Готуємо млинці різних кольорів

Щоб зробити наш стіл більш різноманітним, спробуємо приготувати різнобарвні млинці. Але не потрібно думати, що вони будуть шкідливими через використання штучних барвників — усі барвники будуть не просто натуральними, а вітамінними й дуже корисними.

З натуральними барвниками

Інгредієнти

Для тіста:

  • 300 грамів борошна,
  • 5 яєць,
  • 500 мілілітрів молока,
  • 1/2 склянки води,
  • 2 столові ложки вершкового масла,
  • столова ложка цукру,
  • щіпка солі.

З натуральними барвниками

Для барвників:

  • один буряк середніх розмірів,
  • одна столова ложка кукурми,
  • 100 грамів шпинату (можна заморожений),
  • 1 столова ложка какао.

Кількість натурального барвника залежить від насиченості кольору млинців, тут можна поекспериментувати.

Приготування

Готуємо в наступній послідовності:

  1. Просіваємо борошно на ситі в глибоку посудину. При просіванні борошно не тільки стає чистіше, але й набирає повітря, що позитивно впливає на консистенцію тіста (готовий виріб буде м’яким). Додаємо цукор і сіль, їх кількість можна змінювати, залежно від того, яким повинен бути млинець — більш солодким чи більш солоним.
  2. Перемішуючи, невеликими порціями ллємо молоко. Мішати краще блендером або міксером, у крайньому випадку — вінчиком. Тісто, яке утворилося, повинно бути однорідним, не можна допускати утворення грудок.
  3. В іншій посудині збиваємо яйця й після цього вливаємо їх у молочно-борошняну суміш, також потрібно все добре перемішати.
  4. Вливаємо воду, після води — розтоплене, але не кипляче вершкове масло (воно має охолонути, але все ще залишатися рідким).
  5. Після перемішування потрібно тісту дати постояти чверть години, за цей час готуємо барвник.

Без начинки

Готуємо натуральні барвники для млинців:

  1. Для червоного кольору натираємо на тертці або блендером буряк і віджимаємо в марлі (можна протерти через сито). Цей метод віджимання соку використовуємо й для інших можливих інгредієнтів, наприклад можна взяти моркву, гарбуз і інші овочі, сік яких має колір.
  2. Для жовтогарячого кольору використовуємо кукурму, розведену у чверті склянки води.
  3. Шпинат має зелений сік, тому його проварюємо протягом десяти хвилин і перетираємо блендером.
  4. Какао дає шоколадний колір, його потрібно розвести чвертю склянки води, розмішавши грудки.

Тісто ділимо на 4 частині, у кожну ллємо барвники. Від того, що фарби рідкі, тісто може стати також більш рідким, тому при потребі потрібно додати трохи борошна. Тісто повинно мати консистенцію, як у сметани середньої густоти. Млинці можна жарити й подавати з будь-якими начинками, або просто поставити трикутничками, вони стануть оригінальною стравою, яке буде прикрашати стіл.

Ссылка на основную публикацию