Рецепт полуничних млинців

Солодкі млинці займають почесне місце в списку святкових частувань. Вони надзвичайно легкі в приготуванні (приготовити більшість із них можна на швидку руку) і при цьому дуже смачні. Один з рецептів таких млинців ми пропонуємо вашій увазі.

З ягодами

Інгредієнти

Для рецепта нам потрібно:

  • чверть склянки молока;
  • дві третини склянки борошна;
  • третина склянки води;
  • щіпка солі;
  • три чверті склянки цукру;
  • 1 яйце;
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • 1 склянка свіжої полуниці;
  • півстакана подрібненого шоколаду.

З шоколадом

Приготування

Готуємо млинці з полуницею, рецепт цієї страви дуже простий. Спершу готуємо тісто. Беремо молоко, додаємо в нього яйце, потім вливаємо воду й олію – соняшникову або оливкову. До речі, молоко краще додавати гаряче, щоб збільшити клейкість борошна. Після цього додаємо борошно (важливо, щоб воно було просіяним), цукор і сіль. За допомогою міксера або вінчика збиваємо суміш, поки вона не стане однорідною.

Десерт

Приступаємо до випічки. Сковороду розігріваємо й змащуємо олією. Зверніть увагу, що змащувати сковорідку краще за допомогою пензлика. Цей нехитрий метод зробить млинці не занадто жирними, оскільки шар олії, якщо її наносити пензликом, тонкий (потрібно намагатися, щоб млинці «не плавали» в олії). Перевертати млинець найзручніше дерев’яною лопаткою.

Після випікання млинців починаємо готувати шоколадний соус і полуничний топінг (поливку). Спершу розтоплюємо шоколад на вогні й поливаємо рум’яні млинці, які після випікання ми склали стопкою. Далі прикрашаємо нашу апетитну гірку ягодами полуниці. Для цього полуницю потрібно нарізати на шматочки ( не варто нарізати занадто дрібно, нехай шматочки будуть середнього розміру) і викласти на стопку ще теплих млинців. Смачний десерт готовий. Якщо після споживання частина млинчиків залишиться, їх потім можна буде розігріти в духовці, накривши стопку млинців фольгою. Також можна розігріти в мікрохвильовці, при цьому фольгою накривати не потрібно.

Варіанти приготування

Якщо ж ви хочете приготувати цю страву в холодну пору року, коли гарну полуницю дістати важче, або якщо її просто не виявиться під рукою, а гості вже будуть на порозі, то можна рецепт трохи змінити — замість шоколаду й свіжих ягід взяти для начинки інші компоненти – банани, вершковий крем (збиті вершки) і полуничний джем.

З чорницями і малиною

Тісто для таких млинців готується так само, як і в попередньому рецепті. Вершковий крем приготувати дуже просто. Потрібно взяти 100 грамів вершкового сиру й збити його, додавши 25 мілілітрів вершків, а також 3 столових ложки цукрової пудри. Щоб при збиванні маса не розбрискувалася й не бруднила кухню, потрібно взяти досить глибокий посуд. Усе, крем готовий. Потім, коли млинчики вже трохи охолонуть, потрібно буде змастити кожен з них полуничним джемом, після джему — вершковим  кремом. Поверх крему на кожен млинець кладуть шматочки банана, млинець агортають конвертиком.

Ссылка на основную публикацию