Рецепт картопляно-грибних млинців

Млинці — це проста і поживна страва. При мінімальній кількості продуктів можна приготувати смачний сніданок для всієї родини. Рецептів млинців дуже багато, оскільки кожна господиня коректує їх по своєму. Використовуючи різну начинку для млинців, можна урізноманітити своє меню.

З печерицями

Особливості

Для приготування цієї страви не потрібно багато часу. Крім того, це досить бюджетний варіант, особливо в осінній період, оскільки в цей час збирають і урожай картоплі, і урожай грибів.

Млинці з картоплею й грибами — це ситний сніданок для всієї родини, який зарядить енергією на весь день. Вуглеводи й крохмаль, що перебувають у готовій страві, плюс білок, яким багаті гриби, зроблять сніданок корисним і поживним.

Даний рецепт має назва «Осінній урожай», він досить простий і не вимагає кулінарних талантів і особливих навичок.

Припечені

Інгредієнти

Підготуйте всі інгредієнти.

Для начинки:

  • картопля 0,5 кілограма;
  • цибуля ріпчаста 100 грамів;
  • гриби (можна будь-які, але краще печериці)- 200 грамів;
  • вершкове масло 20 грамів;
  • соняшникова олія (для обжарки грибів і цибуля)- 10 грамів;
  • яйця 1 штука.

З підпеньками

Для млинців:

  • пшеничне борошно 300 грамів;
  • яйця 2 штуки;
  • рослинна олія 1 столова ложка;
  • молоко 200 грамів;
  • вода кип’ячена холодна 200 грамів;
  • цукор 1 чайна ложка;
  • сіль щіпка.

Приготування

Спершу, приготуйте начинку. Для цього очищену й вимиту картоплю потрібно відварити й злити воду. Додайте в каструлю сіль, молоко, вершкове масло, яйце й перетріть усе в пюре. Гриби й цибулю наріжте й обсмажте в невеликій кількості рослинної олії. Потім, змішайте гриби й цибулю з картопляним пюре. Дуже важливо, щоб начинка встигнула охолонути до того, як ви будете класти її в млинці.

Шампіньони

Тепер розпочинаємо приготування тіста для млинців. Візьміть усі рідкі інгредієнти, що зазначені в рецепті й змішайте в широкій мисці. Додайте половину порції борошна, яйця, сіль і цукор. Перемішайте все вінчиком і висипте борошно, що залишилося. Стежте за консистенцією тіста, для даного рецепта вона повинна бути досить рідкою. Збивайте вінчиком доти, поки ви не побачите, що немає жодного грудочки.

Для того, щоб красиво подати, можна додати в тісто дрібно нарізаний кріп. Цей інгредієнт не входить в основний рецепт, але він може додати начинці особливого смаку. Кріп потрібно промити, дуже дрібно нарізати й просушити перед додаванням у тісто.

На сковороді

Тепер приступаємо безпосередньо до приготування блюда. Розігрійте добре сковороду, якщо вона у вас без спеціального антипригарного покриття, додайте крапельку соняшникової олії. Налийте порцію на сковороду й круговим рухом від себе розподіліть її по всій поверхні. Обсмажите млинці із двох сторін. Коли вони трохи охолонуть, покладіть в них начинку й загорніть. Існує багато способів загортання млинців — трубочкою, конвертиком, трикутником.

По цьому рецепту можна зробити млинці на кілька днів, вони добре зберігаються в холодильнику. Усе, що вам потрібно буде зробити, це просто розігріти блюдо на сковороді або мікрохвильовці. Подавайте млинці зі сметаною, діти із задоволенням їдять її із молоком. Це хороший сніданок, який можна дати дитині в школу.

Ссылка на основную публикацию