Рецепт кокосових млинців

Можна приготувати млинці на кефірі, мінеральній воді. Прийшла черга покуштувати надзвичайно ніжні, смачні млинці на кокосовому молоці. Страва готується швидко, вона досить калорійна (класичний рецепт — 153 кілокалорії на 100 грамів).

З бананами

Інгредієнти

Кокосові млинчики готуються дуже просто, знадобиться:

  • молоко кокосове — 400 мілілітрів;
  • яйця курячі — 2-3 штуки;
  • окріп — 200 мілілітрів;
  • олія рослинна та вершкове масло — по 2 столові ложки;
  • борошно — 400 грамів;
  • цукор — 3-4 столові ложки;
  • сіль — щіпка;
  • кокосова стружка — 3 столові ложки (можна більше);
  • розпушувач — 2 чайні ложки.

Підсолодити можна банановим пюре, яке можна приготувати самостійно.

Горіх

Приготування

Підготувавши інгредієнти, починаємо готовити:

  1. У першу чашку просіваємо борошно. Це допоможе нам не тільки забрати непотрібні вкраплення, але й збагатити її повітрям (млинці з просіяним борошном виходять більш м’якими).
  2. Додаємо всі сипучі складові: сіль, цукор, розпушувач.
  3. У другій чашці молоко розбавляємо окропом. Трохи остуджуємо, поступово вливаємо в нього збиті яйця.
  4. Акуратно з’єднуємо вміст двох чашок. Додаємо олію або вершкове масло, щоб щораз не змазувати сковорідку. Перемішувати краще міксером, однак звичайний вінчик теж підійде.
  5. Тісто повинно вийти однорідним, досить рідким (консистенція кефіру). Якщо занадто тісто вийшло занадто густим, його можна розбавити.
  6. Висипаємо в тісто кокосову стружку. Ще раз ретельно перемішуємо.

З медом

Випікають такі млинці як звичайні. Єдина особливість — перед тем як набирати в ополоник, тісто потрібно щораз перемішувати, щоб рівномірно розподілити стружку.

Страву ще називають «Кокосовими сонечками», млинці виходять дуже смачними, з вершковим запахом, із хрусткою скоринкою по краях. Подавати їх можна як самостійне блюдо, а також з різними начинками, сиропами, варенням, медом.

При бажанні можна внести в рецепт зміни. Якщо забрати зі складових яйця — вийдуть не менш ніжні, апетитні, але вже дієтичні млинці.

Заміняємо пшеничне борошно на гречане, забираємо яйця й цукор, додаємо чайну ложку соди. Готуємо вже гречані кокосові вегетаріанські млинці. За цим же принципом можна робити вівсяні млинці.

Готуємо інгредієнти самостійно

Кокосове молоко можна зробити самостійно. Екзотичні горіхи є на прилавках навіть невеликих супермаркетів.

З одного кокоса виходить приблизно 400 мілітітрів молока (саме стільки нам потрібно) і 150 грамів стружки. Вибираємо найважчий плід, з водичкою усередині (вона трохи булькає при трясці). Вічка в основи повинні бути цілими, без цвілі.

Напій

Удома розкриваємо кокос. Викруткою або ножем проробляємо отвір в одному з вічок, зливаємо рідину. Фізична сила, великий ніж або маленька сокирка будуть потрібні при поділі горіха на дві частини, це зробити найсладніше.

Далі все просто. Відокремлюємо м’якоть від коричневої скорлупи. Подрібнюємо м’якоть будь-яким зручним способом. Заливаємо стружку окропом. Вода повинна трохи прикривати м’якоть кокоса. Чекаємо 30 хвилин. За допомогою марлі або рушника максимально віджимаємо, щоб стружка була практично сухою. Отримана рідина і є натуральне свіже кокосове молоко. маса, що залишилася, — стружка. У млинці стружку можна класти відразу. Якщо збираєтеся зберігати — підсушіть у духовці.

У кокосі міститься багато вітамінів, мінералів, клітковини, тому кокосові млинці є корисними.

Ссылка на основную публикацию