Рецепт оселедцевих млинців

Млинці можна їсти з різними солодкими поливками — сметаною, метом, а також їх фарширують різними начинками. Господині готують на їх основі різні салати і навіть торти. Млинець є дуже універсальним продуктом, готується просто, інгредієнтів потрібно небагато і вони не дорогі, тому ця страва дуже популярна.

З гірчицею

Інгредієнти

Спершу приготуємо самі млинці. Для діста нам потрібно:

  • молоко 3,2 % — півлітра;
  • яйце – 5 штук;
  • борошно пшеничне вищий сорт – 1 склянка;
  • сіль – щіпка;
  • масло соняшникове для змащування сковороди.

Щоб зробити млинці з оселедцем, приготуйте для начинки:

  • оселедець слабосолений – 1 штука;
  • яйце куряче -3 штуки;
  • зелень – невеликий пучок.

Рибне філе

Приготування

Тісто

Молоко, сіль і яйце перемішуємо до однорідної консистенції.

Просіваємо борошно, щоб вилучити сміття й наситити його повітрям.

Потім поступово вводимо в тісто борошно й перемішуємо міксером.

На вогонь ставимо чавунну сковорідку, або будь-яку іншу, змащену соняшниковою олією. Сковороду необхідно розжарити, інакше млинець може прилипнути і стане нерівним.

Випікаємо, робимо млинці тонкими, але не дуже, щоб не рвалися, коли в них потрібно буде загортати начинку.

Тісто

Начинка

Рецепт начинки. З оселедцем потрібно небагато повозитися. Відрізаємо голову в риби. Оселедець потрошимо. Відрізаємо плавці й хвіст.

Із двох сторін, уздовж тулуба, гострим ножем як би надріжемо шкіру. Акуратно підважуємо шкіру з боку верхнього плавця й не поспішаючи знімаємо її, намагаючись не зняти саме філе риби.

Потім знімаємо саме філе з кості. Робиться це легко, якщо риба була засолена свіжою. Уже наявний надріз у районі верхнього плавця поглиблюємо ножем. Необхідно пройти уздовж кості, потім знімаємо філе.

Із зеленню

Філе риби нарізаємо дрібно.

Яйце відварити вкруту. Остудити, й дрібно нарізавши, додати до оселедця.

Якщо вам здається, що фарш сухий, то додайте розм’якшене вершкове масло. Важливо саме розм’якшене, а не розтоплене. Щоб швидко його розм’якшити, покладіть його на тарілку й поставте в духовку при температурі 50-70 градусів. На це піде не більш, як одна хвилина.

Зелень миємо, сушимо на рушнику, дрібно нарізуємо й додаємо у фарш.

Начинка виходить досить солоною, тому цю страву потрібно з обережністю їсти людям, яким сіль може нашкодити — наприклад, гіпертонікам, а також тим, у кого проблеми із нирками, вживання риби також потрібно обмежити при деяких станах здоров’я, наприклад при подагрі.

Варіанти подачі блюда

Нафарширувати млинець можна різними способами. Якщо ви готуєте для дітей, то краще загортати у вигляді конвертика. Тоді всі краї закриті, і дитина не розсипить фарш на себе. Для цього начинку кладуть майже на нижній край. По черзі краю загортають. Спочатку короткий нижній край. Потім млинець із начинкою провертають на один раз нагору. Закривають бічними краями. І потім докручують до кінця.

Якщо ви прагнете сервірувати це блюдо у вигляді трубочок, то викладаємо начинку майже на край. Загортаємо трубочку. Гострим ножем робимо косий зріз прямо посередині.

Можна виконати у вигляді конуса.

Перший спосіб. Викладаємо начинку на одну чверть млинця. Загортаємо навпіл і ще раз навпіл.

Другий спосіб. На середину викласти фарш. Далі загортаємо один край так, щоб він закрив начинку й дійшов до середини. Потім два бічні краї загортаємо, щоб утворився трикутник. Кут підгинаємо. У нас вийшла трапеція. З боків у вас утворилися «крильця». Тепер одне крильце підгинаємо, а друге просовуємо в щілину першого «крильця».

Цікавою буде подача у вигляді мішечків. Викладаємо начинку в середину. Зберіть краї, акуратно надаючи їм складочки. Пером зеленої цибулі зав’яжіть мішечок. Тут найголовніше, щоб млинець був теплий, інакше він не буде красиво загортатися. Замість зеленої цибулини може підійти сир-кочичка.

Можна зробити торт. На млинець викладете готовий фарш. Розподіліть його рівномірно й не дуже товстим шаром. Покладіть наступний млинець. І повторюйте процедуру доти, поки не доб’єтеся потрібної висоти торта. На останній млинець фарш класти не треба. Прикрасити можна яєчним жовтком, зеленню, варенням або взагалі придумати свій варіант.

 

Ссылка на основную публикацию