Млинці з морозивною начинкою

Млинці краще подавати гарячими — як солодкі, так і солоні. Але є одна начинка, яка потребує охолоджених млинці — це млинці з морозивом. Це дивне сполучення ніжного м’якого тіста з жареною скоринкою і смачного морозивного десерту. Цей рецепт може стати улюбленим в гарячу літн пору, особливо  якщо додати свіжих ягід.

Десерт

Інгредієнти:

Готуємо продукти:

  • 400 мілілітрів молока
  • 5 яєць
  • 4 столові ложки борошна
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 2 столові ложки цукру
  • щіпка солі
  • 500 грамів морозива (можна приготувати самому)
  • плитка шоколаду, потрібно натерти на терці.

Солодка страва

Приготування

Готуємо:

  1. Яйця потрібно розтерти, додавши цукор і сіль.
  2. Помішуючи, дрібними порціями ллємо молоко і розтоплене вершкове масло.
  3. Додаємо невеликими порціями борошно — по половині столової ложки, перемішуємо, розтираючи грудки.

Випікаємо млинці, даємо їм охолодитися, начиняємо їх морозивом з тертим шоколадом. Подавати потрібно відразу, щоб морозиво не розтопилося.

Робимо начинку самі

Даємо три пості рецепти домашнього морозива, яке можно використати у такій страві, як млинці з морозивом:

  1. Можна просто зробити морожений сік — заморожені ягоди розтираємо з цукром за допомогою блендера.
  2. Молочне морозиво. Беремо чотири яєчних жовтки, дві з половиною склянки молока, одну склянку цукру, пакетик ванільного цукру. Жовтки розтираємо з цукром, ваніліном, виливаємо у кастрюлю і додаємо гаряче молоко. Варимо на маленькому вогні, безперервно помішуючи, поки суміш не загусне, піна повинна зникнути. Фільтруємо через сито, тримаємо деякий час у кімнаті і заморожуємо у звичайному пластиковому контейнері.
  3. Ягідне морозиво. Беремо півтора кілограми ягід, половину літра молока, половину кілограма цукру, половину лимона, ванільний цукор. Витискаємо з ягід і лимона сік, змішуємо з молоком і ванільним цукром і заморожуємо.

Молочний десерт

Можна зробити пломбір, але його готувати важче і довше, хоча смак цього морозива буде більш насиченим. Домашнє морозиво не шкідливе (в помірній кількості). Морозиво має корисні властивості:

  • у продукті є понад двадцять білкових амінокислот
  • 25 жирних кислот
  • три десятки мінеральних солей
  • ферменти, які приймають участь в обміні речовин
  • два десятки вітамінів
  • мікроелементи — фосфор, калій, магній, залізо.

Дуже популярне морозиво з йогурта, воно корисне і смачне. Корисні властвості морозива зберігаються до трьох місяців перебування  морозильнику.

Ссылка на основную публикацию