Деякі господині дивуються, коли чують про млинці з манки. Однак, цей рецепт не новинка в кулінарному світі, він відомий з давніх часів. Раніше українські російські млинці були пишними й товстими, а не тонкими й ажурними. Давайте згадаємо колишні рецепти, і спробуємо спекти манні млинці, які є ніжнішими й м’якшими від тих, які приготовані на пшеничному борошні. Пропонуємо один найлегших у приготуванні рецептів з манною крупою.
Зміст
Класичні
Компоненти
Для виготовлення таких млинців будуть потрібні прості продукти:
- 5 столових ложок манної крупи,
- 2 склянки молока,
- 2 склянки води,
- 4 столові ложки цукру,
- 3-4 яйця,
- 5 столових ложок рослинної олії,
- щіпка солі.
Приготування
Рецепт страви:
- Першою справою необхідно розбавити молоко з водою й трохи підсолити.
- Далі додати цукор, манку, яйця й збити міксером (вінчиком).
- Потім додати соняшникову олію й знову збити до однорідної маси.
- У тісто можна додати ванілін або порошок кориці для аромату.
- Залишити готову суміш на півгодини, щоб крупа увібрала вологу і розбухнула.
- Слід випікати млинці на заздалегідь розігрітій сковороді без олії.
Готові млинці згорнути трикутником, присипати цукровою пудрою, доповнити ягодами. Подають з медом, зі сметаною, варенням або повидлом, згущеним молоком, свіжими ягодами, фруктами, пряженим шоколадом.
Дріжджові
Якщо вам подобаються товсті й пишні млинчики, то слід спробувати рецепт на дріжджах («Дріжджові млинчики»).
Склад
Нам потрібно:
- манна крупа — 2,5 склянки,
- яйця курячі — 2 штуки,
- цукор — 3 столових ложки,
- молоко (тепле)- 1 склянка,
- вода (гаряча)- 1 склянка,
- дріжджі (сухі)- 2 чайних ложки,
- рослинна олія — 1 столова ложка,
- сіль — щіпка.
Приготування
Готуємо страву:
- У розігріте молоко додати й добре збити яйця, цукор, сіль, дріжджі.
- Потім невеликими порціями висипаємо манку й ретельно збиваємо вінчиком, щоб уникнути грудок.
- Поставити збиту масу на дві години на тепле місце.
- У приготовлене тісто влити соняшникове масло й розвести тісто гарячою водою до консистенції рідкої сметани, добре перемішати.
Жарити млинці необхідно з двох сторін, а їх товщина повинна бути не менш як 5 міліметрів. Гарячі вироби потрібно змастити вершковим маслом.
Дріжджові млинці подають зі свіжим або вареним згущеним молоком, повидлом, джемом, медом, йогуртом.
Занадто багато цукру в тісті призводить до пригоряння млинців. Слід дотримуватися кількості цукру, зазначеного в рецепті. Перед випіканням варто змастити сковорідку невеликою кількістю соняшникової олії або шматочком сала, щоб запобігти пригорянню перших млинців.