Млинці за гур’євським рецептом

Прості млинці відносяться до щоденної, можна сказати, швидкій їжі. Але є один рецепт — гур’євські млинці, особливістю яких є одночасне додавання вершкового масла й кисляку (скислого молока). Ці млинці готуються довго, близько двох годин. Тому на сніданок їх приготувати досить важко. Але якщо є час, їх варто спекти — вони по консистенції виходять оксамитовими, повітряними, а смак — вершковий, ніжний. Для багатьох це улюблений рецепт млинців, але господиням доводеться з ними повозитися більше, ніж зі звичайними млинцями.

Солодкі

Інгредієнти

Набір продуктів на вид звичайний, але в порівнянні із класичним рецептом він трохи розширений. Для приготування цієї смачної вечері на 8 персон нам потрібно:

  • 2 склянки борошна
  • 1 склянка води
  • 2 з половиною склянки кисляку
  • 5 яєць
  • 100 грамів вершкового масла
  • 4 столових ложки цукру
  • щіпка солі.

З маслом

Приготування

Гур’євські наші млинці — рецепт:

  1. Відокремлюємо яєчні жовтки й білки.
  2. Жовтки потрібно перетерти із цукром, також потрібно посолити. Млинці потрібно обов’язково трохи підсолювати, якщо навіть вони повинні бути із цукром. Як це не дивно, цукор і сіль у продуктах поєднуються, при цьому страва стає смачнішою.
  3. Додаємо кисляк (прокисле молоко), який, втім, можна замінити кефіром, ряжанкою, несолодким йогуртом.
  4. Вливаємо вершкове масло, яке потрібно попередньо розтопити, це можна зробити в мікрохвильовці. Втім, у крайньому випадку, вершкове масло можна замінити на рослинну олію, але гур’євські млинці напевно при такій заміні перестають відповідати як рецепту, так і заявленому особливому смаку.
  5. Просіяне борошно всипаємо в суміш яйця й кисляку, мішаємо міксером на невеликій швидкості (можна замінити блендером) і сиплемо невеликими порціями борошно. Коли борошно повністю змішається з яйцем, швидкість на міксері можна збільшити й, таким чином, тісто потрібно трохи збити, від сили збивання залежить повітряна консистенція й оксамитова поверхня блюда.
  6. Тісто потрібно залишити на якийсь час, накривши серветкою або кухонним рушником, а тим часом потрібно збити білки, додавши в них трохи солі. Білки потрібно збивати кімнатної температури, і на невеликій швидкості, так вони стануть більш густими й повітряними. Після цього білкову масу з’єднуємо з тістом.
  7. Оскільки тісто за якийсь час стає густим, з нього важко буде формувати млинці. Щоб перед жаркою воно стало більш рідким, вливаємо до нього одну склянку води й акуратно перемішуємо, потрібно намагатися при перемішуванні, щоб збиті білки не втратили легкості.

З вершками

Після всіх пророблених процедур починаємо жарити — сковороду потрібно добре розігріти й один раз, тільки перед першим млинцем потрібно дно посудини для випікання змастити вершковим маслом. Причому краще використовувати суміш вершкового масла й рослинної олії — на столову ложку рослинної олії додаємо чайну ложку вершкового масла. Є така традиція — ставити млинці стопкою й змащувати їхнім вершковим маслом, щоб вони залишалися м’якими й не пересихали. Із млинцями по цьому рецепту робити такого не потрібно, оскільки масла є достатньо в самому тісті й смак і так буде вершковим, а самі млинці не пересохнуть, адже їсти їх потрібно відразу після випікання — поки вони теплі, зберігається унікальний смак справжніх, можна сказати, майстерських російських млинців.

Ссылка на основную публикацию