Рецепт млинців з пряженим молоком

Млинці — слов’янське блюдо, яке знайомо кожному ще з дитинства. Багато господинь мають свій фірмовий рецепт тонких мереживних виробів, які із задоволенням готують на Новий рік і інші свята. Для приготування своїх фірмових млинців більшість господинь традиційно використовують просте молоко. А якщо спробувати взяти пряжене? Рецепт млинців на пряженому молоці практично не відрізняється від звичного рецепта, але все-таки має свої нюанси.

З начинкою

Інгредієнти

Для рецепта рецепт тоненьких млинців з використанням пряженого молока необхідно підготувати наступні продукти:

  • борошно пшеничне вищого гатунку — 2 склянки;
  • пряжене молоко — 3 склянки;
  • яйця — 3 штуки;
  • цукор — 2 столові ложки, сіль — 1/4 чайної ложки;
  • рафінована олія — 2 столові ложки.

Кисломолочний продукт

Поради

Коли готуєте вироби з борошном, краще прибрати зі стола всі продукти, які не входять у перелік інгредієнтів.

Перший секрет смачних млинців — борошно слід брати пшеничне вищого гатунку (інші види борошна можна брати для інших рецептів, а для цього — тільки з пшеничне борошно вищого гатунку), а також кілька разів його просіяти. Так вона насититься повітрям, тому майбутні млинці стануть дуже ніжними.

Другий важливий момент — усі рідкі продукти, зокрема, пряжене (топлене російською мовою) молоко, яйця й рослинна олія повинні бути кімнатної температури.

Рулетики

Приготування

Рецепт приготування тоненьких коржів на пряженому молоці простий і під силу навіть не дуже досвідченим господинькам:

  1. Яйця необхідно гарненько збити із цукром, потім додати сіль.
  2. Коли вийде однорідна яєчна маса, у неї необхідно додати пряжене молоко. Знову все перемішати.
  3. Просіяне борошно слід додавати поступово, бажано по одній столовій ложці, причому мішати треба постійно, інакше утворюються грудочки з борошна.
  4. Коли тісто набуде рівної однорідної консистенції, у нього необхідно додати рослинну олію. Млинцеве тісто буде рідким. Не варто лякатися — це необхідно для того, щоб виробу вийшли тоненькими й ніжними.

Тонкі

Сковороду слід добре розігріти. Якщо вона не буде досить гарячою, млинці можуть приставати до сковороди. Найкраще щоб сковорода повинна бути чавунною з товстим дном.

Тісто за допомогою ополоника необхідно акуратно вливати на розпечену сковороду й формувати млинець. Наливши тісто ближче до центра сковороди, необхідно обертати сковорідку, щоб тісто рівномірно розтікалося по дну. Слід трохи підрум’янити його й перевернути на іншу сторону лопаткою. Друга сторона виробу готується близько 30-40 секунд.

Готові млинці краще складати гіркою на великій плоскій тарілці. Приготовлену стопку можна прикрити полотняною серветкою або чистим кухонним рушником, щоб вони повільніше остигали. Особливістю приготування млинців на пряженому молоці є те, що якщо млинчик пекти недовго на невеликому вогні, він вийде світлий і ніжно золотавий, а якщо потримати довше на плиті — стане рум’яним!

Пряжене молочко відрізняється кремовим кольором, приємним ароматом і карамельним смаком. Воно корисне, а млинці з ним дуже смачні.

Ссылка на основную публикацию