Рецепти низькокалорійних млинців

Чому ж виникають асоціації, що вживання млинчиків або млинців — це зайва вага, зайві кілограми, яких мати не хочеться? Давайте розберемося й подумаємо: як поїсти млинців і не створити собі зайвих проблем.

З полуницями

Особливості

До складу млинців входять яйця, цукор, молоко, масло й борошно — самі по собі висококалорійні продукти. Добавки (поливки, начинка) — це, як правило — сметана, варення, джеми й усякі смачні, але калорійні продукти. Багато господинь готують млинці на дріжджах, вони теж мають високу енергетичну цінність.

Енергетична цінність складників

Якщо Ви готуєте класичні млинці, то їх калорійність на 100 грамів, становить — до 300 калорій. У млинцях є багато корисних речовин:

  1. У складі борошна є магній, цинк і залізо.
  2. У молоці — вітаміни А и D.
  3. Яйця — вітамін В, фолиєвая кислота. Яйця мають у своєму складі ліцетин і холін, які є розчинниками жирів.

Розглянемо варіанти зниження калорійності страви. Можна замінювати продукти:

  1. Пшеничне борошно можна змішувати з борошном грубого помолу (у рівних частинах).
  2. Замість молока — кефір 1% або мінеральна вода.
  3. Замість цілого яйця, поберемо тільки білок, попередньо збивши його в міксері.
  4. Замість цукру можна додати троих меду.

Ці прості поради дозволять Вам знизити калорійність млинців у половину або й більше. Пропонуємо вашій увазі рецепти приготування низькокалорійних млинців, які можна їсти й не переживати, що наберете зайву вагу.

Кількість калорій

На мінералці

Рецепт млинців на мінералці.

Складові:

  • мінералка — 250 мілілітрів,
  • борошно 250 грамів,
  • білок — від 2 яєць,
  • мед — чайна ложка,
  • сіль
  • у тісто додаємо 1 столову ложку рослинної олії.

Готуємо: розтоплений мед і масло змішуємо з борошном. У білки додаємо сіль і збиваємо. Змішуємо з отриманою раніше масою. Можна випікати.

З насінням льону

Рецепт лляних млинців. Для цього рецепту яєць не потрібно. Однак є насіння льону.

Пропорція: рідини 500 мілілітрів — це може бути молоко, кефір або мінералка, 2 столові ложки насіння льону.

Як готувати. Подрібніть насіння в кавомолці. Перекладіть в ємність, залийте 6 столових ложок води. Доведіть до кипіння. Дайте охолонути. Ця суміш і замінить яйця. Додаємо дві чайні ложки меду (або цукру), борошна стільки, щоб суміш була, як рідка сметана приблизно півкілограма. Перемішуємо і смажимо. Олію можна додати як у тісто (2 столові ложки), так і на сковорідку.

З льоном

З вівсяними пластівцями

Рецепт вівсяних млинців.

Складові: вівсяних пластівців — склянка; літр рідини (змішайте молоко й воду), додайте 2 чайні ложки цукру, сіль і збитий білок одного яйця.

Як готувати: усю рідину з’єднаєте з вівсяними пластівцями. Приготуйте вівсяну кашу. Коли охолоне, збийте міксером. Маса повинна вийти рідкою. Додайте всі інші інгредієнти і збийте повторно. Можна жарити.

На воді

Складові: по склянці води й молока, білок, борошна 150 грамів і сіль.

Готовимо: збитий білок додаємо у суміш води і молока. З’єднуємо з борошном, солимо. Продовжуємо збивати або перемішувати. Одержуємо однорідну масу. Додаємо олію й знову перемішуємо. Тісто готове — жаримо.

З висівками

Складові: мелені вівсяні висівки — 6 столових ложок; мелені пшеничні — 4 столові ложки; півтора склянки кефіру малокалорійного, сіль і яйце.

Готуємо: яйце збиваємо й з’єднуємо з висівками, кефіром, солимо. Вийде однорідна маса. Можна жарити.

З висівками

Із гречаного борошна

Якщо добре зіб’єтеться білок — млинці будуть дуже пишними. Молоко розведіть водою.

Складові:

борошно гречане — 100 грамів,

білків — від двох яєць,

ложка олії,

трохи солі й цукру,

250 мілілітрів молока змішати з 100 мілілітрами кип’яченої охолодженої води.

Готуємо: прагнемо до того, щоб тісто в нас вийшло, як рідка сметана. Якщо тісто занадто рідке, додайте стільки борошна, щоб вийшла потрібна густина. Молоко обов’язкове повинне бути теплим. У нього додайте олію, цукор і сіль, борошно. Тісто ретельно перемішайте й можете випікати. Збиті білки додадуть млинчикам пишність, їх потрібно додавати безпосередньо перед випічкою, перемішуючи ложкою (міксером не потрібно, може втратитися структура збитих білків, вони повинні зберігати повітря для надання м’якості млинцям).

Рецепти дозволять вам спекти млинцы, які будуть смачними і низькокалорійними.

 

Ссылка на основную публикацию