Рецепт млинців на манній крупі

Деякі господині дивуються, коли чують про млинці з манки. Однак, цей рецепт не новинка в кулінарному світі, він відомий з давніх часів. Раніше українські російські млинці були пишними й товстими, а не тонкими й ажурними. Давайте згадаємо колишні рецепти, і спробуємо спекти манні млинці, які є ніжнішими й м’якшими від тих, які приготовані на пшеничному борошні. Пропонуємо один найлегших у приготуванні рецептів з манною крупою.

З ягодами

Зміст

Класичні

Компоненти

Для виготовлення таких млинців будуть потрібні прості продукти:

  • 5 столових ложок манної крупи,
  • 2 склянки молока,
  • 2 склянки води,
  • 4 столові ложки цукру,
  • 3-4 яйця,
  • 5 столових ложок рослинної олії,
  • щіпка солі.

Тісто

Приготування

Рецепт страви:

  1. Першою справою необхідно розбавити молоко з водою й трохи підсолити.
  2. Далі додати цукор, манку, яйця й збити міксером (вінчиком).
  3. Потім додати соняшникову олію й знову збити до однорідної маси.
  4. У тісто можна додати ванілін або порошок кориці для аромату.
  5. Залишити готову суміш на півгодини, щоб крупа увібрала вологу і розбухнула.
  6. Слід випікати млинці на заздалегідь розігрітій сковороді без олії.

Готові млинці згорнути трикутником, присипати цукровою пудрою, доповнити ягодами. Подають з медом, зі сметаною, варенням або повидлом, згущеним молоком, свіжими ягодами, фруктами, пряженим шоколадом.

Дріжджові

Якщо вам подобаються товсті й пишні млинчики, то слід спробувати рецепт на дріжджах («Дріжджові млинчики»).

Склад

Нам потрібно:

  • манна крупа — 2,5 склянки,
  • яйця курячі — 2 штуки,
  • цукор — 3 столових ложки,
  • молоко (тепле)- 1 склянка,
  • вода (гаряча)- 1 склянка,
  • дріжджі (сухі)- 2 чайних ложки,
  • рослинна олія — 1 столова ложка,
  • сіль — щіпка.

Без начинки

Приготування

Готуємо страву:

  1. У розігріте молоко додати й добре збити яйця, цукор, сіль, дріжджі.
  2. Потім невеликими порціями висипаємо манку й ретельно збиваємо вінчиком, щоб уникнути грудок.
  3. Поставити збиту масу на дві години на тепле місце.
  4. У приготовлене тісто влити соняшникове масло й розвести тісто гарячою водою до консистенції рідкої сметани, добре перемішати.

Жарити млинці необхідно з двох сторін, а їх товщина повинна бути не менш як 5 міліметрів. Гарячі вироби потрібно змастити вершковим маслом.

Дріжджові млинці подають зі свіжим або вареним згущеним молоком, повидлом, джемом, медом, йогуртом.

Занадто багато цукру в тісті призводить до пригоряння млинців. Слід дотримуватися кількості цукру, зазначеного в рецепті. Перед випіканням варто змастити сковорідку невеликою кількістю соняшникової олії або шматочком сала, щоб запобігти пригорянню перших млинців.

Ссылка на основную публикацию