Рецепт хрустких млинців

Діти люблять їсти хрумтяче печиво — солодке або солоне. Млинці також цілком можна зробити хрусткими, якщо слідувати нескладнії технології. Такі коржі легко готовити, легко знімати зі сковороди, їх можна їси руками без жодних добавок.

Молочні

На молоці й воді

Для рецепта нам потрібні продукти:

  • 2 склянки борошна (краще брати вищого ґатунку, воно краще набухає й тісто стає більш в’язким, млинці з нього легше випікати)
  • 2 яйця (якщо берете перепелині яйця, візьміть п’ять на одне куряче)
  • половина склянки соняшникового олії (обов’язково рафінованої)
  • чверть чайної ложки солі
  • 2 столових ложки цукру
  • половина склянки молока
  • половина склянки води.

Десерт

Готуємо по рецепту:

  1. У мисці потрібно перемішати молоко з яйцем, цукром, сіллю.
  2. Перемішуючи, підсипайте борошно. Невеликі грудки, які можуть утворюватися, розбиваються міксером, якщо будуть маленькі грудки — їх можна розтерти кухонною лопаткою. На крихітні грудочки можна не обертати уваги.
  3.  До цього часу тісто повинно бути як густа сметана, у нього потрібно додавати води, перемішуючи, поки воно не одержить консистенцію рідкої сметани.
  4. Соняшникову олію потрібно прогріти на сковороді, поки вона не стане гарячою.
  5. Швидко (але обережно, щоб не одержати опіків, можуть бути бризки) потрібно влити олію в тісто й перемішати ложкою.

Випікаємо тонкі млинці до хрусткого стану — ступінь їх твердості залежить від часу випікання, отут уже самому можна регулювати, наскільки твердими вони повинні бути. Чим довше випікати, тем сухішими вони будуть.

Молочні

Хрусткі млинці на молоці, продукти:

  • 1 літр нежирного молока
  • 2 яйця
  • 2 столові ложки цукру
  • 4 столові ложки рослинної рафінованої олії (краще брати соняшникову, вона має нейтральний запах)
  • 3 склянки борошна (чим біліше борошно, тем густіше виходить тісто, при використанні борошна першого й другого ґатунку потрібно додавати менше рідини, регулювання консистенції відбувається під час додавання молока)
  • щіпка солі (приблизно чверть чайної ложки)
  • щіпка соди (не більше третини чайної ложки).

Приготування по рецепту:

  1. Підігріваємо молоко, щоб воно стало теплим.
  2. Окремо змішуємо яйця із цукром, содою, сіллю, перемішуємо й залишаємо на десять хвилин.
  3. Додаємо до яйця рослинну олію, перемішуємо.
  4. Додаємо одну склянку теплого молока, перемішуємо.
  5. Додаємо борошно, перемішуємо.
  6. Вливаємо решта молока, причому дивимося, щоб тісто лилося так, як рідка сметана. Тісто залишаємо на чверть години.

Ще раз перемішаємо тісто й випікаємо на сковороді. Якщо жарити недовго, вийдуть млинці під начинку, а якщо їх трохи підсушити, можна добитися хрустких країв, або навіть хрустким буде весь млинець. Щоб млинці гнулися, потрібно випікати близько хвилини, для хрустких властивостей — близько двох хвилин. Якщо потрібно довше тримати паляниці на вогні, щоб вони не пригоріли, потрібно щораз додавати декілька крапель рослинної олії.

Традиційні

Це рецепт звичайних, сільських млинців, їх склад відрізняється використанням більшої кількості молока і яєць. Що нам потрібно для рецепта:

  • 3 яйця
  • 3 більших (по 250 мілілітрів) склянки молока або 3/4 літра
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • склянка з гіркою борошна (пшеничної, вищого ґатунку)
  • 1/2 чайної ложки соди, яку потрібно погасити однієї чайною ложкою оцту.

З сиропом

Рецепт приготування:

  1. Змішайте яйця із сіллю й цукром (можна просто вінчиком або вилкою).
  2. Влийте молоко й гашену соду, молочно-яєчну суміш потрібно добре перемішати (краще міксером на невеликій швидкості).
  3. Невеликими порціями додавайте борошно, перемішуючи.
  4. Після того, як тісто стане однорідним, потрібно додати соняшникову олію й перемішати.

Випікайте на невеликій кількості рослинної олії (половина чайної ложки, рівномірно розподіленої по днищу сковороди).

Якби млинці не були хрусткими, можна було б змащувати сковороду олією тільки перед першим млинцем, а тому що ми їх прагнемо підсушити для хрустких властивостей (дві хвилини на одній стороні й одну хвилину — на іншій), доведеться перед випіканням кожного млинця окропляти сковороду олією, інакше млинець може пригоряти.

Звичайно, можна використовувати сковороду з антипригарним покриттям, але її перегрівати шкідливо й для здоров’я й для сковороди — тефлон руйнується вже при температурі близько 300 градусів. Так що цілком можна використовувати стару чавунну сковороду, яка для млинців є найкращою.

Сковорода

Секрет старих сковорідок — зовсім не в почорнілих боках. Головна властивість, яку потрібно для випікання гарних млинців — рівномірне прогрівання днища сковороди. Справа в тому, що від наливання тіста сковорода охолоджується й тісто може скомкатися. Якщо дно товсте, зроблене із чавуну, то в прогрітому стані температура не дуже коливається й випікання відбувається рівномірно. Тому завжди радять добре прогрівати сковороду перед випічкою млинців. Але у випадку з тефлоновими або алюмінієвими посудинами ця порада працює не повною мірою, тому що алюміній не може так само добре втримувати тепло, як чавун. Крім того, чавун має в деякій мері антипригарні властивості.

Хоча при належному досвіді гарні млинці можна спекти на будь-якій сковороді — млинцевої з низькими бортиками, або ж звичайної з антипригарним покриттям. Головне — якість інгредієнтів, саме вони впливають на смак готового продукту.

Ссылка на основную публикацию