Рецепт тайських бананових млинців

Тонкі, хрусткі млинці роті — одиз найвідоміших і найулюбленіших десертів вуличної кухні Тайланду. Спробувати їх можна в пересувних мото-кухнях (макашницях), де майстер готує прямо на очах у замовників. На відміну від знайомих нам млинців, роті роблять не із рідкого тіста, а із дуже тонко розкатаного еластичного тіста. Начинки бувають різними, однак туристам найбільше подобається бананова.

Десерт

Інгредієнти

Для приготування тайських млинців з бананом за рецептом нам потрібно:

  • мука — 2 склянки;
  • вода — половина склянки;
  • яйце — 1 штука;
  • цукор — 1 столова ложка;
  • сіль — 1 щіпка;
  • рослинна олія;
  • банан — 2 штуки.

Для того, щоб прикрасити готову страву, нам потрібне згущене молоко, рідкий шоколад або інша заправка за смаком. З даної кількості продуктів повинно вийти 12 млинців. Калорійність 100 грамів — 210 кілокалорій.

Продукти

Приготування

Готуємо:

  1. У глибоку миску просійте борошно, додайте сіль. Зробіть у гірці з муки невелике заглиблення і розбийте в нього яйце.
  2. Замісіть тісто, потрохи додаючи воду. За консистенцією тісто повинно бути м’яким та еластичним.
  3. Накрийте тісто плівкою або рушником і дайте відпочити на столі біля однієї години.
  4. Розділіть тісто на невеликі кульки і ще раз розімніть кожну з них. Змажте кожну кульку рослинною олією і дайте полежати їм ще півгодини.
  5. Змажте робочу поверхню рослинною олією і дуже тонко, до напівпрозорості, розкатайте заготовки.
  6. Нагрійте змащену олією сковороду і випікайте млинець на середньому вогні дві хвилини.
  7. Наріжте очищені банани на круглі дольки і поставте у центр млинця. Згорніть його конвертиком, переверніть і піджарте другу сторону біля 30 секунд.
  8. Полийте готову страву будь-яким обраним вами соусом і подавайте гарячою.

Фруктові

За рахунок своєї невеликої товщини і використання для тіста і випікання рослинної олії тайські млинці виходять хрусткими. З начинкою можна експериментувати — змішувати банани зі згущеним молоком, чи трохи пожарити банани на сковороді.

Колі розкатуєте млинці, використовуйте скалку, але при готуванні тайські кулінари розтягують їх прямо в повітрі, як італійці готують з тіста основи для піц. При випіканні в Тайланді використовують пальмову олію чи місцевий аналог маргарина, який надає млинцям роті трохи солоний смак. В Тайланді ви можете спробувати млинці з декількома десятками різних начинок і соусів: з овочами, фруктами чи яйцями.

Батьківщиною роті  є Індія, де так називають хлібні паляниці. Це була їжа для всіх верств населення, саме тому у рецепті використовуються найпростіші інгредієнти, які можна знайти на кожній кухні.

З апельсинами

Спробуйте тайські млинці з апельсиново-банановою начинкою. Необхідні продукти:

  • борошно — 250 грамів;
  • молоко — неповна склянка;
  • яйце — 2 штуки;
  • цукор — 1 столова ложка;
  • сіль — 1 чайна ложка;
  • банани — 7 штук;
  • апельсини — 3 штуки;
  • рослинна олія.

Приготування:

  1. Збийте яйця, цукор і сіль, поки вони не розчиняться.
  2. Додайте борошно і перемішайте.
  3. Замішайте тісто, поступово додаючи молоко. Тісто повинно стати пружним.
  4. Накрийте тісто плівкою і поставте в холодильник на пів години.
  5. Розділіть тісто на невеликі кульки, змажте їх олією і дайте постояти пів години.
  6. Начистіть і наріжте фрукти. М’якоть очищених апельсинів відокремте від плівок і наріжте шматочками.
  7. Розкатайте кульки у паляниці змащеною олією скалкою.
  8. Розігрійте сковороду і вилийте на неї пів столової ложки олії. Поставте млинець, в його центр — фрукти (третина банана і 1 — 2 столових ложки апельсина). Випікайте одну хвилину.
  9. Через хвилину після початку випікання згорніть млинець конвертиком, переверніть і дайте прожаритися ще 30 секунд. Після випікання кожного роті не забувайте наливати на сковороду пів столової ложки олії.
  10. Полийте десерт поливкою (можна шоколадом, медом, варенням) і подавайте на стіл. Перед подачею можна нарізати квадратиками

По цьому рецепту млинців по-тайськи повинно вистачити на 16 — 18 роті.

Ссылка на основную публикацию