Рецепт повітряних млинців

Пропонуємо приготувати м’які, повітряні млинці, які будуть мати молочний смак. Для приготування потрібні яйця, молоко, борошо, олія, вершкове масло, цукор, сіль, сода та оцет (або лимонний сік).

З горіхами

Інгредієнти

Інгредієнти, які знадобляться для приготування повітряних млинців:

  • яйця курячі – 2 штуки середніх розмірів
  • молоко — 0,5 літра (при бажанні можна розбавити водою в пропорції «один до одного»: 250 мілілітрів води і 250 мілілітрів молока)
  • борошно – 1,5 склянки
  • масло вершкове – 50 грамів
  • рослинна олія — для випікання
  • цукор – 2 столові ложки
  • сіль – на кінчику ножа
  • сода – половина чайної ложки
  • оцет (лимонний сік) – декілька крапель крапля.

Продукти

Приготування

Тісто

Почнемо замішувати тісто. Для початку краще змішати рідкі інгредієнти. Розбийте в миску два (три маленькі) курячих яйця, гарненько збийте до утворення піни. Додайте молоко, трохи перемішайте.

Розтопіть невеликий шматок масла (десертну ложку) на гарячій сковороді й обов’язково дайте охолонути. Воно повинне стати кімнатною температури (максимум — тепле), інакше можна «зварити» тісто гарячим маслом. Посоліть, додайте цукор.

Випечені

Додайте соду для пишності млинчиків. Щоб не було содового присмаку в готовому сніданку, «погасіть» її лимонним соком або оцтом.

Тепер можна додавати борошно. Всипайте його поступово, щоб воно ретельно розподілилася в яєчно-молочній суміші, що тісто отримало рівномірну консистенцію. Важливий момент – просійте борошно заздалегідь або відразу просіюйте у миску, так тісто вийде легше.

На око розділіть борошно на 3-4 частині, додавайте кожну частину поступово, перемішуючи. Якщо після всипання борошна маса вийшла із грудочками, обов’язково перемішайте її до повного їх усунення.

Приготувавши тісто, залиште його відпочивати на 30 хвилин. Можна підготувати кляр увечері й починати готувати зранку. Просто поставте його для в холодильник, щоб не зіпсувався.

Тісто повинне бути схожим по консистенції на рідку сметану. Якщо воно більш рідке – додайте борошна, а якщо густіше – трохи молока.

Випікання

Тепер можна починати процес випікання. Змажте сковороду олією. Це потрібно зробити один раз, наступні млинці готуємо без додавання додаткового жиру. Найкраще використовувати млинцеву сковороду, якщо її немає, візьміть будь-яку сковороду з товстим дном. Дайте сковорідці нагрітися до розпеченого стану й починайте пекти млинці. Візьміть будь-яку зручну ложку, ополоник і наливайте в сковороду.

Жарити млинці потрібно недовго. Секунд 40 з одного боку, а з іншого у два рази менше. Звичайно, це залежить від потужності плити й нагрівання посудини, у якій ви жарите.

Випікання

Після випікання млинця обов’язково змазуйте його шматочком вершкового масла. Це необхідно, щоб паляниці не злипалися між собою і були смаснішими.

Жарити можна на 2-3 сковородах, так буде швидше. На приготування (від часу замішування тіста) потрібно приблизно півтори години, однак можна впоратися і за годину.

Подача на стіл

Краще подавати в гарячому виді. Як тільки ви їх посмажили – відразу кличте всі за стіл і починайте їсти. Чим тепліші млинці, тем вони будуть смачнішими. Їсти їх можна запиваючи молоком, чаєм, какао, соком або компотом.

Можна додати фрукти, збиті вершки, ягоди, мед, джем, варення. А також не солодкі начинки – ікру, рибу, овочі, звичайний або плавлений сир. Із сиром і ковбасою можна зробити відмінні млинцеві бутерброди.

Ссылка на основную публикацию