Рецепт м’ясних млинців на кефірі

Млинці з м’ясом смачні й калорійні, надають сил і вгамовують апетит. Цю страву можна готувати для святкового столу, його можна їсти зі сметаною, соусами, але найкраща подача — у парі з курячим бульйоном. Кефір надає млинцям м’якості й легкого молочного смаку, який добре поєднується з м’ясом.

Ліверні

Інгредієнти:

Потрібно підготувати наступні продукти:

  • один літр кефіру
  • 2 яйця
  • 2 склянки пшеничного борошна (близько 300 грамів)
  • 4 чайних ложки цукру
  • 1 чайна ложка соди, яку потрібно погасити оцтом ( замість соди й оцту можна взяти пакетик розпушувача)
  • 4 столових ложки соняшникової рафінованої олії
  • половину столової ложки солі, або одну чайну ложку з гіркою (або за смаком, не всі люблять занадто солоне)
  • 300 грамів м’ясного фаршу (змішаного або одного виду, можна взяти курячий), це приблизно 6 їдалень ложки з гіркою.

Страва розрахована на шість порцій і готується близько однієї години.

Прижарені

Приготування

Готуємо фарш:

  1. Беремо свинину, яловичину, курятину, індичину й пропускаємо через м’ясорубку, можна молоти з цибулею, часником.
  2. Окремо нарізаємо цибулю і змішуємо з фаршем, додаємо спеції, сіль за смаком.
  3. Фарш потрібно обсмажити на невеликій кількості рослинної олії.
  4. Після обжаркюювання фарш можна перекрутити блендером або ще раз перемолоти на м’ясорубці для більшої однорідності.

Протеїнові

Фарш готовий, готуємо млинці з м’ясом на кефірі — рецепт:

  1. У глибокій мисці змішуємо яйця, цукор, вливаємо кефір, рослинну олію й соду, погашену оцтом.
  2. Розмішуємо блендером (міксером, віночком), і додаємо борошно, по столовій ложці, не перестаючи мішати, грудки потрібно розбивати.
  3. Посмажити млинці на попередньо розігрітій сковорідці. Для першого млинця сковороду потрібно трохи змастити олією, наступні млинці жиру не вимагають.

У кожний млинець ставимо столову ложку обсмаженого фаршу й загортаємо трикутничком, рулетиком або конвертиком. Додатково рекомендується обсмажити млинці на вершковім маслі.

Це цікаво

М’ясний фарш можна приготувати з будь-якого м’яса. Якщо немає м’яса, можна використовувати соєві котлетки — добре проварені й прожарені, їх за смаком важко відрізнити від натурального м’яса, особливо якщо зробити фарш. Готовий фарш можна ділити на порції й заморожувати в морозильнику.

Користь фаршу:

  • фарш легше засвоюється, його рекомендується їсти вагітним жінкам, дітям, людям похилого віку, але і звичайній людині м’ясний фарш корисний;
  • м’ясний фарш має в складі багато білка, амінокислот, він корисний спортсменам, прекрасно заміняє протеїнові порошки;
  • щоб фарш був смачнішим, його роблять із додаванням жирного м’яса, а щоб він був кориснішим — роблять зі знежиреного;
  • у фарші часник, цибуля, овочі отримують новий смак, діти у фаршу із задоволенням їдять ці корисні продукти, тому цей м’ясний продукт можна зробити наполовину з вітамінних рослин.

Стейки

Шкода:

  • м’ясо — не щоденна їжа, надмірне вживання протягом тривалого часу може привести до проблем зі здоров’ям, особливо якщо врахувати, що магазинне м’ясо може бути із шкідливими синтетичними добавками;
  • у м’ясі міститься багато гормонів — як натуральних, так і штучних, які можуть вплинути на гормональний стан людини;
  • м’ясо не так легко переварюється, тому його бажано вживати невеликими порціями;
  • змішаний свинно-яловичий фарш часто містить багато жирів, жири, якщо вживати в більших кількостях, шкідливі для печінки й інших органів (звичайно, у помірних кількостях жирне м’ясо іде на користь);
  • у смаженому фарші знищуються багато корисних речовин (від термічної обробки), а рослинна олія, яка вживається при випіканні, не дуже корисне (хоч у рослинної олії є і корисні властивості, якщо продукт якісний).

Ссылка на основную публикацию