Рецепт млинців з використанням йогурта

Млинцям віддають перевагу не тільки діти, але й дорослі. Яких тільки не буває млинців — тонких, пишних, ажурних, мозаїчних, дріжджових, яєчних, є навіть йогуртові. Нескладні в приготуванні, з різноманітними начинками, вони можуть бути солоною стравою чи десертом, залежно від компонентів рецепту.

З мандаринами

Інгредієнти

Звичайне тісто для млинців замішують на воді, молоці, кефірі. Млинці на йогурті вигідно мають хороший смак, крім того, тісто виходить м’якшим й эластичним через ніжну структуру напою. Підійде питний йогурт, фруктовий або класичний, усе залежить від смакових переваг. Нескладний рецепт гарантує практично будь-якій господині, незалежно від рівня професіоналізму чудовий смак страви.

Кисломолочні продукти

Потрібні продукти:

  • 500 мілілітрів будь-якого йогурту;
  • 200 грамів пшеничного борошна вищого гатунку;
  • 2 курячих яйця;
  • 70 мілілітрів рослинної олії;
  • 3 столові ложки цукру;
  • сіль на кінчику ножа.

Приготування

Етапи приготування:

  1. В емальовану миску розбити курячі яйця, добре їх збити вінчиком.
  2. До яєчної суміші долити весь йогурт і довести шляхом перемішування до однорідної маси.
  3. Яєчно-йогуртову суміш поступово з’єднати з попередньо просіяним борошном.
  4. До отриманої суміші додати столову ложку рослинної олії, цукор, сіль і перемішати. Згідно з особливостями рецепта, тісто по своїй густині повинне бути схожим на сметану.
  5. Сковорідку розігріти на помірному вогні, змастити рослинною олією за допомогою силіконового пензлика. Можна для цих цілей використовувати половинку сирої картоплі, наколотої на вилку. Зараз є сковороди з антипригарним покриттям, тому процес випікання млинців не повинен бути складним.
  6. Тісто набирати ополоником і наливати тонким шаром на розігріту сковороду, намагаючись рівномірно розподілити по поверхні.
  7. Коли краї млинця підсохнуть і зарум’яняться, потрібно лопаткою підняти й перевернути його обережно на іншу сторону.
  8. Випікати до появи рум’янця протягом 1 хвилини.
  9. Готові млинці укласти гіркою на широку тарілку із плоским дном.

Подавати до стола гарячими або теплими з будь-якою начинкою: варенням, сиром, шоколадною пастою, медом, м’ясом або картоплею із грибами. Можна млинці наповнити начинкою й додатково обсмажити на вершковому маслі до появи хрусткої скоринки. Готову страву полити фруктовим соусом, сиропом або сметаною.

Ссылка на основную публикацию