Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Млинці підходять для смачного й ситного сніданку, можна їх приготувавши з рікотою по стародавньому арабському рецепту. Приготування займе трохи більше часу, ніж звичайно.
Інгредієнти
Для тесту буде потрібно:
- пшеничне борошно – 200 грамів;
- тепла вода й тепле молоко – по одній склянці;
- швидкі дріжджі – 1 чайна ложка без гірки;
- цукор – 3 столових ложки;
- харчова сода або готовий пекарський розпушувач тіста – половина чайної ложки;
- дрібна поварена сіль (без додавання йоду) — на кінчику ножа.
Для начинки потрібно взяти:
- м’який сир рікота (можна взяти домашній сир, але смак буде інший) – 200-250 грамів;
- сухофрукти – 1 повна жменя;
- апельсиновий сік – 1-2 столових ложки;
- цитрусова цедра (мандарина, лимона або лайма) – половина чайної ложки;
- здрібнений у порошок цукор або пудра – 1 столова ложка;
- ванілін, шафран або кориця за смаком.
Для змащування буде потрібно трохи розм’якшеного вершкового масла.
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Приготування
Готуємо арабські млинці, запечені в духовці з начинкою з рікоти. Тісто повинне трохи постояти, тому його приготуванням зайнятися потрібно в першу чергу. Для зручності борошно краще попередньо просіяти, а потім змішати із сіллю, содою або розпушувачем, а дріжджі потрібно змішати із цукром.
- У миску, призначену для замішування тіста, виливаємо підготовану теплу воду, додаємо попередньо змішані із цукром дріжджі, ретельно розмішуємо до повного розчинення й чекаємо, коли почнуть з’являтися пухирці.
- Підігріте молоко додаємо до отриманої суміші, а потім повільно висипаємо борошно, попередньо змішане із сіллю й розпушувачем, постійно помішуючи й оцінюючи консистенцію. Тісто повинне вийти приблизно, як густа сметана.
- Майже готове тісто збиваємо вінчиком і забираємо в тепле місце на 20-30 хвилин, а поки воно підходить і піднімається, займаємося наповнювачем.
- Сухофрукти заливаємо апельсиновим соком на 10 хвилин.
- Рікту розминаємо вилкою й додаємо в отриману масу цедру й цукрову пудру.
- Дістаємо сухофрукти, підсушуємо за допомогою паперового рушника й теж відправляємо до рікоти.
- Начинка майже готова, залишилося додати улюблені приправи й приступати до випічки.
- Для випікання найкраще підходить сковорода з антипригарним покриттям, оскільки випікати потрібно без додавання олії.
- Виливаємо приблизно половину ополоника й знімаємо, не перевертаючи.
- Готовий млинець ставимо на дошку й зліплюємо краї у вигляді конуса, щоб усередині залишилося місце для начинки.
- Випечені млинці наповнюємо готовою начинкою й відправляємо в нагріту духовку на 5-10 хвилин.
Можна подавати з апельсиновим або лимонним джемом.