Рецепт швидких ранкових млинців

Зранку часу небагато, оскільки ми поспішаємо на роботу чи навчання. Можна зробити звичайний млинець з молока, борошна, яйця, олії цукру і солі, а можна додати ще інгредієнтів, які зроблять смак млинця оригінальним.

З горіхами і ягодами

«Ніжність»

Особливість: збиті білки.

Час: 20-30 хвилин.

Склад:

  • 1, 5 склянки молока (370 мілілітрів)
  • 1 склянка борошна (160 грамів)
  • 2 курячих яйця
  • 1-2 столової ложки цукру
  • 0,5 чайної ложки солі
  • трохи рослинної олії (2 столових ложки)
  • шматочок вершкового масла для змазування готових млинців.

Приготування

Як приготувати:

Спочатку відокремте жовтки й змішайте їх з додаванням цукру й солі.

До жовтків додайте половину склянки молока й збийте вилкою чи вінчиком до одержання однорідної суміші.

Тепер у миску потихеньку сипте борошно, не перестаючи замішувати тісто. Для зручності перемініть вилку на ложку.

У густу суміш треба додати порцію молока, що залишилося, старанно перемішуючи до зникнення грудочок. Наостанку слід внести одну столову ложку рослинної олії й розмішати.

Щоб млинці вийшли мінімально жирними, і максимально корисними й смачними, потрібно використовувати якнайменше рослинної олії. Додавання невеликої кількості соняшникової олії в тісто буде служити додатковим захистом від підгоряння.

Білки потрібно збити до стадії «м’яких піків» (як на бізе), цей процес займе декілька хвилин. Потім обережно додайте білки в тісто, піднімаючись ложкою знизу нагору (від дна до поверхні), одночасно помішуючи по колу.

У збитих білків і є кілька стадій готовності: піна, «м’які піки», «тверді піки» і занадто збиті. На стадії піни білки лише злегка збиті, і на їхній поверхні прослідковуються великі бульбашки. «М’які піки» сильно подібні на звичайну піну, з численними бульбашками. Доведення до стану «м’яких піків» займає декілька хвилин (біля двох хвилин).

Попередньо розігріту сковороду змастити однією столовою ложкою соняшникової олії й налити приблизно половину ополоника тіста. Стежити, щоб вогонь був помірним, випікати приблизно 1 хвилину з кожної сторони.

Готові, ще гарячі паляниці потрібно змастити вершковим маслом для смаку. Млинці «ніжність» виходять м’якими і ніжними на смак, про що говорить сама назва страви.

З медом

У духовці

Для тих, хто не любить витрачати час й вичікувати, коли млинчики на сніданок рівномірно спечуться, є цікавий рецепт, що дозволяє під час приготування зайнятися своїми справами. Ви зможете залишити блюдо пектися, і спокійно збиратися на роботу чи навчання.

Особливість: запікання в духовці.

Час: 20-30 хвилин.

Склад:

  • 2 склянки молока (0,5 літра)
  • 1,5 склянки борошна (250 грамів)
  • 3 курячих яйця
  • 5 столових ложок цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 200 грамів сиру
  • 300 грамів варення чи ягід
  • 2 столових ложки рослинної олії
  • 50 грамів вершкового масла.

Як приготувати:

Відразу ставите духовку на розігрів до 200 градусів. Поки духовка прогрівається, змішуєте яйця з молоком, поступово додаючи борошно й розпушувач. Солите, цукруєте, перемішуєте до зникнення грудочок. Для найбільш швидкого й ефективного замішування тіста рекомендовано використовувати міксер.

Необхідно змастити лист для випікання соняшниковою олією і вилити тісто, поставте в гарячу духовку на 15-20 хвилин.

Готовий млинець покриваєте тонким шаром розтопленого вершкового масла, і залишаєте остигати.

На теплу поверхню ставите сир, перемішаний із цукром, розподіляючи начинку однаковим шаром по всій поверхні.

Додатково зверху додайте обраний Вами «топінг» (поливку) у вигляді варення або посипте ягодами. Замість варення можна використовувати згущене молоко (щоб вона була корисною, краще зробити її самому, хоча це займає багато часу).

Залишилося лише акуратно згорнути млинець у рулет, який можна розрізати на порції, і присипати цукровою пудрою.

У духовці

Солоні

Для виготовлення млинців з м’ясною начинкою, іде більше часу, як для солодких млинців. Трохи змінивши пропорції між сіллю й цукром (у сторону солі), ви отримаєте млинець, який можна начинити густою сметаною, шинкою, ковбасою, і будь-якими іншими готовими продуктами, які є в холодильнику.

Особливість: солоні млинці, як правило, мають ледве солодкувате тісто. Приклади приготування ситних солоних млинців.

 «Англійський сніданок»

Особливість: шинка і яйце.

Час: 30 хвилин.

