Рецепт млинців з начинкою з рікоти

Млинці підходять для смачного й ситного сніданку, можна їх приготувавши з рікотою по стародавньому арабському рецепту. Приготування займе трохи більше часу, ніж звичайно.

З малиною

Інгредієнти

Для тесту буде потрібно:

  • пшеничне борошно – 200 грамів;
  • тепла вода й тепле молоко – по одній склянці;
  • швидкі дріжджі – 1 чайна ложка без гірки;
  • цукор – 3 столових ложки;
  • харчова сода або готовий пекарський розпушувач тіста – половина чайної ложки;
  • дрібна поварена сіль (без додавання йоду) — на кінчику ножа.

Сир

Для начинки потрібно взяти:

  • м’який сир рікота (можна взяти домашній сир, але смак буде інший) – 200-250 грамів;
  • сухофрукти – 1 повна жменя;
  • апельсиновий сік – 1-2 столових ложки;
  • цитрусова цедра (мандарина, лимона або лайма) – половина чайної ложки;
  • здрібнений у порошок цукор або пудра – 1 столова ложка;
  • ванілін, шафран або кориця за смаком.

Для змащування буде потрібно трохи розм’якшеного вершкового масла.

Приготування

Готуємо арабські млинці, запечені в духовці з начинкою з рікоти. Тісто повинне трохи постояти, тому його приготуванням зайнятися потрібно в першу чергу. Для зручності борошно краще попередньо просіяти, а потім змішати із сіллю, содою або розпушувачем, а дріжджі потрібно змішати із цукром.

  1. У миску, призначену для замішування тіста, виливаємо підготовану теплу воду, додаємо попередньо змішані із цукром дріжджі, ретельно розмішуємо до повного розчинення й чекаємо, коли почнуть з’являтися пухирці.
  2. Підігріте молоко додаємо до отриманої суміші, а потім повільно висипаємо борошно, попередньо змішане із сіллю й розпушувачем, постійно помішуючи й оцінюючи консистенцію. Тісто повинне вийти приблизно, як густа сметана.
  3. Майже готове тісто збиваємо вінчиком і забираємо в тепле місце на 20-30 хвилин, а поки воно підходить і піднімається, займаємося наповнювачем.
  4. Сухофрукти заливаємо апельсиновим соком на 10 хвилин.
  5. Рікту розминаємо вилкою й додаємо в отриману масу цедру й цукрову пудру.
  6. Дістаємо сухофрукти, підсушуємо за допомогою паперового рушника й теж відправляємо до рікоти.
  7. Начинка майже готова, залишилося додати улюблені приправи й приступати до випічки.
  8. Для випікання найкраще підходить сковорода з антипригарним покриттям, оскільки випікати потрібно без додавання олії.
  9. Виливаємо приблизно половину ополоника й знімаємо, не перевертаючи.
  10. Готовий млинець ставимо на дошку й зліплюємо краї у вигляді конуса, щоб усередині залишилося місце для начинки.
  11. Випечені млинці наповнюємо готовою начинкою й відправляємо в нагріту духовку на 5-10 хвилин.

Можна подавати з апельсиновим або лимонним джемом.

 

 

Ссылка на основную публикацию