Рецепт млинців на кисломолочному напої Сніжок

Традиційною стравою і української російської кухні є млинці. Велика різноманітність начинок і рецептів дозволяє надати цій страві різного смаку. Млинці можна приготувати на кисломолочному напої Сніжок..

З варенням

Інгредієнти

  • кисломолочний продукт «Сніжок» — 450 мілілітрів;
  • яйця – 2 штуки;
  • борошно – 1 склянка;
  • цукор – 1 столову ложку;
  • вода – 1 склянка (вода повинна закипіти перед приготуванням тіста);
  • рослинна олія – 4 – 5 столових ложок;
  • ванілін і сіль — по щіпці;
  • масло вершкове – для змащування вже готових млинчиків.

Кисломолочний напій

Процес приготування тіста

Рецепт млинчиків з використанням сніжка досить простий, з ним упорається навіть новачок кулінарного мистецтва. Процес приготування страви включає наступні етапи:

  1. Збити яйця. Для цього необхідно розділити жовтки й білки, це дозволить одержати тонкі й ажурні млинці. Спершу збиваємо жовтки. Можна використовувати вінчик або звичайну вилку, звиння триває до одержання незначної білої піни. Відділені білки ставимо в холодильник, охолодженими їх простіше збивати. Посуд для яєць повинен бути чистим і сухим.
  2. Збиті жовтки слід змішати з «Сніжком» до однорідності. Не слід робити різких рухів, інакше тісто втратить пишність.
  3. У суміш жовтків і кисломолочного продукту вводять поступово борошно (звичайно використовують пшеничне, але можна використовувати й інше), не припиняючи збивання. У середньому досить однієї склянки. Консистенція тіста повинна нагадувати сметану. Тісто солимо.
  4. Збиваємо остиглі білки до одержання густої піни. Краще використовувати вінчик. У процесі збивання додається цукор, який можна замінити цукровою пудрою. Для тих, хто не любить занадто солодкі продукти, досить додати неповну столову ложку. Адже сніжок сам по собі солодкий, тому цукру можна не додавати взагалі.
  5. Змішуємо білки й тісто. Вводити білки в тісто слід обережно. Це необхідно для того, щоб структура збитих білків не була порушеною, і тісто вийшло повітряним.
  6. Останній етап приготування млинців. Для того, щоб тісто стало рідким, необхідно додати гарячу воду. Його кількість може бути меншим або рівним склянці. Слід орієнтуватися на консистенцію — вона повинна бути трохи густішою за ряжанку.

Випікання

Після приготування тіста починаємо випікати млинці. У кого є спеціальнаа млинцева сковорода, можна використовувати її, якщо спеціальної сковорідки немає, можна використовувати звичайну. Млинці на «Сніжку» жарять так само, як і млинці на молоці, готовність визначається появою рум’янця. Вогонь повинен бути середнім, при великому або малому вогні продукт може недосмажитися або пересмажитися.

Кожен млинець обмазують вершковим маслом (силіконовим пензликом), яке слід попередньо розтопити.

З начинкою

Із чим подати до столу

Млинці на «Сніжку» виходять солодкуватими. Тому подавати їх краще зі сметаною або злегка кислим варенням (наприклад, зі смородини або злив).

Для аматорів солодкого млинці зі Сніжком продуктом можна подавати до стола з будь-яким солодким сиропом, варенням, джемом. Якщо плануєте солодку начинку, у тісто цукор краще не додавати.

Поради від досвідчених господинь

У кожної господиньки в запасі є свої секрети приготування млинців. Адже кожний рецепт унікальний, незважаючи на подібність вхідних інгредієнтів. Це дозволяє кожній страві мати свій неповторний смаком.

Порада 1. Змащувати сковорідку слід звичайною рослинною олією. Для цього підійде силіконовий пензлик. Якщо пензлика немає, можна скористатися половинкою цибулини, наколотої на вилку. Замість половинки цибулини можна взяти половинку картоплини.

Деякі господині додають рослинну олію у вже готове тісто. Однак можна переборщити з дозуванням і тісто вийде занадто жирним.

Рада 2. Перед приготуванням млинців слід перевірити тісто. Для цього на сковороду виливається невелика ложечка тіста й жариться із двох сторін. У процесі приготування пробного млинчика можна побачити, чи тісто має правильну консистенцію. Для того, щоб млинець вийшов рівним, необхідно виливати на сковороду відразу порцію тіста на один млинець (не зволікати, а лити одразу). Тоді млинець не буде із грудочками, а вийде рівний і гарний.

Рада 3. У тісто іноді додають ще один додатковий компонент — мак, ваніль або корицю.

Рада 4. Для того, щоб блюдо вийшло м’яким, без сухих країв, кожний млинець після випікання відразу змащується вершковим маслом, воно додасть продукту приємний смак і аромат.

Ссылка на основную публикацию