Рецепти солодких начинок для млинців

Млинці можна приготувати з будь-якою начинкою, додавши фарш, яйце, шинку, твердий сир, вони можуть бути смачним десертом, якщо їх наповнити солодкими додатками, наприклад солодким сиром з родзинками, фруктами, ягодами. Особливе місце серед рецептів займають млинці із фруктовою начинкою. Вони смачні, корисні, і дуже подобаються дітям.

З полуницями

Яблучна

Щоб приготувати солодку начинку для млинчиків з яблук, нам потрібно:

  • 7-8 середніх яблук;
  • 1 склянка цукру.

Яблука необхідно помити, очистити від шкірки й кісточок, нарізати невеликими шматочками, засипати цукром піском і варити на маленькому вогні в емальованому посуді 5-10 хвилин до м’якості, регулярно помішуючи. Повинно вийти однорідне пюре злегка золотавого кольору. Після того, як воно охолоне, можна приступати до формування млинців.

В  яблучну начинку можна додавши в неї корицю, тертий мигдаль, ізюм, ваніль. Варто також ураховувати, що яблука різних сортів відрізняються по солодкості, тому кількість цукру потрібно регулювати у залежності від смаку фрукта.

З яблуками

Яблучно-сливова

Інгредієнти:

  • 4-5 яблук;
  • 6-7 середніх слив;
  • 1 столова ложка цукру;
  • кориця.

Цей рецепт схожий на попередній. Фрукти необхідно помити, очистити, вилучити серцевини й кісточки, нарізати. Варити на невеликому вогні разом із цукром 10-15 хвилин. Коли пюре буде готове, остудити, додати трохи кориці й перемішати.

Бананова із шоколадом

Інгредієнти:

  • 3-4 середніх банана (бажано трохи нестиглих);
  • 100 грамів чорного шоколаду;
  • 30 грамів вершкового масла;
  • 2 столові ложки цукру.

Вершкове масло й шоколад необхідно розтопити на водяній бані, вмішавши цукор до повного розчинення. Млинці намазати цим розтопленим шоколадом з маслом, зверху покласти тонкі кружальця бананів і акуратно загорнути.

Для тих, хто не любить гіркий шоколад, можна використовувати молочний. Але щоб продукт не вийшов занадто солодким, кількість цукру потрібно зменшити або виключити повністю.

З бананами

Ягідне асорті

Інгредієнти:

  • 2 склянки будь-яких ягід: малина, полуниця, чорна смородина, аґрус;
  • 2 яблука;
  • 0,5 склянки волоських горіхів;
  • 2-3 столові ложки ізюму;
  • 0,5 склянки цукру або цукрової пудри.

Ягоди можна використовувати свіжі або попередньо розморожені. Їх необхідно помити й потримати в друшляку декілька хвилин, щоб вода скла. Потім змішати їх з очищеними тертими яблуками, подрібненими горіхами, ізюмом і цукром.

Ягоди виділяють багато соку, який може витікати через стінки млинців. Щоб цього уникнути, ягідну начинку можна змішати із сиром. Вийде смачний і поживний наповнювач, млинці з начинкою з ягід дуже люблять діти.

З гарбуза

Інгредієнти:

  • 500 грам стиглого гарбуза;
  • 2 столові ложки цукру або меду;
  • 30 грамів вершкового масла;
  • сіль за смаком.

Гарбуз очистити і дрібно нарізати, до нього потрібно додати масло, цукор, сіль і варити на невеликому вогні постійно помішуючи до м’якості. Готову масу можна використовувати в цьому виді або протерти через сито для однорідності.

Гарбуз

Із сиром і сметаною

Знадобиться:

  • 500 грамів сиру (бажано використовувати нежирний);
  • 2 столові ложки цукру;
  • 20 грам вершкового масла;
  • 0,5 склянки сметани.

Рецепт у приготуванні дуже простий. Досить протерти сир через дрібне сито до однорідного стану й додати всі інгредієнти. Сметану можна замінити на варення або мед.

Слід знати, що сирну масу не можна довго зберігати. Вона може скиснути, а також потекти й зіпсувати зовнішній вигляд десерту.

З сиром

Шоколадний крем

Знадобиться:

  • 1 літр молока;
  • 0,5 склянки цукру;
  • 0,5 склянки борошна;
  • 3 столові ложки какао.

Цукор, борошно й какао слід змішати, акуратно влити тепле молоко. Масу поставити на вогонь і варити до загустіння, постійно помішуючи.

Використовуючи вищеописані рецепти, не бійтеся імпровізувати. Яблука можна заміняти грушами, волоський горіх – мигдалем, ізюм – курагою. Солодкий десерт у цьому випадку ніяк не втратить смакових якостей, а ви, можливо, знайдете для себе ще один рецепт.

Ссылка на основную публикацию