Як приготувати млинці на швидку руку

Млинці є традиційною стравою української та російської кухні, тому вони часто прикрашають святковий стіл. Млинці багато людей готуть на сніданок. Але не в усіх вони виходять з першого разу. Приготування млинців по цьому простому рецепту не займе багато часу, а також не залишить після себе гору брудного посуду, це особливо важливо зранку, коли немає багато часу готувати. Готуємомо млинці в пляшці на швидку руку

Сніданок

Зміст

Інгредієнти

Рецептів начинки для млинців дуже багато: м’ясо, сир, сир, овочі, а також варення, джем, фрукти або ягоди. Спершу потрібно спекти самі млинці, для рецепту нам знадобиться:

  • молоко – 0,5 літра;
  • куряче яйце – 1 штука;
  • сіль – за смаком;
  • цукор – 1-2 столових ложки;
  • олія рослинна – 1 столова ложка;
  • борошно – 1 склянка.

У залежності від начинки (солона чи солодка), у тісто можна додати більше цукру або солі.

Продукти

Приготування

Готуємо за рецептом:

  1. Для приготування необхідно взяти чисту 1,5 літрову пляшку. Залийте в неї молоко і яйце за допомогою лійки. Ретельно збийте суміш, попередньо щільно закривши кришку.
  2. Далі в тісто всипайте цукор, щіпку солі й борошно згідно з рецептом. Щоб випічка вийшла більш ніжною й повітряною, заздалегідь просійте борошно.
  3. Знову закрийте кришку й кілька хвилин активно трясіть пляшкою, намагаючись, щоб консистенція стала однорідною. Щоб не було грудочок, готуйте стільки тіста у пляшці, щоб його можна було добре струсити. Якщо пляшка недостатньо велика, готуйте тісто порціями.
  4. Додайте рослинну олію й злегка потрясіть пляшку. Завдяки цьому рецепту, ви зможете приготувати страву максимально швидко. При цьому на кухні буде мінімальна кількість брудного посуду. Тепер можна приступати до випікання.
  5. Розігрійте спеціальну сковороду для млинців на сильному вогні, випікання необхідно робити тільки на середньому вогні. Перед першим випіканням можна змастити сковороду тонким шаром рослинної олії.
  6. Виливайте тісто на сковороду прямо із пляшки. Головне – не переборщити з кількістю суміші, щоб шар тіста не вийшов занадто товстим. У пробці можна зробити кілька отворів — так виріб, що випікається, вийде ажурним.
  7. Випікайте від 30 до 60 секунд із кожної сторони до апетитного золотавого кольору. Перевертати краще силіконовою або дерев’яною лопаткою.
  8. Готові млинці укладете на тарілку, змазавши вершковим маслом – це не дасть їм злипнутися, а також з маслом вони будуть смачнішими.

Випікання

Прості начинки

Сир з перетертою смородиною й цукром – це один із простих і корисних рецептів начинки. Смородину й сир можна подрібнити за допомогою блендера, додавши цукор за смаком. Дві столових ложки начинки необхідно викласти на млинець, трохи відступивши від краю, із двох сторін закрити сирну масу тістом і згорнути в невеликий рулет.

Ситна начинка з курячого м’яса й овочів стане хорошим доповненням до сніданку (або основою сніданку). Куряче м’ясо відваріть й пропустіть через м’ясорубку, попередньо зробіть зажарку з ріпчастої цибулі й моркви. Отриману масу викладете на млинець і згорніть у трубочку. Також можливо додати й інші свіжі овочі. Якщо страва вийшла занадто сухою (через м’ясо, яке може бути сухим), можна змастити млинець нежирним майонезом або несолодким йогуртом.

Грибні мішечки зможуть прикрасити святковий стіл. Для цього посмажте печериці з морквою, далі викладете суміш на млинець у середину. Сформуйте мішечок, зібравши краї разом і зв’язавши їх пір’їнкою зеленої цибулі.

Приготування млинців насправді займає не так багато часу, як це може здатися. До того ж, можна зробити суміш із вечора, поставивши її в холодильник. Так ранком ви зможете порадувати родину смачним і ситним сніданком. Завдяки різноманітності начинок страва може кожен раз бути іншим на смак.

Ссылка на основную публикацию