоці виходять товстими, оскільки властивості тіста не дозволяють їм розтікатися по дну сковорідки як при звичайному рецепті. Нам потрібно:

  • 1 склянка борошна із пшениці
  • 4 столових ложки лляного борошна
  • 1 склянка молока
  • 3 столових ложки сметани, бажано жирної
  • 2 яйця
  • половина столової ложки цукру
  • половина чайної ложки соди.

Смачні

Приготування по рецепту:

  1. Перемішати яйця із цукром.
  2. Додати молоко, сметану, соду, цукор, перемішуємо вінчиком, додаючи поступово лляне, а потім пшеничне борошно.

Випікаємо на сковороді на рослинній олії.

Вегетаріанські

Млинці без додавання яєць. Завдяки тому, яйця відсутні, млинці виходять більш повітряними й м’якими, з особливим смаком.

Інгредієнти для млинців:

  • 1 склянка охолодженої кип’яченої води
  • 1 склянка гарячої кип’яченої води
  • 2 столових ложки борошна з льону
  • 1 склянка з гіркою пшеничного борошна
  • 1 чайна ложка цукру
  • щіпка солі
  • щіпка соди
  • щіпка лимонної кислоти.

З шоколадом

Рецепт приготування:

  1. Перемішуємо лляне борошно й цукор, додаємо тонким струменем гарячу кип’ячену воду, але не потрібно зволікати, щоб вода не охолола. У такий спосіб заварене борошно утворює суміш, схожу на кисіль.
  2. Долити холодну кип’ячену воду, тісто може вийти з невеликими грудками, для цього рецепта це нормально.
  3. Додаємо пшеничне борошно, щіпку соди, щіпку лимонної кислоти, солимо, перемішуємо блендером або міксером протягом двох хвилин, але на невеликій швидкості. Таким чином, комковатість повинна зникнути, тісто повинно стати однорідним.

Жаримо на рослинній олії.

Діабетичні

Наступні млинці готуються без цукру, вони будуть корисні для діабетиків. Але й звичайним здоровим людям їх їсти корисно, смак у них хороший, незважаючи на те, що цукру в рецепті немає.

Інгредієнти:

  • 1 яйце
  • половина склянки молока
  • одна склянка кефіру
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • 2 столових ложки лляного борошна
  • 3 столових ложки пшеничного борошна
  • половина чайної ложки солі
  • половина чайної ложки соди.

Прижарені

Приготування:

  1. Перемішуємо яйце з молоком і кефіром.
  2. Додаємо рослинну олію й знову перемішуємо.
  3. Окремо змішуємо лляне й пшеничне борошно, додаємо соду, солимо.
  4. Перемішуємо борошно і яєчно-молочну суміш міксером або блендером.

Жаримо на рослинній олії.

Дріжджові

Часто млинці готують на дріжджах. Вони виходять високими й пишними, чим нагадують булочки по консистенції й смаку, тому такий тип млинців знаходить своє місце в меню багатьох українців та росіян.

Інгредієнти:

  • 1 склянка води
  • половина літра молока
  • 2 яйця
  • 1,5 склянки борошна із пшениці
  • половина склянки лляного борошна
  • 1 столова ложка цукру
  • 1/2 чайної ложки солі
  • рослинна олія.

Із соусом

Приготування:

  1. У глибокій мисці змішуємо два види борошна, ділимо суміш навпіл по різних посудинах.
  2. В одну половину готуємо опару — додаємо дріжджі, цукор, теплу воду. Поставити в тепле місце на три години.
  3. Після того, як опара простоїть три години час і буде помічено збільшення в розмірі, потрібно додати в неї другу половину борошна, трохи підігріте молоко, посолити, після цього додати ще яйця, знову залишити на годину в теплому місці.

Випікати на рослинній олії. Під час випікання потрібно трохи уваги приділяти тісту — час від часу перемішувати, щоб вони млинці залишалися пишними.

Ссылка на основную публикацию