Рецепт млинців креп сюзет

Жителі Франції відомі своєю любов’ю до смачної їжі. Не дивно, що саме вони подарували світу млинці сюзет. Яскравий, ароматний і солодкий десерт порадує простотою приготування й незабутнім смаком.

Десерт

Інгредієнти

Щоб спекти млинці сюзет, для тесту нам потрібно:

  • молоко, 600 мілілітрів
  • борошно, 200 грамів
  • цукор, 40-50 грамів
  • вершкове масло, 20 грамів
  • яйце, 3 штуки
  • сіль
  • ванілін.

Інгредієнти для соусу

  • вершкове масло, 100 грамів
  • цукор, 80 грамів
  • неочищені апельсини, 2 штуки

Апельсини

Приготування

Підготовка тіста по рецепту починається за 2-3 години, за цей час воно повинно настоятися, тоді млинці вийдуть смачнішими. Вершкове масло розтоплюємо й додаємо до молока, як і ванілін. Збиваємо яйця декілька хвилин, додавши до них щіпку солі, яка прискорить утворення піни під час перемішуння яйця міксером або вінчиком. Коли з’явиться піна, додаємо невеликими порцями цукор, продовжуючи збивати. Якщо використовується міксер, то краще збивати на мінімальній швидкості.

У яєчну масу додаємо половину просіяного борошна, по 1-2 столової ложки за раз, і перемішуємо лопаткою. Перемішуємо по центру, від дна догори, подібним чином перемішують бісквітне тісто. Коли консистенція стає сметаноподібною, наливається біля половини молока, так щоб суміш стала рідкою, як перед додаванням борошна. Після цього додається борошно, що залишилося, перемішуємо далі. Такий спосіб запобіжить утворенню борошняних грудочок (комочків). Коли все борошно додане, у тісто вливається молоко, що залишилося, і перемішується.

Основа виходить рідкою, вона повинна легко стікати з ложки, тоді млинці можна буде зробити тонкими, як і передюачено рецептом. Готову масу відправляють у холодильник настоюватися.

За 10 хвилин до витягування тіста з холодильника приготуйте всі інгредієнти на соус, його треба буде зробити відразу ж після млинців. Апельсини очистити, шкірку дрібно натерти. Використовувати для цього блендер не рекомендується, інакше утворюються грудочки. Сік з одного апельсина потрібно вичавити, інший залишиться для прикрашання.

Цитрусові

Розігрівши сковороду, дістаємо тісто й, перемішуючи, всипаємо в нього половину готової цедри. Після чого починаємо випікання французьких млинчиків, найкраще це робити на вершковому маслі, тоді смак буде більш ніжним. На один млинець іде до половини  ополоника, але для того щоб вони вийшли по рецепту, краще наливати столовою ложкою. На сковорідку виливається 4-5 ложок, так щоб готові вироби вийшли тонкими, майже прозорими. Першу сторону жаримо 30, другу — 10 секунд. Готові млинці для креп сюзет повинні бути легкого золотавого або жовтогарячого кольору, без темних вкраплень.

Коли основа готова, можна приступати до виготовлення соусу.

Подача

У першому рецепті, на сковороді, або каструлі, з товстим дном розтоплюється масло, додається цукор і апельсиновий сік. Після того як цукор розтане, висипають цедру, що залишилася, і варять протягом 3-4 хвилин. Під час приготування важливо не припиняти мішати карамельну масу, інакше вона знизу згорить, зверху зацукрується, а з боків прилипне.

З горішками

Коли соус отримає золотави колір (трохи темніший, ніж в апельсина), він готовий. У ємність викладають млинці, згорнуті вчетверо, вони повинні повністю зануритися в соус або ж треба полити млинці зверху зверху, потрібно, щоб млинці просочилися соусом. Прогрівають протягом 1-3 хвилин на маленькому вогні, і викладають на тарілки. За один раз у сковороді просочуються до 4 млинців. Подавати французькі млинчики можна як відразу після готування, у гарячому виді.

Ссылка на основную публикацию