Рецепт млинців з жульєном

Млинці з жульєном потрібно готувати досить довго, але яскравий грибний смак вартує того, щоб спробувати. Якщо млинців виходить багато, їх можна залишити в холодильнику і розігріти у випадку потреби. Страву можна їсти як повноцінний обід, адже для приготування знадобиться віварна курка, після якої залишиться бульйон, у який досить порізати свіжої зелені, і подати до стола разом із млинцями. Жульєн для начинки готується із грибів, курячого м’яса й сметани, а млинці можна спекти по своєму, вони можуть бути не дуже сильно солодкими: у комбінації із солоною начинкою ця страва може стати смачною вечерею. Спочатку треба приготувати начинку, а поки вона остигає – пекти млинці.

З лимонами

Тісто

Якщо ви готуєте вперше раз, спробуйте перевірений рецепт тонких молочних млинців, який підходить для того, щоб загортати в них начинку оскільки вони виходять еластичними і міцними. Готовий млинець можна подавати зі сгущенкою, джемом, і із солоним або солодким сиром. Знадобиться:

  • 2 склянки жирного молока;
  • 2 курячих яйця;
  • 1,5 склянки пшеничного борошна;
  • 1 столова. ложка рослинної олії;
  • 2 столових ложки цукру;
  • щіпка солі;
  • ¼ чайної ложки соди.

Візьміть глибоку миску, щоб зручно було розмішувати продукти міксером, вилийте туди молоко, вбийте яйця, додайте гашену оцтом соду, щоб випечене тісто нею не пахнуло, цукор, сіль, ложку рослинної олії й третю частину борошна, збийте міксером, поступово підмішуючи борошно, приготуйте тісто без грудочок, воно повинне вийти, як рідка сметана.

Жарте млинці на зручній сковороді, якщо є чавунна – краще на чавунній. Випікайте із двох сторін до золотавого кольору.

Рецепт начинки

Інгредієнти:

  • 800 г свіжих печериць;
  • 1 голівка ріпчастої цибулі;
  • 5 курячих ніжок (бедра разом з гомілками);
  • 250 грамів сметани;
  • 2 столових ложки борошна;
  • сушена або свіжа зелень кропу;
  • сіль і мелений чорний перець за смаком.

Курку помити, зрізати жир, опустити в окріп і варити на маленькому вогні 20-25 хвилин, потім остудити. Цибулину нарізати дрібними кубиками, обсмажити в рослинній олії, поки цибулинки не стануть напівпрозорими. На окремій сковороді потрібно обсмажити порізані дрібною соломкою гриби – як тільки википить сік, який вони дадуть, потрібно змішати їх з порізаним курячим м’ясом і цибулею, посолити, додати кріп, заправити сметаною, потомити під кришкою на повільному вогні протягом 5 хвилин. Начинку остудити.

Печериці

Фаршируємо

Остиглу начинку треба загортати в холодні млинці. Способів згортання – два: квадратиками (так буде зручно зберігати й розігрівати готові млинці), також можна загортати мішечками.

Щоб одержати квадратний конвертик, покладіть пару столових ложок начинки в центр млинця. Накрийте її спочатку двома протилежними кінцями млинця, а потім так само – двома іншими.

Щоб вийшов акуратний мішечок – начинку ставимо в центр, з усіх боків по колу збираємо краї млинця так, щоб вийшов мішечок, перев’язуємо мішечок пером зеленої цибулі.

Мішечки

Поради

Рецепт начинки можна змінювати на свій смак. Краще брати темне куряче м’ясо – воно соковитіше, зате з грудинкою начинка буде біла. М’ясо можна порізати різними способами – соломкою або кубиками.

Спеції в жульєн допускається класти будь-які – чорний перець можна замінити паприкою, а кріп – листочками свіжого базиліка, можна додати суміш сушених італійських трав.

Сметану краще взяти густу, жирну – у неї насичений молочний смак, сметана може бути з кислинкою.

Рецепт начинки можна видозмінювати: замість печериць використовувати свіжі гливи – вони продаються цілий рік, а можна приготувати жульєн по-царському – з білими грибами. Співвідношення грибів і м’яса – за своїм бажанням.

Приготування цих млинців – творче заняття яке вимагає часу для приготування. Ця страва добра тим ще й тим, що, як правило, продукти для неї практично завжди є на кухні, треба буде лише сходити в магазин за грибами, хоча в багатьох господинь у морозилці часто бувають заморожені лісові гриби, власноручно зібрані в лісі. Із млинцями з жульєном можна швидко організувати святковий стіл – у вигляді мішечків вони виглядають красиво і апетитно.

Ссылка на основную публикацию