Рецепт немів — млинців із В’єтнаму

В’єтнамські млинці — це поєднання азіатської і європейської кухонь. Рецепт їх досить простий – вони готуються з рисового паперу, купити його можна в будь-якому продуктовому гіпермаркеті.

Підсмажені

Особливість

В’єтнамські млинці носять назву нем. Ця страва народилася під впливом французької й китайської кухонь. У в’єтнамській кухні небагато соусів і багато свіжої зелені. Головний принцип готування немів – основний інгредієнт начинки. Це може бути:

  • куряче м’ясо;
  • гриби гливи – вони традиційні для в’єтнамської кухні;
  • нежирне м’ясо риби;
  • редька дайкон;
  • свіжі огірки;
  • гостра або тушкована морква.

Із соусом

Начинка з морепродуктами

Мідії й креветки – свіжі або швидкої заморозки обсмажуємо в рослинній олії 3 хвилини, налити трохи гарячої води, так, щоб тільки покривала, і тушкувати на повільному вогні близько 2 хвилин, потім дрібно порубати, додати свіжої різаної зелені й загорнути в рисовий папір.

Обсмажити млинці по 1 хвилині з кожної сторони на розпеченій сковороді з рослинною олією. Подавати до бульйону або як самостійне блюдо.

З морепродуктами

Начинка зі свининою

В’єтнамські млинчики називають також рулетиками, вони, як правило, мають невеликий розмір. Смажений свинячий фарш, загорнутий у рисовий папір —  це одна з наулюбленіших страв в’єтнамців в обідню перерву у вуличних кафе, такі млинці їдять з чаєм, подають до супу.

Свинячий фарш по рецепту повинен бути не дуже жирний, дрібно перемелений на м’ясорубці або з допомогою блендера. Є два способи приготування — фарш сильно обсмажують або тушкують і перемелюють блендером.

Традиційна начинка з глив

Рецепт нескладний. Сирі гриби-гливи (вешенки) необхідно порізати дрібною соломкою, обсмажити у вершковому маслі з ріпчастою цибулею кубиками або півкільцями (півкільцями — якщо цибулини невеликого розміру).

Загорнути в рисовий папір, швидко обсмажити всі млинці з кожної сторони, накрити сковороду кришкою, виключити вогонь, дати постояти хвилин 5-7, щоб рисовий папір просочився грибним запахом – млинці стануть м’якими й духмяними.

Гливи

Автентичні з макаронами й паростками бобів

По рецепту треба змішати відварені до напівготовності макарони із твердих сортів пшениці й паростки бобів. Паростки різати не треба – вони невеликі й стануть хрусткими. Млинці обсмажити. Їдять їх остиглими.

З морквою

Нем для сироїдів

Їх називають нем куан. Готовлять у такий спосіб – начинку загортають у підготовлений рисовий папір – начинку (сухофрукти, перемелені на м’ясорубці або солоний, або солодкий сир) потрібно просто розмочити 2-3 хвилини в теплій воді. Жарити – не треба.

Сухофрукти

Приклад приготування

Готові смажені рисові млинчики виглядають прозорими оскільки рисовий папір є напівпрозорим.

Інгредієнти

Продуктів знадобиться багато, але вийде цілих 10 порцій:

  • упаковка рисового паперу, у перший раз можна поекспериментувати із рисовою локшиною, але краще не скупитися, а використовувати 30 листочків саме рисового паперу;
  • 50 грамів елітних білих сушених грибів або 500 грамів свіжих глив;
  • 500 грамів свинячого фаршу;
  • 2 штуки відварних яєчних жовтків;
  • свіжа кінза;
  • зелена цибуля – пучок;
  • лимон – 1 штука;
  • головка часнику;
  • 1 морквина;
  • мелений чорний перець і паприка – по щіпці;
  • трохи цукру й меленого сушеного імбиру;
  • рослинна олія для випікання;
  • склянка холодної кип’яченої води;
  • 100 мілілітрів рибного соусу (магазинного).

Приготування

Готуємо:

  1. Рисовий папір (або локшину) замочити в теплій воді, сушені гриби потрібно замочити у холодній воді, якщо гриби свіжі, їх замочувати не потрібно, просто дрібно порізати.
  2. Свинячий фарш обсмажити на рослинній олії. Терту моркву обсмажити на іншій сковороді.
  3. Приготувати начинку – змішати свіжу кінзу, обсмажені моркву й м’ясо й смажені гриби, туди ж на дрібній тертці потерти варені курячі жовтки, приправити сумішшю меленого перцю.
  4. Потримати начинку біля 15 хвилин, щоб інгредієнти просочилися смаками один одного.
  5. Соус: вода, рибний соус, свіжевіджатий лимонний сік, роздавлені зубчики часнику, цукор пісок, чорний мелений перець.
  6. Млинці обсмажити, загорнувши в розмочені аркуші рисового паперу начинку зі свинини. Їсти потрібно, макаючи в соус, млинці їдять гарячими й теплими, холодною цю страву в’єтнамці не їдять.

У сковороді

Як їсти — традиційний спосіб

Розмір млинця повинен бути маленьким, на два-три «укуси».

Їдять страву, макаючи в соєвий або рибний соус. Соєвий соус беруть до начинки із сиром і фруктами, рибний – до традиційних в’єтнамських млинців зі свининою.

У готовий соус слід додати свіжевитиснутий сік лайма з пекучим перцем, дрібно порубаною ріпчастою цибулею і часником.

Ссылка на основную публикацию