Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Щоб зробити наш стіл більш різноманітним, спробуємо приготувати різнобарвні млинці. Але не потрібно думати, що вони будуть шкідливими через використання штучних барвників — усі барвники будуть не просто натуральними, а вітамінними й дуже корисними.
Інгредієнти
Для тіста:
- 300 грамів борошна,
- 5 яєць,
- 500 мілілітрів молока,
- 1/2 склянки води,
- 2 столові ложки вершкового масла,
- столова ложка цукру,
- щіпка солі.
Для барвників:
- один буряк середніх розмірів,
- одна столова ложка кукурми,
- 100 грамів шпинату (можна заморожений),
- 1 столова ложка какао.
Кількість натурального барвника залежить від насиченості кольору млинців, тут можна поекспериментувати.
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Приготування
Готуємо в наступній послідовності:
- Просіваємо борошно на ситі в глибоку посудину. При просіванні борошно не тільки стає чистіше, але й набирає повітря, що позитивно впливає на консистенцію тіста (готовий виріб буде м’яким). Додаємо цукор і сіль, їх кількість можна змінювати, залежно від того, яким повинен бути млинець — більш солодким чи більш солоним.
- Перемішуючи, невеликими порціями ллємо молоко. Мішати краще блендером або міксером, у крайньому випадку — вінчиком. Тісто, яке утворилося, повинно бути однорідним, не можна допускати утворення грудок.
- В іншій посудині збиваємо яйця й після цього вливаємо їх у молочно-борошняну суміш, також потрібно все добре перемішати.
- Вливаємо воду, після води — розтоплене, але не кипляче вершкове масло (воно має охолонути, але все ще залишатися рідким).
- Після перемішування потрібно тісту дати постояти чверть години, за цей час готуємо барвник.
Готуємо натуральні барвники для млинців:
- Для червоного кольору натираємо на тертці або блендером буряк і віджимаємо в марлі (можна протерти через сито). Цей метод віджимання соку використовуємо й для інших можливих інгредієнтів, наприклад можна взяти моркву, гарбуз і інші овочі, сік яких має колір.
- Для жовтогарячого кольору використовуємо кукурму, розведену у чверті склянки води.
- Шпинат має зелений сік, тому його проварюємо протягом десяти хвилин і перетираємо блендером.
- Какао дає шоколадний колір, його потрібно розвести чвертю склянки води, розмішавши грудки.
Тісто ділимо на 4 частині, у кожну ллємо барвники. Від того, що фарби рідкі, тісто може стати також більш рідким, тому при потребі потрібно додати трохи борошна. Тісто повинно мати консистенцію, як у сметани середньої густоти. Млинці можна жарити й подавати з будь-якими начинками, або просто поставити трикутничками, вони стануть оригінальною стравою, яке буде прикрашати стіл.