Рецепт млинців з розпушувачем

Солодкі, м’ясні, повітряні, на кефірі чи молоці — це все млинці. Особливої уваги заслуговують млинці з розпушувачем. Простота приготування і невеликий список продуктів забезпечили цьому рецепту популярність, особливо серед кулінарів-початківців.

Молочні

Інгредієнти

Щоб приготувати млинці з розрихлювачем, нам потрібно:

  • молоко — 2 склянки;
  • яйця — 2 штуки;
  • борошно — 1 склянка;
  • соняшникова олія — 5 столових ложок;
  • розпушувач — 2 грама;
  • цукор, сіль — за смаком.

Пекарський порошок

Приготування

Для того, щоб приготувати млинці на молоці з розпушувачем, не потрібно багато часу і кулінарного досвіту. Тому вони підійдуть як легий сніданок чи вечеря. Приготування страви:

  1. Просіяти через сито муку. Краще це зробити два чи три рази, тісто стане більш повітряним.
  2. Додати в муку щіпку солі і розрихлювач, перемішавши сухою ложкою.
  3. У великій мисці чи невеликому відерку збити яйця з цукром.
  4. У яєчно-цукрову суміш влити тепле молоко і добре перемішати.
  5. В рідину додати муку з сіллю і розпушувачем.
  6. Всі компоненти ретельно перемішати. Тісто повинно бути без грудок (їх можна розбивати міксером). Якщо тісто має рівномірну консистенцію, млинці виходять акуратними і рівномірно прожарюються.
  7. Нагріти сковороду, змазати соняшниковою олією і випікати.

У процесі приготування млинці змазують соняшниковою олією. Від цього вони виходять смачншішими. Якщо страва має бути менш калорійною, маслом можна не змащувати.

Корисні поради

Для того, щоб млинці виходили тонкими, не слід поспішати. Тісто повинно бути рідким, але не як вода. При цьому наливати на сковороду його слід небагато, рівномірно розподіляючи по сковороді.

Для випічки можна скористатися спеціальною сковорідкою. Її товщина сприяє рівномірному прожарюванню з двох боків. За її відсутності можна використовувати чавунну сковорідку.

Рослинна олія швидко горить, тому на сковороду її потрібно наливати зовсім небагато. Краще змащувати пензликом. Тоді млинці не вийдуть надто жирними. Можна смажити на нерафінованій олії, тоді млинці будуть мати легкий запах соняшника.

Продукти для приготування млинців повинні бути кімнатної температури. Яйця, молоко краще дістати з холодильника завчасно. Це дозволить отримати тісто однорідної консистенції, без грудочок. Готувати бажано слід безпосередньо перед вживанням, споживати краще теплими з варенням, сиром, медом, сметаною, джемом.

Млинці на молоці — це улюблена страва дітей і дорослих. Простий рецепт дозволяє за невеликий проміжок часу отримати повноцінну ситну їду. Застосування розпушувача допоможе отримати повітряне тісто і спекти тонкі млинці.

Ссылка на основную публикацию