Рецепти кабачкових млинців

Початок осені – це сезон кабачків. Із цього овоча можна приготувати багато цікавих страв. Це й запіканки, і рагу, і всілякі рулетики з різноманітними начинками. Але одними з найпоширеніших осінніх ласощів вважаються млинці з кабачків. Приготували цю страву можна у багатьох варіантах..

Овочеві

На кефірі

Для готування ніжних млинців з кабачків на кефірі буде потрібно:

  • 0,5 кілограма кабачків;
  • 300 мілілітрів кефіру;
  • 4 яйця;
  • 1,5 склянки борошна;
  • 1 столова ложка соняшникової олії;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 0,5 чайної ложки соди;
  • трохи дрібно нарізаної зелені.

Овочі

Приготування страви:

  1. Кабачок очистити від насіння, натерти на дрібній тертці. Якщо шкіра в овоча товста й тверда, краще його попередньо очистити. Залишити кабачок на 10-15 хвилин, після чого добре віджати сік, що виділився.
  2. Додати кефір, яйця, нарізану зелень, посолити.
  3. Помішуючи масу, додати борошно. Повинне вийти тісто, яке не повинно бути густим.
  4. Додати масло й соду, ще раз перемішати й залишити на півгодини.
  5. Розігріти сковорідку, змазати дно олією. За допомогою ополоника або великої ложки вилити на дно порцію тіста.
  6. Обсмажувати із двох сторін до золотавого відтінку.

Подавати млинці можна зі сметаною, соусом, натуральним йогуртом, овочевою ікрою.

Наповнювачі

Багато господарок люблять подавати кабачкові млинчики у вигляді рулетиків з начинкою. Це не дивно. У такому варіанті страва виходить дуже ситною, її можна подати на обід або вечерю. От ще декілька варіантів наповнювачів, які допоможуть різноманітити улюблений рецепт:

  • картопляне пюре із зеленню або часником;
  • попередньо обсмажений м’ясний або курячий фарш із овочами;
  • сир з помідорами й спеціями;
  • нежирний білий сир (творог) з кропом і петрушкою.

Це лише кілька прикладів начинки, якими можна доповнити й без того смачні млинці.

Торт

Рецепт кабачкового торта прекрасно підійде для сімейної вечері або частування гостей. Оригінальне оформлення й ніжний смак – головні переваги цього блюда. На 8 порцій буде потрібно:

  • 2 кабачка середнього розміру;
  • 2 помідора;
  • 2 яйця;
  • 200 грамів сиру твердих сортів;
  • 100 грамів майонезу;
  • 3 столові ложки рослинної олії;
  • 2 зубчика часника;
  • 1 чайна ложка паприки;
  • сіль і перець за смаком;
  • борошно.

Торт

Готуємо по рецепту:

  1. Кабачок натерти на тертці, додати яйця, сіль і перець. Усі ретельно перемішати.
  2. Поступово додати борошно, щоб тісто стало нагадувати консистенцію густої сметани.
  3. Розігріти сковорідку, змазати її олією і випекти млинці середнього розміру.
  4. Помідори нарізати тонкими кільцями.
  5. Майонез змішати з часником, паприкою й дрібно порубаною зеленню.
  6. Сир натерти на тертці.
  7. Остиглий млинець змазати майонезом зі спеціями, викласти кілька скибочок помідорів, посипати сиром.
  8. Зверху накрити іншим млинцем. Повторити операцію ще декілька разів, поки не закінчиться начинка.
  9. Помістити торт у розігріту до 180 градусів духовку на декілька хвилин. Коли сир розплавиться, блюдо можна діставати.

Кабачковий тортик подавати до столу краще відразу після приготування, поки сир не втратив своєї м’якої консистенції.

Для торта з кабачків можна зробити й інші начинки. Для любителів м’яса підійде попередньо приготований фарш. Тим, хто віддає перевагу вегетаріанським рецептам, можна спробувати начинку з печериць, обсмажених з цибулею і зеленню. Навіть звичайна сметана з додаванням спецій допоможе здивувати гостей оригінальним тортиком, якщо бракує часу на більш складний варіант.

Корейські з морквою

Якщо звичні рецепти вже випробувані, а кабачків усе ще залишилося багато, спробуйте приготувати екзотичне блюдо.

За назвою можна уявити, що вийде щось гостре й екзотичне. Це не зовсім так. У млинцях немає сильних прянощів, хоча деякі спеції все-таки додають пікантності блюду. Для приготування потрібно:

  • 0,5 літра води;
  • 600 грамів кабачків;
  • 2 морквини;
  • 2 яйця;
  • 2 столові ложки борошна;
  • 2 зубчика часнику;
  • 1 голівку ріпчастої цибулі;
  • щіпку чорного перцю;
  • рослинна олія для випікання.

Морква

Приготування страви:

  1. Зрілі овочі почистити, вилучити серцевину. Молоді овочі можна використовувати цілком. Нарізати кабачки невеликими брусочками.
  2. Натерти моркву на великій тертці або тертці для корейської моркви.
  3. Дрібно порізати цибулю, часник пропустити через прес (часникодавку).
  4. Змішати овочі з яйцями, додати воду, посолити, поперчити.
  5. Повільно, помішуючи, всипати борошно й зробити однорідну масу.
  6. Розігріту сковорідку злегка змазати олією.
  7. Випікати млинці на повільному вогні під кришкою.

На прожарку одного млинця йде близько п’яти хвилин на кожну сторону. Для прискорення процесу зручно жарити одночасно на двох сковорідках. Подають такі млинці як зі звичною сметаною, так і з характерними для корейської кухні соєвим соусом або винним оцтом.

Страви з кабачка виходять одночасно ситними й корисними. Цей овоч містить багато вітамінів і мікроелементів, які так необхідні організму в осінній період.

 

 

Ссылка на основную публикацию