Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Прості млинці відносяться до щоденної, можна сказати, швидкій їжі. Але є один рецепт — гур’євські млинці, особливістю яких є одночасне додавання вершкового масла й кисляку (скислого молока). Ці млинці готуються довго, близько двох годин. Тому на сніданок їх приготувати досить важко. Але якщо є час, їх варто спекти — вони по консистенції виходять оксамитовими, повітряними, а смак — вершковий, ніжний. Для багатьох це улюблений рецепт млинців, але господиням доводеться з ними повозитися більше, ніж зі звичайними млинцями.
Інгредієнти
Набір продуктів на вид звичайний, але в порівнянні із класичним рецептом він трохи розширений. Для приготування цієї смачної вечері на 8 персон нам потрібно:
- 2 склянки борошна
- 1 склянка води
- 2 з половиною склянки кисляку
- 5 яєць
- 100 грамів вершкового масла
- 4 столових ложки цукру
- щіпка солі.
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Приготування
Гур’євські наші млинці — рецепт:
- Відокремлюємо яєчні жовтки й білки.
- Жовтки потрібно перетерти із цукром, також потрібно посолити. Млинці потрібно обов’язково трохи підсолювати, якщо навіть вони повинні бути із цукром. Як це не дивно, цукор і сіль у продуктах поєднуються, при цьому страва стає смачнішою.
- Додаємо кисляк (прокисле молоко), який, втім, можна замінити кефіром, ряжанкою, несолодким йогуртом.
- Вливаємо вершкове масло, яке потрібно попередньо розтопити, це можна зробити в мікрохвильовці. Втім, у крайньому випадку, вершкове масло можна замінити на рослинну олію, але гур’євські млинці напевно при такій заміні перестають відповідати як рецепту, так і заявленому особливому смаку.
- Просіяне борошно всипаємо в суміш яйця й кисляку, мішаємо міксером на невеликій швидкості (можна замінити блендером) і сиплемо невеликими порціями борошно. Коли борошно повністю змішається з яйцем, швидкість на міксері можна збільшити й, таким чином, тісто потрібно трохи збити, від сили збивання залежить повітряна консистенція й оксамитова поверхня блюда.
- Тісто потрібно залишити на якийсь час, накривши серветкою або кухонним рушником, а тим часом потрібно збити білки, додавши в них трохи солі. Білки потрібно збивати кімнатної температури, і на невеликій швидкості, так вони стануть більш густими й повітряними. Після цього білкову масу з’єднуємо з тістом.
- Оскільки тісто за якийсь час стає густим, з нього важко буде формувати млинці. Щоб перед жаркою воно стало більш рідким, вливаємо до нього одну склянку води й акуратно перемішуємо, потрібно намагатися при перемішуванні, щоб збиті білки не втратили легкості.
Після всіх пророблених процедур починаємо жарити — сковороду потрібно добре розігріти й один раз, тільки перед першим млинцем потрібно дно посудини для випікання змастити вершковим маслом. Причому краще використовувати суміш вершкового масла й рослинної олії — на столову ложку рослинної олії додаємо чайну ложку вершкового масла. Є така традиція — ставити млинці стопкою й змащувати їхнім вершковим маслом, щоб вони залишалися м’якими й не пересихали. Із млинцями по цьому рецепту робити такого не потрібно, оскільки масла є достатньо в самому тісті й смак і так буде вершковим, а самі млинці не пересохнуть, адже їсти їх потрібно відразу після випікання — поки вони теплі, зберігається унікальний смак справжніх, можна сказати, майстерських російських млинців.