Рецепт ананасових млинців

Три незвичайних рецепта млинців з ананасом дозволять приготувати смачний десерт.

Плантація

З припіком

Щоб приготувати млинці з ананасом «З припіком» потрібно зовсім небагато продуктів.

Для тіста:

  • 1 літра кефіру
  • 0,5 чайної ложки соди
  • 2 столових ложки рослинної олії
  • 2 столових ложки борошна
  • 2 яйця
  • 1 столова ложка цукрової пудри або 2 столових ложки цукру
  • ванільний цукор.

З припіком

Для начинки потрібні консервовані ананаси або один свіжий ананас середнього розміру.

Приготування:

  1. Збиваємо яйця з цукром до того часу, поки суміш не побіліє. Поступово додаємо кефір, вливаємо олію. Залишаємо на деякий час в спокої.
  2. Готуємо «сухі інгредієнти». Змішуємо борошно, цукор (пудру), ванільний цукор, соду. Все ретельно перемішуємо. Тонким струменем вливаємо рідку суміш в борошно, постійно перемішуючи. Тісто повинно отримати консистенцію рідкого йогурта.
  3. Розігріваємо сковороду, перед випіканням першого млинця наливаємо на сковороду половину столової ложки рослинної олії.
  4. Наливаємо порцію тіста на сковороду. Не чекаючи, поки тісто зажариться, кладемо тонке кружальце ананаса в середину. Як тільки низ млинця припечеться, перевертаємо.
  5. Наливаем порцию теста на сковороду. Не дожидаясь, пока схватится, кладем тонкий кружок ананаса в середину. Как только низ блинчика припечется, переворачиваем.

На другій стороні млинці довго жарити не варто, інакше ананас стане жорстким.

Гості на порозі

Млинці з ананасом «Гості на порозі» готуються швидко. Для приготування потрібно консервований ананас. Тісто таке ж, як у першому рецепті. Замішуємо міксером всі інгредієнти і даємо тісту відпочити. Тим часом відкриваємо ананаси і проціджуємо їх через сито. Сироп не виливаємо, він нам ще знадобиться для приготування соуса.

З медом

Кільця макаємо в тісто і викладаємо на розпечену сковороду. Жаримо з кожного боку по 3 — 4 хвилини. Готові млинці викладаємо на серветку, щоби видалити лишній жир.

Тепер готуємо соус. Виливаємо сироп у посудину і ставимо на невеликий вогон. На цьому етапі можна додати улюблені ягоди — суниці, вишні. Поки сироп гріється, розбавляємо столову ложку крохмалю у холодній воді. Вливаємо, додаючи вогонь, але кипіти не даємо. Як тільки з’являться бульбашки, знімаємо з плити.

Подавати такі млинці можна з соусом, прикрасивши їх свіжими фруктами, морозивом або улюбленим варенням, можна полити клиновим сиропом, медом.

Святкові

Млинці «Святкові» — десерт, який прикрасить будь-яке застілля. Перевага його не лишень у красі, але і в простоті приготування.

Нам потрібно:

  • 2 яйця
  • 4 столових ложки ягідного соку (червоного)
  • молоко
  • 1 столова ложка цукру
  • 0,5 чайної ложики соди
  • рослинна олія — 2 столових ложки
  • борошно — скільки буде потрібно, щоб тісто мало консистенцію рідкої сметани.

 

Ретельно змішуємо всі інгредієнти до утворення пишної маси. Виливаєм тісто у пластикову пляшку. У кришечці робимо шилом отвір. Розжарюємо сковороду і змащуємо олією. Тепер малюємо тістом узори. Виходять мереживні рожеві млинці. Даємо охолонути. Загортаємо кружальця ананаса у наші млинцеві мережива, прикрашаємо свіжою ягодою і м’ятою.

Випікання

Омлет

Збиваємо 3 яйця у густу піну (якщо на дієті, використовуємо тільки білки). Додаємо 1 склянку молока, знову збиваємо. Шматочки ананасу додаємо у суміш і акуратно перемішуємо. За бажанням можна додати чайну ложку цукру, корицю на кінчику ножа або цедру апельчина.

Беремо два поліетиленові пакети, вдіваємо один в другий. Виливаємо тісто у нашу «форму» і ставимо у киплячу воду. Увага! Пакети олією не змащуємо. Готова страва легко виймається. Через 15 хвилин омлет з ананасом готовий.

В ананасі є клітчатка, вітаміни, корисні мікроелементи. Однак у фрукті міститься багато кислот, тому слід бути обережним людям, у яких є проблеми із шлунково-кишечним трактом.

Ссылка на основную публикацию