Рецепт млинців з варенням

Незважаючи на те, що млинці вважаються стравою української та російської кухні, готовити їх люблять і в інших країнах. Схожість компонентів у млинцях зі всього світу зовсім не означає одноманітність рецептів і начинок: солодкі й не солодкі, з додаванням яєць і без них, з м’ясом і солодким соусом. Особливо смачний дестерт виходить, якщо до млинців додати варення. Цей рецепт може мати різний смак, у залежності від варення, яке буде додано — воно бути суничне, яблучне, малинове, персикове.

Малинове

Інгредієнти

Щоб приготувати страву, нам потрібно:

  • молоко кисле (можна трохи змінити рецепт і замінити молоко кефіром) – 2 склянки;
  • борошно пшеничне – 1 склянка;
  • яйця – 2 або 3 штуки;
  • цукор – 2 столові ложки ( тим, хто не любить занадто солодке, від цукру можна відмовитися);
  • сіль, сода – по половинці чайної ложки;
  • олія рослинна – 2 столові ложки в тісто й трохи — для змащування сковороди;
  • масло вершкове — для змазування готового блюда.
  • варення – для начинки.

Ягідні

Приготування

Рецепт приготування млинців з варенням досить простий. Увесь процес приготування складається з наступних дій:

  1. Висипати борошно в чашку або інший посуд для приготування тіста. Попередньо борошно слід просіяти. Це наситить його повітрям, млинці вийдуть більш м’якими і повіртяними.
  2. Змішати борошно із содою й вилити в суміш молоко.
  3. Окремо в чашечці злегка збити яйця.
  4. Додати яєчну суміш у борошно, яке ми змішали з молоком.
  5. Додати цукор, сіль і рослинну олію.
  6. Усі інгредієнти необхідно перемішати до однорідного стану. Для того, щоб не було грудочок, можна скористатися міксером.

З малиною

Деякі господині залишають тісто трохи постояти при кімнатній температурі. Однак, якщо немає бажання чекати, можна випікати млинці відразу. Для цього сковороду злегка нагріваємо (головне не перегріти, інакше млинці підгорять), змащуємо рослинною олією за допомогою силіконового пензлика. На гарячу сковороду ополоником виливаємо тісто.

Після того, як млинець обсмажився із двох сторін, його слід змазати розтопленим вершковим маслом. Для цього можна скористатися силіконовим пензликом. Деякі господині відрізають невеликий шматочок масла й змащують ним готовий гарячий млинець.

Після того, як були випечені всі млинці, можна приступати до начинки варенням, можна брати будь-яке — суничне, вишневе, полуничне, малинове. Варення можна замінити джемом.

Млинці з варенням ідеально підійдуть для заморожування. Для цього готове остигле блюдо достатньо покласти в пакет і заморозити в морозильній камері. Такі млинці розігріваються в мікрохвильовці. Страву можна доповнити солодким соусом або цукровою пудрою.

Ссылка на основную публикацию