Три незвичайних рецепта млинців з ананасом дозволять приготувати смачний десерт.
З припіком
Щоб приготувати млинці з ананасом «З припіком» потрібно зовсім небагато продуктів.
Для тіста:
- 1 літра кефіру
- 0,5 чайної ложки соди
- 2 столових ложки рослинної олії
- 2 столових ложки борошна
- 2 яйця
- 1 столова ложка цукрової пудри або 2 столових ложки цукру
- ванільний цукор.
Для начинки потрібні консервовані ананаси або один свіжий ананас середнього розміру.
Приготування:
- Збиваємо яйця з цукром до того часу, поки суміш не побіліє. Поступово додаємо кефір, вливаємо олію. Залишаємо на деякий час в спокої.
- Готуємо «сухі інгредієнти». Змішуємо борошно, цукор (пудру), ванільний цукор, соду. Все ретельно перемішуємо. Тонким струменем вливаємо рідку суміш в борошно, постійно перемішуючи. Тісто повинно отримати консистенцію рідкого йогурта.
- Розігріваємо сковороду, перед випіканням першого млинця наливаємо на сковороду половину столової ложки рослинної олії.
- Наливаємо порцію тіста на сковороду. Не чекаючи, поки тісто зажариться, кладемо тонке кружальце ананаса в середину. Як тільки низ млинця припечеться, перевертаємо.
- Наливаем порцию теста на сковороду. Не дожидаясь, пока схватится, кладем тонкий кружок ананаса в середину. Как только низ блинчика припечется, переворачиваем.
На другій стороні млинці довго жарити не варто, інакше ананас стане жорстким.
Гості на порозі
Млинці з ананасом «Гості на порозі» готуються швидко. Для приготування потрібно консервований ананас. Тісто таке ж, як у першому рецепті. Замішуємо міксером всі інгредієнти і даємо тісту відпочити. Тим часом відкриваємо ананаси і проціджуємо їх через сито. Сироп не виливаємо, він нам ще знадобиться для приготування соуса.
Кільця макаємо в тісто і викладаємо на розпечену сковороду. Жаримо з кожного боку по 3 — 4 хвилини. Готові млинці викладаємо на серветку, щоби видалити лишній жир.
Тепер готуємо соус. Виливаємо сироп у посудину і ставимо на невеликий вогон. На цьому етапі можна додати улюблені ягоди — суниці, вишні. Поки сироп гріється, розбавляємо столову ложку крохмалю у холодній воді. Вливаємо, додаючи вогонь, але кипіти не даємо. Як тільки з’являться бульбашки, знімаємо з плити.
Подавати такі млинці можна з соусом, прикрасивши їх свіжими фруктами, морозивом або улюбленим варенням, можна полити клиновим сиропом, медом.
Святкові
Млинці «Святкові» — десерт, який прикрасить будь-яке застілля. Перевага його не лишень у красі, але і в простоті приготування.
Нам потрібно:
- 2 яйця
- 4 столових ложки ягідного соку (червоного)
- молоко
- 1 столова ложка цукру
- 0,5 чайної ложики соди
- рослинна олія — 2 столових ложки
- борошно — скільки буде потрібно, щоб тісто мало консистенцію рідкої сметани.
Ретельно змішуємо всі інгредієнти до утворення пишної маси. Виливаєм тісто у пластикову пляшку. У кришечці робимо шилом отвір. Розжарюємо сковороду і змащуємо олією. Тепер малюємо тістом узори. Виходять мереживні рожеві млинці. Даємо охолонути. Загортаємо кружальця ананаса у наші млинцеві мережива, прикрашаємо свіжою ягодою і м’ятою.
Омлет
Збиваємо 3 яйця у густу піну (якщо на дієті, використовуємо тільки білки). Додаємо 1 склянку молока, знову збиваємо. Шматочки ананасу додаємо у суміш і акуратно перемішуємо. За бажанням можна додати чайну ложку цукру, корицю на кінчику ножа або цедру апельчина.
Беремо два поліетиленові пакети, вдіваємо один в другий. Виливаємо тісто у нашу «форму» і ставимо у киплячу воду. Увага! Пакети олією не змащуємо. Готова страва легко виймається. Через 15 хвилин омлет з ананасом готовий.
В ананасі є клітчатка, вітаміни, корисні мікроелементи. Однак у фрукті міститься багато кислот, тому слід бути обережним людям, у яких є проблеми із шлунково-кишечним трактом.