Іноді на обід або вечерю хочеться що-небудь незвичайного, а із продуктів є тільки мінімальний набір. У такому випадку на допомогу прийдуть китайські млинці. Приготувати їх дуже легко. Кожний рецепт унікальний по-своєму, тому що в якості начинки можна використовувати все, що є під рукою: сосиски, м’ясо, солону рибу (ці млинці начиняються в основному м’ясними і рибними начинками). Виходить прекрасне повноцінне блюдо.
Інгредієнти
Нам потрібні продукти:
- борошно – 2 склянки;
- вода окріп — 150 мілілітрів;
- вода крижана – 100 мілілітрів;
- оливкова олія – 20 – 30 мілілітрів.
Можна в тісто додавати цибулю, зелень, хоча це зовсім не обов’язково.
Приготування
Це один із найпростіших рецепт млинців. Для готування смачного перекусу необхідно:
- У миску просіяти все борошно.
- Влити в борошно окріп і швидко перемішати.
- Влити в тісто холодну воду й замісити тісто (воно повинне бути м’яким, але не занадто в’язким).
- Залишити приготоване тісто на 30 хвилин для «відпочинку».
- Після того, як тісто півгодини постояло, його слід розділити на ковбаски й розрізати на невеликі шматочки.
- Зі шматочка розкотити тонку паляницю, капнути на середину 2 – 3 краплі оливкової олії й накрити іншою паляницею.
- Отриманий млинець розкотити так, щоб він був досить тонким.
- Прогріти сковороду на повільному вогні і жарити млинці без додавання жиру на поверхню сковорідки.
Начинки
Начинити приготовлені китайські млинці можна чому завгодно. Це залежить тільки від бажань і можливостей кулінара. Можна вибрати одну з декількох, популярних у Китаї.
М’ясна
Нам потрібно:
- м’ясний фарш (рецепт можна змінити, замінивши м’ясо шинкою) – 100 грамів;
- перець солодкий – половинка 1 штуки;
- цукіні – половинка 1 штуки;
- морква – 1/2 від однієї штуки;
- зелена цибуля – 2 або 3 стебла;
- печериці – за смаком, достатньо декількох грибочків;
- соєвий соус – 1 столова ложка;
- устричний соус – 1 чайна ложка;
- цукор – щіпка
- перець мелений – за смаком.
Для приготування начинки необхідно прожарити фарш до готовності на рослинній олії. Потім додати в нього овочі і тушкувати дві хвилини. Після цього влити соус (відразу устричний і соєвий), насипати щіпку цукру й перець за смаком. Суміш тушкувати ще дві хвилинки й знімати з вогню. Начинка готова.
М’ясна із часником
Нам потрібно:
- фарш свинячий – 400 – 500 грамів;
- капуста – 300 грамів;
- морква – 1 штука;
- імбир сухий – 1 чайна ложка;
- часник сухий – 1 чайна ложка;
- борошно – 2 столові ложки;
- вода – 2 столові ложки;
- насіння кунжуту – 2 столові ложки;
- масло рослинне – для жарки й фритюру.
Для приготування начинки слід змішати фарш із імбиром і часником. Суміш посмажити на олії до готовності м’яса. Після цього додати у фарш натерту моркву й нашатковану капусту. Окремо в мисці змішати воду й борошно. Млинці начинити м’ясо-овочевою сумішшю й згорнути конвертом. Краї кожного конвертика змазати сумішшю борошна й води, щоб млинець був міцнішим. Після цього конвертики обсмажують у фритюрі до золотистого кольору. Для того, щоб забрати зайвий жир, млинчики викладають на паперові серветки. Перед подачею на стіл блюдо обсипають кунжутним насінням.
Сосиски
Нам потрібно:
- сосиски – будь-які, декілька штук;
- салат зелений – декілька листочків;
- петрушка – кілька гілочок.
Китайські млинчики обмазуються сметаною (майонезом або будь-яким іншим соусом). Сосиски відварюються або присмажуються, обертаються в листок салату разом з гілочкою петрушки. Начинка загортається в млинець і страва готова готове.
Китайські млинчики – це прекрасна можливість спробувати новий, незвичайний і, головне, простий рецепт.