Рецепт молочних повітряних млинців

Млинці з додаванням молока можуть мати ніжну, повітряну консистенцію. Для приготування потрібні звичайні продукти — молоко, борошно, яйце, цукор, сіль, вершкове масло і рослинну олію.

Тонкі

Перший варіант готування

Щоб приготувати блюдо, вам знадобиться:

  • молоко – 1 літр;
  • борошно – 2 склянки;
  • яйце – 3 штуки;
  • цукор – 50 грамів;
  • сіль – щіпка;
  • вершкове масло – 50 грамів (його потрібно попередньо розтопити);
  • рослинна олія.

Приготування:

  1. Змішайте збиті яйця, цукор, сіль, налийте молоко.
  2. У цю ж ємність просійте борошно й вимісіть однорідне тісто без грудочок. Може здатися, що воно виходить надто рідким. Не хвилюйтеся – на даному етапі це правильна консистенція.
  3. Важливий момент – залиште тісто відпочивати близько 30 хвилин. Тоді млинці вийдуть більш пористими.
  4. Влийте вершкове масло.
  5. Поставте змазану рослинною олією сковороду на плиту. Дайте їй нагрітися.
  6. Зручним способом відправте тісто на сковороду. Паралельно нахиляйте її в різні сторони, даючи йому рівномірно розподілитися. Коли воно підсохне, пензликом змажте краї млинця маслом – тепер його буде простіше перевернути.
  7. Переверніть і дайте ще трохи посмажитися.
  8. Прикрасьте страву солодкою поливкою і подавайте на стіл.

Кількість продуктів розрахована приблизно на 40 штук. Час готування – одна година (плюс півгодини на відпочинок тіста). Калорійність на 100 грам – 179 ккал.

Поради

Млинці виходять тонкими, майже прозорими, і дуже легкими. Урізноманітніть страву згущеним молоком, медом, сиропом, сметаною або іншим соусом на ваш смак. Або приготуйте заварний крем і зробіть оригінальний млинцевий торт.

Торт

Додайте в тісто апельсинової цедри, яка додасть ласощам цитрусового смаку і аромату.

Кількість цукру міняйте у залежності від того, наскільки солодкий результат прагнете одержати. Якщо збираєтеся фарширувати несолодкою начинкою, цукру додавайте зовсім небагато.

Найкраще готувати на спеціальній млинцевій сковороді, але підійде й звичайна з низькими бортиками. Використовуйте гнучку лопатку і силіконовий пензлик, щоб легко перевертати ласощі. Пензликом, крім того, зручно обновляти олію на сковороді в процесі приготування.

Другий варіант

Пропонуємо приготувати ще один варіант млинців на молоці, рецепт яких представлений нижче.

Запасіться наступними продуктами:

  • молоко – 3 склянки;
  • борошно – 2 склянки;
  • яйця – 3 штуки;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • розпушувач для тіста – ¾ пакетика;
  • рослинна олія – 3 столових ложки;
  • вершкове масло.

Рулетики

Приготування:

  1. Просійте борошно, щоб уникнути появи грудочок.
  2. Змішайте борошно із цукром, розпушувачем, збитими яйцями.
  3. Влийте півсклянки молока. За допомогою вінчика або блендера вимісіть тісто.
  4. Продовжуючи замішувати, влийте залишок молока.
  5. Додайте рослинну олію.
  6. Нагрійте змазану вершковим маслом сковороду. Вилийте на неї порцію тіста. Погойдуйте сковороду, допомагаючи маслу розтектися.
  7. Присмаживши до золотавого кольору одну сторону, повторіть операцію із другої. На досить гарячій сковороді процес займе не більше хвилини (друга сторона буде готова буквально через 10 секунд).

За рахунок використання розпушувача млинці вийдуть по-справжньому повітряними й ніжними. Додавання в тісто масла врятує їх від пригоряння.

 

Ссылка на основную публикацию