Склад:

  • 2 склянки молока (500 мілілітрів)
  • 250 грамів борошна
  • 3 курячих яйця
  • 200 грамів шинки
  • 2 курячих яйця
  • 45 грамів майонезу або сметани
  • 15 грамів цукру
  • 5 грамів солі + 5 грамів для начинки
  • 5 грамів чорного меленого перцю
  • 2 столових ложки соняшникової олії
  • 25 грамів вершкового масла.

Як приготувати:

  1. Змішайте яйця із сіллю й цукром, збийте суміш вінчиком і налийте молока.
  2. Перемішавши до однорідної маси, просійте борошно в миску й замішайте основу (рідке тісто) для страви.
  3. Підготовка начинки: шинку наріжте дрібними кубиками; відваріть яйця вкруту в солоній воді, почистіть і поріжте теж кубиками, а можна й потерти на тертці
  4. Змішуєте яйця, шинку й майонез або сметану з перцем і зіллю.
  5. Паляниці випікайте на сковорідці по 2 хвилини з кожного боку до золотавого кольору.

На готові млинці кладіть начинку й загортайте у вигляді конверта.

З шинкою

«Море сиру»

Особливість: бринза й зелень.

Час: 30 хвилин.

Склад:

  • 250 мілілітрів молока
  • 100 грамів борошна
  • 3 курячих яйця
  • 40 грамів зелені
  • 100 грамів бринзи
  • 20 грамів цукру
  • 5 грамів солі
  • 1,5 столових ложки соняшникої олії.

Як приготувати:

  1. Розбийте в миску яйця, додайте цукор, сіль і збийте вінчиком до рівномірної консистенції.
  2. Додайте одну третину молока й просіяне борошно. Перемішайте до однорідності.
  3. Залишилося додати решту молока й замісити млинцеву основу. Перед випікання обов’язково додайте рослинну олію і перемішайте ложкою.
  4. Гарячу сковороду змажте соняшниковою олією і вилийте половину ополоника тіста. Млинець обсмажте з двох боків до золотавого кольору.
  5. Приготування начинки: дрібно натріть; змішайте сир із зеленню в мисці.
  6. Рівномірно розподіліть начинку ложкою по колу. Складіть млинець конвертиком і відправте на стіл.

З бринзою

У мікрохвильовій печі

Особливість: менше масла – менше жиру.

Час: 32 хвилини.

Склад:

  • 1 склянка молока
  • 2 столових ложки борошна
  • 2 курячих яйця курячих яєць
  • 2 столових ложки цукру
  • 1 столових ложки крохмалю
  • 2 столових ложки олії або вершкового масла.

Як приготувати:

  1. Збийте яйця із цукром, додавши туди ще половину молока.
  2. Додайте борошно в суміш і добре перемішайте, простеживши, щоб тісто було без грудок.
  3. Додайте суміш крохмалю і решти молока, крохмаль зробить тісто міцнішим.
  4. Якщо Ви взяли вершкове масло, то розтопіть його в мікрохвильовці.
  5. Влийте в тісто молоко із крохмалем і олію (або розтоплене вершкове масло). Після старанного перемішування залиште на 20-30 хвилин, щоб основа вийшла потрібної консистенції.
  6. Для приготування виробів у мікрохвильовій печі треба спочатку нагріти тарілку, щоб готовий млинець не прилип до неї наглухо. Змажте розігрітий посуд олією і налийте 2 столових ложки тіста. Маса повинна рівномірно розповзтися по тарілці, Ви можете допомогти їй, нахиляючи посуд у різні сторони.
  7. Ставимо тарілку з тістом в мікрохвильову піч і встановлюємо на максимальну потужність на одну хвилину.
  8. Після цього дістаньте млинець і акуратно підваєте його край.. Нахиливши тарілку, «стягніть» мленець за край. Змазавши посуд знову, випікайте наступний. Має вийти нежирний і тонкий млинець.

Перевага такого способу виконання млинців у тому, що вони готуються дуже швидко й мають кілька варіантів приготування. З них можна зробити хрусткий корж (протримавши трохи довше у мікрохвильовці) або навіть панкейк, поклавши в миску і наливши більше тіста, щоб млинець був трохи товстіший.

У мікрохвильовці

Попередження

Приготуванням їжі в мікрохвильовій печі краще не захоплюватися, адже її мікрохвилі можуть негативно впливати на їжу. Є так само багато доказів цієї теорії, як і спростувань, але все-таки краще поберегти себе.

Млинці дуже ситний і апетитний продукт, тому тим, хто дотримується низькокалорійної дієти, можна готувати млинцеві сніданки й вечері не частіше двох раз у тиждень. Але, звичайно, при важкій фізичній праці млинчики можна є щодня, головне — щоб начинки були не тільки смачними, але й корисними.

Ссылка на основную публикацию