Рецепт сирних млинців із сьомгою

Млинці з сиром і сьомгою — це святкова страва. Для приготування нам потрібен кефір, яйця, борошно, олію, цукор, сода, розпушувач для тіста, слабосолену сьомгу, нежирний сир, кріп, петрушку.

Рулетики

Інгредієнти

Для сирних млинчиків з рибою нам потрібно:

  • 0,7 літра нежирного кефіру
  • 1-2 яйця
  • 2 склянки борошна
  • 1-2 столових ложки рослинної олії (краще оливкової) для тіста
  • 2-3 столових ложки рослинної олії для випікання
  • 1 столова ложка цукру
  • 0,5 чайної ложки соди
  • 1 чайна ложка розпушувача для тіста
  • 300 грамів слабосолої сьомги
  • 200 грамів нежирного сиру
  • 1 пучок зелені (кропу й петрушки)
  • 1 лимон.

Святковий стіл

Приготування

Хід приготування млинців із сьомгою й білим сиром (творогом) можна умовно розділити на два етапи: власне приготування млинців, а також їх фарширування.

Спершу готуємо тісто. Яйця змішуємо з кефіром і ретельно розмішуємо. Щоб при змішуванні інгредієнтів тісто не розбризкувалось, потрібно брати глибокий посуд. Змішувати рідкі продукти краще міксером. Сухі інгредієнти (борошно, цукор) краще змішати між собою окремо, а потім висипати в рідку масу. Щоб у тісті не виникало грудок, замішувати тісто потрібно інтенсивно. Після замішування краще дати тісту постояти хоча б одну годину.

Безпосередньо перед тем як випікати млинці, слід додати в тісто олію, і тоді не доведеться постійно змазувати сковороду. Сковорідку необхідно гарненько розігріти перед тим, як лити на неї тісто. Перевертати млинець зручніше за все дерев’яною лопаткою, попередньо підваживши його ножем. Перед випіканням кожного млинця тісто слід перемішувати, щоб уникнути осаду. Кефірні млинчики особливо гарно виглядають, оскільки виходять пористими й рум’яними.

Коли млинці будуть готові, переходимо до начинки. Рибу ріжемо тонкими скибочками й збризкуємо їх лимонним соком. Сир перетворюємо в однорідну масу за допомогою блендера, або перетираємо ложкою. Додаємо в сирну масу трохи солі, пам’ятаючи, однак, про те, що сьомга в нас уже солона, тому важливо не переборщити. Додаємо в масу дрібно порізану зелень і ретельно перемішуємо.

Після цього кожний млинець змащуємо тонким шаром сиру, укладаємо зверху рибні скибочки й загортаємо млинець так, щоб вийшов рулетик. Нарешті, ріжемо рулетики по діагоналі на декілька частин, викладаємо на блюдо, прикрашаємо лимоном і посипаємо зверху зеленню. Усе, смачне блюдо готове! При бажанні можна подати до нього соус тартар, або часниковий соус із зеленню.

Ссылка на основную публикацию