Рецепт млинців з легенями

Легені — не дуже популярний продукт на середньостатистичній кухні, з нихможна приготувати смачну й просту в приготуванні страву. До того ж рецепт досить бюджетний, для нього не буде потрібно ніяких дорогих інгредієнтів. Представляємо     млинці, начинені легенями.

З м'ясом

Інгредієнти

Інгредієнти для тіста:

  • борошно пшеничне – 200 грамів (1¼ склянки)
  • молоко – 500 мілілітрів (2 ½ склянки)
  • яйця курячі – 3 штуки
  • цукор – 1 чайна ложка
  • сіль – ½ чайної ложки
  • соняшникова олія – 2 столових ложки.

Випікання

Щоб приготувати начинку з легень для млинців, потрібні продукти:

  • легеня (свиняче або яловиче) – 700 грамів
  • лук ріпчастий – 2-3 штуки
  • морква – 1-2 штуки
  • довгозернистий рис – 5 столових ложок
  • сіль – 1 чайна ложка
  • перець чорний мелений – ½ чайної ложки
  • соняшникова олія – 5 столових ложок.

Кількість: 10 штук. Час приготування — 1,5 години.

Приготування

Готуємо:

КРОК 1

Необхідно зварити легені. Для цього спочатку вимочуємо їх протягом декількох годин у холодній воді й вирізуємо залишки трахеї. Далі нарізаємо субпродукт на невеликі шматки діаметром приблизно 6х6 сантиметрів, щоб вони краще проварилися. Шматочки укладаємо в глибоку каструлю й доводимо до кипіння. Коли на поверхні з’явиться піна, потрібно злити воду й набрати в каструлю чисту або ж забрати накип шумівкою. Після цього варимо 2 години до повної готовності.

КРОК 2

Важливо: при варінні легені починають спливати, тому в тісті багато повітря. Є ризик, що в такому випадку продукт провариться нерівномірно. Перевірити, чи готовий субпродукт, можна проткнувши його. Сік, який при цьому виділяється, повинен бути світлим. Відварюємо рис. Чистимо й ріжемо кубиками цибулю, а очищену морквину тремо на великій тертці. Подрібнені овочі слід присмажити в рослинній олії.

КРОК 3

Коли приготуються легені, відціджуємо їх й пропускаємо через м’ясорубку (можна порубати в блендері). З отриманою масою змішуємо обсмажені овочі і варений рис. Сіль і перець додаємо за смаком. Начинка з легень для млинців готова. У фарш можна додавати сухі приправи для м’ясних продуктів: мелений лавровий лист, коріандр, кардамон, гвоздику, бадьян, імбир.

Сковорода

КРОК 4

Потім замішуємо млинцеве тісто: борошно, яйця, сіль і цукор доводимо до однорідного стану. Потроху вливаємо молоко, паралельно помішуючи, щоб уникнути грудочок. Тісто повинне вийти досить рідким.

КРОК 5

Сковороду нагріваємо й змазуємо рослинною олією. Додавати жир на сковорідку потрібно після кожного млинця, інакше вони можуть почати пригоряти. Можна використовувати для цього кулінарний пензлик. Щоб дозування тіста було однаковим й отримані млинці були однієї товщини, рівномірно наливаємо млинцеву суміш ополоником при цьому нахилямо сковороду в різні сторони, щоб тісто рівномірно розподілилося по дну сковороди.

КРОК 6

Коли краї млинця стануть відходити від сковороди, млинець потрібно перевернути. На один іде в районі 2 хвилин. Складаємо готові млинці стопочкою.

Цікаво знати: легені містять дуже мало калорій, тому відносяться до субпродуктів другої групи.

КРОК 7

В центрі кожного млинця викладаємо близько 3 столових ложки начинки й. Існує кілька варіантів згорнути фаршировані млинці, ми використовуємо найпростіший з них – трубочкою. Щоб згорнути закриту трубочку, лівий і правий краю млинця слід попередньо загорнути усередину.

Блюдо подається гарячим. Можна подавати млинчики з легенями, поливши сметаною, посипавши дрібно нарізаною зеленню, а також з різноманітними соусами за смаком. Перед подачею можна обсмажити трубочки на вершковім маслі.

Ссылка на основную публикацию