Рецепт млинцевих ролів з різними начинками

Млинцеві роли – сучасна ситна страва з величезною різноманітністю начинок. Виглядають вони апетитно, естетично, смак залежить від тіста, з якого спечені млинці. Готуються вони недовго, а тому можуть стати гідним частуванням до святкового столу, їх можна приготувати завчасно, з вечора на сніданок. Щоб смачно приготувати роли із млинців, потрібно вміти готувати млинцеве тісто: якесь краще підійде до м’ясних начинок, інше – до рибних, для солодких ролів є свої рецепти. Ну а варіанти начинок можна підібрати на свій смак.

Канапки

Із слабосоленою сьомгою

Готовимо роли із млинців зі слабосоленою сьомгою.

Молочне тісто випікається тонко, має щільну структуру, воно прекрасно гармоніює зі смаком червоної риби, білого сиру, свіжої зелені кропу, до начинки можна додати мариновані корнішони.

Знадобиться:

  • 2 склянки пшеничного борошна;
  • 2 курячих яйця;
  • 2-3 склянки жирного молока;
  • 30-40 мілілітрів соняшникової олії;
  • 1 столова ложка цукру;
  • щіпка солі.

Для начинки:

  • 100 грамів слабосоленої сьомги;
  • 150 г білого сиру (творогу);
  • 30 грамів свіжої зелені, накраще брати кріп;
  • 3 корнішона.

З рибою

Приготування: яйця з молоком, борошном, цукром, соняшниковою олією і сіллю збити міксером в однорідну масу, залишити постояти 10-15 хвилин, щоб борошно увібрало рідину, після цього подивитися консистенцію – тісто повинне легко литися, якщо загусте – додати ще небагато молока.

Млинці випікати тонкими, із двох сторін, на розпеченій сковороді, змащеної рослинною олією.

Приготування начинки: білий сир, корнішони (якщо очистити їх від шкірочки, маса буде ніжнішою, якщо залишити її, на зрізі роли у сирній масі будуть гарні темно-зелені вкраплення) і порізану зелень кропу змішати в блендері. Сьомгу нарізати дрібними кубиками й з’єднати із сирною масою. При бажанні можна злегка поперчити.

Приготування ролів: на край кожного млинця викладати смужкою близько 1 столової ложки начинки, щільно загортати їх у рулети. Коли всі рулетики будуть готові, розрізати кожен на 4-6 частин.

Порціонно ці ролли красиво виглядають на листах салату з порізаним кружками або шматочками помідорів, а можна прикрасмити кожну порцію червоними, чорними й жовтими томатами чері.

Із шинкою й бринзою

Дріжджові млинці виходять м’якими, у млинцевому тісті можна використовувати і гречане, і житнє борошно – близько третини від усієї кількості борошна (решта має бути пшеничне).

Для того, щоб приготувати роли із дріжджових млинців із шинкою й бринзою, нам потрібно:

  • 3 склянки борошна;
  • 2 яйця;
  • кубик пресованих свіжих дріжджів 1 на 1 сатиметр з розрахунку на 1 кілограм тіста;
  • близько 800 мілілітрів молока;
  • 1 столова ложка цукру, щіпка солі;
  • 30-40 мілілітрів рослинної олії.

У начинку:

  • 100-150 грамів курячої шинки;
  • 100-150 грамів бринзи;
  • 1 великий свіжий огірок;
  • 2 спілих помідори;
  • 100 грамів майонезу;
  • свіжа зелень;
  • чорний мелений перець.

Святковий стіл

Приготування: підігріти молоко до температури у 30 градусів, розчинити в ньому дріжджі і цукор, покласти столову ложку борошна, накрити, почекати, поки суміш спіниться; вбити яйця, всипати інший вид борошно, посолити, влити олію й змішати тісто міксером; залишити настоятися, коли знову спіниться, перемішати ложкою – можна жарити.

Пекти на розпеченій сковороді, змащеній рослинною олією. Вони будуть пишними.

Приготування начинки: дрібно натерти бринзу або розім’яти її вилкою, додати майонез і подрібнену зелень; шинку, огірки, помідори порізати дрібним кубиком і додати в масу; поперчити.

Готування ролів: на край укладати смужкою начинку, звертати щільним рулетом, кожний млинець розрізати на 5-8 ролів: бринза – продукт на любителя, ролли повинні бути невеликими або, навпаки, гарного розміру.

Сервірувати на листках салату в круглій тарілці, або у квадратній – прикрасивши стеблами петрушки. У комбінації з ніжною курячою шинкою й солоною бринзою гіркувата петрушка – найкраща для цієї страви зелень.

Із заварного тіста з оливками і стеблами зеленого лука

Вершковий сир, свіжа зелена цибуля і маслянистий смак чорних маслин зроблять звичайне млинцеве тісто смачним.

Щоб приготувати роли із заварного тіста з оливками і стеблами зеленої цибулі, нам потрібно:

  • 3-4 склянки пшеничного борошна;
  • 3 курячих яйця;
  • 2 склянки жирного молока;
  • 2 столових ложки сметани;
  • 0,5 чайної ложки соди;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 50 мілілітрів рослинної олії, щіпка солі.

Знадобиться 1 склянка окропу.

Інгредієнти для начинки:

  • 250 г плавленого вершкового сиру;
  • 50 г зелених або чорних оливки;
  • зелена цибуля у стеблах (пір’їнки) – 50 грамів.

З оливками

Готуємо: усі інгредієнти для тіста, крім яєць, окропу й соди, змішати міксером. Увага: спочатку воно для заварних млинців повинно бути консистенції густої сметани. Соду розмішати в окропі й влити в тісто. Масу ще раз ретельно розмішати. Убити яйця й зробити її однорідною. Вона стане рідкою – можна випікати млинці.

Пекти на розпеченій сковороді у великій кількості рослинної олії – на 1 млинець 0,5 чайної ложки олії: заварні печуть у великій кількості олії, а не на просто змазаній сковороді. Млинці будуть ажурними, тобто із маленькими дірочками.

Начинка: оливки й зелену цибулю порізати тонкими колечками й змішати із сиром, можна поперчити.

Приготування ролів: начинку тоненьким шаром намазати на весь млинець, згорнути його тонким рулетиком. Розрізати на 6-8 частин.

Десертні

Напечіть млинчиків по перевіреному рецепту. До солодкої начинки – підійде будь-яке тісто, але не забудьте покласти в нього 10 грамів ваніліну, а жарте їх на суміші вершкового масла й рослинної олії – комбінація вершкового масла із солодким варенням, це завжди смачно.

Варіант начинки: пригоршня свіжої чорниці, склянка ягід свіжої малини наполовину із суницею, 300 грамів густої жирної сметани, для кислинки – 1 столова ложка лимонного соку й дрібно натерта цедра. Усі інгредієнти змішати й збити в блендері, вийде своєрідний мус.

Десерт

Млинці начинити, щільно згорнути й нарізати на солодкі ролли. Для любителів «ванілі» і більшої естетичності і підсилення смаку можна посипати кокосовою й шоколадною стружкою.

Любителям простих страв можна приготувати млинцеві ролли з відварним яловичим м’ясом яловичини.

Різати млинцеві роли потрібно гострим ножем, варіанти нарізки – поперек або по діагоналі. Ролами із млинців з різною начинкою можна прикрасити святковий стіл, застосувавши для декорування зелень, нарізані фігурні овочі.

Ссылка на основную публикацию