Рецепт мікрохвильових млинців

Млинці в мікрохвильовці готуються просто і швидко. Звичайно, без сковорідки млинці не можна назвати традиційними, але любителі цієї української страви повинні готувати різними способами, у тому числі й за допомогою мікрохвильової печі.

Кухонний прилад

Класичні

Інгредієнти

Класичні млинці можна приготувати зовсім некласичним способом, за допомогою мікрохвильової печі. Для цього потрібен невеликий набір продуктів:

  • одне яйце,
  • одна склянка молока
  • трохи жиру — вершкового масла, соняшникової або іншої рослинної олії;
  • 100 грамів борошна (неповна склянка або шість столових ложок).

З лимоном

Як готувати

Готуємо млинці:

  1. У глибокій ємності за допомогою міксера перемішуємо половину молока і яйце.
  2. При перемішуванні додаємо потроху борошно, поки суміш не стане схожою на сметану середньої густоти.
  3. Додайте решта молока, але також малими порціями, постійно перемішуючи. Простежте, щоб маса не була занадто рідкою, додавайте борошно при потребі.

Тонким шаром розподіліть жир по днищу широкої тарілки, налийте рівномірно тіста й нагрівайте в мікрохвильовці протягом однієї хвилини на максимальній потужності. Для рум’яності можна використовувати гриль у мікрохвильовці (якщо такий є). Млинці подавайте із солодкою або солоною начинкою.

Вівсяні в чашці

Інгредієнти

Наступні млинці готуються з додаванням вівсяного борошна. Якщо є непереносимість глютеїна (глютеїн не переносять не більш як один відсоток населення), можете використовувати безглютеїнове борошно — як вівсяне, так і пшеничне. Хоча краще готувати все-таки із глютеїном, такі млинці будуть смачнішими.

Нам потрібно підготувати продукти:

  • 3 столові ложки вершкового масла (можна взяти рослинну олію)
  • 2 столові ложки вівсяного борошна
  • 2 столові ложки пшеничного борошна
  • 3 столові ложки молока
  • соду на кінчик ножа
  • одне яйце
  • трохи варення (меду, згущенки).

Панкейки

Приготування

Особливість рецепта — готування у звичайному керамічному кухлі. Підготувавши продукти, приступаємо:

  1. Протягом півхвилини нагріваємо в кружку в мікрохвильовці вершкове масло, щоб воно стало рідким.
  2. Після того, як масло трохи охололо, додаємо в нього звичайне й вівсяне борошно, соду, перемішайте ложкою.
  3. На максимальній потужності готуйте у мікрохвильовій печі три хвилини, ще одну хвилину — на половині потужності.

Зверху полийте солодкою поливкою (варенням, джемом, сметаною із цукром, медом), страва готова.

Соєві

Продукти

Рецепт базується на соєвому молоці, страва має оригінальний смак, млинці готуються на основі цільнозернового борошна:

  • 100 грамів борошна із цільних зерен
  • 2 столових ложки цукру
  • півсклянки соєвого молока,
  • одна столова ложка оливкової олії.

Обід

Приготування

Готуються млинці дуже просто:

  1. Змішайте борошно із цукром.
  2. Перемішуючи ложкою, додавайте молоко й половину столової ложки оливкової олії.
  3. Половиною масла, що залишилася, змажте широку тарілку.

Сформуйте декілька невеликих коржів і поставте в мікрохвильову піч на дві хвилини (максимальна потужність). Подавайте млинці із солодкими додатками.

Готові млинці можна заморожувати, а потім, при потребі — розморожувати у мікрохвильовці на мінімальній потужності, і там само розігрівати на великій потужності.

Ссылка на основную публикацию