Рецепт молочних млинців на основі млинцевого борошна

Іноді хочеться приготувати щось смачненьке, а часу, досвіду або бажання готувати вишукані страви немає. Тоді порятунком стануть млинці, приготовані із млинцевого борошна. Рецепт блюда простий, а варіантів подачі до стола багато — із солодким соусом, із сиром, сметаною, м’ясною начинкою.

Тонкі

Інгредієнти

Рецепт, який поєднує в собі простоту й дивний смак – це млинці із млинцевого борошна, приготовані на молоці. Для приготування млинчиків із млинцевого борошна на молоці знадобляться наступні компоненти:

  • борошно млинцеве – 250 грамів;
  • молоко – 220 мілілітрів;
  • яйце – 1 штука;
  • сіль — щіпка (за смаком);
  • цукор – 1 столова ложка (якщо млинці будуть із м’ясом або іншою несолодкою начинкою, цукор додавати не потрібно).

Продукти

Приготування

Рецепт приготування млинчиків на млинцевому борошні досить простий. Це пояснюється тим, що млинцеве борошно містить усі необхідні компоненти для замішування тіста. Приготування млинців включає наступні етапи:

  1. Підігріти молоко (якщо воно з холодильника) до кімнатної температури. Головне, щоб молоко не було гарячим.
  2. У мисці для майбутнього тіста збити яйце.
  3. До яйця додати сіль і цукор (останній компонент додається при необхідності, якщо планується готувати солодке блюдо).
  4. Розвести яєчну суміш теплим молоком.
  5. Просіяти млинцеве борошно. Краще це зробити 2 – 3 рази. Це дозволить борошну збагатитися киснем, за рахунок чого млинці вийдуть надзвичайно повітряними.
  6. Висипати борошно в рідку суміш і добре перемішати. Тісто повинно бути однорідним, без згустків.
  7. Залишити тісто «відпочивати» хвилин на 15 – 20, прикривши плівкою або рушником. Це дозволить компонентам борошна добре розчинитися. Тоді й млинці будуть смачнішими.
  8. Після того, як тісто трохи постояло, потрібно прогріти добре сковороду й змастити олією.
  9. Випікати млинці до появи рум’яної скоринки з кожної сторони.
  10. У процесі приготування страви кожен млинець потрібно змазувати зверху розтопленим вершковим маслом і складати стопкою (масло буде просочуватися через млинці). Масло додасть страві особливий ніжний аромат.

Даний рецепт можна трохи видозмінити, якщо загорнути в млинці начинку. Вона може бути різною у залежності залежно від смаків і можливостей.

З фруктами

Десерт

Млинці із млинцевого борошна можуть стати прекрасною основою для смачного десерту. Перед випічкою готується начинка із груші з сиропом. Для цього необхідно:

  1. Промити плоди фрукта (5 штук) і нарізати невеликими кубиками.
  2. Розігріти сковороду, покласти на неї вершкове масло (30 г), коричневий цукор (5 їдалень ложок), корицю (1 паличку) і груші.
  3. Суміш тушкувати на невеликому вогні близько 4 хвилин.

Начинку загортати в остиглі, але ще теплі млинчики. Зверху блюдо можна посипати цукровою пудрою. Навіть, якщо приготував занадто багато млинців, з такою начинкою вони з’їдаються швидко. Естетична подача (з паличками кориці, ванілі або гілочками меліси) дозволить зробити млинці яскравою прикрасою святкового столу.

Використання млинцевого борошна у випічці млинців стане гарною підмогою на кухні як молодій, так і досвідченій господині. Будь-який рецепт млинців завжди можна трохи змінити, якщо приготувати для них нову начинку.

 

Ссылка на основную публикацию