Млинці краще подавати гарячими — як солодкі, так і солоні. Але є одна начинка, яка потребує охолоджених млинці — це млинці з морозивом. Це дивне сполучення ніжного м’якого тіста з жареною скоринкою і смачного морозивного десерту. Цей рецепт може стати улюбленим в гарячу літн пору, особливо якщо додати свіжих ягід.
Зміст
Інгредієнти:
Готуємо продукти:
- 400 мілілітрів молока
- 5 яєць
- 4 столові ложки борошна
- 2 столові ложки вершкового масла
- 2 столові ложки цукру
- щіпка солі
- 500 грамів морозива (можна приготувати самому)
- плитка шоколаду, потрібно натерти на терці.
Приготування
Готуємо:
- Яйця потрібно розтерти, додавши цукор і сіль.
- Помішуючи, дрібними порціями ллємо молоко і розтоплене вершкове масло.
- Додаємо невеликими порціями борошно — по половині столової ложки, перемішуємо, розтираючи грудки.
Випікаємо млинці, даємо їм охолодитися, начиняємо їх морозивом з тертим шоколадом. Подавати потрібно відразу, щоб морозиво не розтопилося.
Робимо начинку самі
Даємо три пості рецепти домашнього морозива, яке можно використати у такій страві, як млинці з морозивом:
- Можна просто зробити морожений сік — заморожені ягоди розтираємо з цукром за допомогою блендера.
- Молочне морозиво. Беремо чотири яєчних жовтки, дві з половиною склянки молока, одну склянку цукру, пакетик ванільного цукру. Жовтки розтираємо з цукром, ваніліном, виливаємо у кастрюлю і додаємо гаряче молоко. Варимо на маленькому вогні, безперервно помішуючи, поки суміш не загусне, піна повинна зникнути. Фільтруємо через сито, тримаємо деякий час у кімнаті і заморожуємо у звичайному пластиковому контейнері.
- Ягідне морозиво. Беремо півтора кілограми ягід, половину літра молока, половину кілограма цукру, половину лимона, ванільний цукор. Витискаємо з ягід і лимона сік, змішуємо з молоком і ванільним цукром і заморожуємо.
Можна зробити пломбір, але його готувати важче і довше, хоча смак цього морозива буде більш насиченим. Домашнє морозиво не шкідливе (в помірній кількості). Морозиво має корисні властивості:
- у продукті є понад двадцять білкових амінокислот
- 25 жирних кислот
- три десятки мінеральних солей
- ферменти, які приймають участь в обміні речовин
- два десятки вітамінів
- мікроелементи — фосфор, калій, магній, залізо.
Дуже популярне морозиво з йогурта, воно корисне і смачне. Корисні властвості морозива зберігаються до трьох місяців перебування морозильнику.