Рецепт китайських млинців

Іноді на обід або вечерю хочеться що-небудь незвичайного, а із продуктів є тільки мінімальний набір. У такому випадку на допомогу прийдуть китайські млинці. Приготувати їх дуже легко. Кожний рецепт унікальний по-своєму, тому що в якості начинки можна використовувати все, що є під рукою: сосиски, м’ясо, солону рибу (ці млинці начиняються в основному м’ясними і рибними начинками). Виходить прекрасне повноцінне блюдо.

З кропом

Інгредієнти

Нам потрібні продукти:

  • борошно – 2 склянки;
  • вода окріп — 150 мілілітрів;
  • вода крижана – 100 мілілітрів;
  • оливкова олія – 20 – 30 мілілітрів.

Можна в тісто додавати цибулю, зелень, хоча це зовсім не обов’язково.

Із соєвим соусом

Приготування

Це один із найпростіших рецепт млинців. Для готування смачного перекусу необхідно:

  1. У миску просіяти все борошно.
  2. Влити в борошно окріп і швидко перемішати.
  3. Влити в тісто холодну воду й замісити тісто (воно повинне бути м’яким, але не занадто в’язким).
  4. Залишити приготоване тісто на 30 хвилин для «відпочинку».
  5. Після того, як тісто півгодини постояло, його слід розділити на ковбаски й розрізати на невеликі шматочки.
  6. Зі шматочка розкотити тонку паляницю, капнути на середину 2 – 3 краплі оливкової олії й накрити іншою паляницею.
  7. Отриманий млинець розкотити так, щоб він був досить тонким.
  8. Прогріти сковороду на повільному вогні і жарити млинці без додавання жиру на поверхню сковорідки.

З кунжутом

Начинки

Начинити приготовлені китайські млинці можна чому завгодно. Це залежить тільки від бажань і можливостей кулінара. Можна вибрати одну з декількох, популярних у Китаї.

М’ясна

Нам потрібно:

  • м’ясний фарш (рецепт можна змінити, замінивши м’ясо шинкою) – 100 грамів;
  • перець солодкий – половинка 1 штуки;
  • цукіні – половинка 1 штуки;
  • морква – 1/2 від однієї штуки;
  • зелена цибуля – 2 або 3 стебла;
  • печериці – за смаком, достатньо декількох грибочків;
  • соєвий соус – 1 столова ложка;
  • устричний соус – 1 чайна ложка;
  • цукор – щіпка
  • перець мелений – за смаком.

Східна кухня

Для приготування начинки необхідно прожарити фарш до готовності на рослинній олії. Потім додати в нього овочі і тушкувати дві хвилини. Після цього влити соус (відразу устричний і соєвий), насипати щіпку цукру й перець за смаком. Суміш тушкувати ще дві хвилинки й знімати з вогню. Начинка готова.

М’ясна із часником

Нам потрібно:

  • фарш свинячий – 400 – 500 грамів;
  • капуста – 300 грамів;
  • морква – 1 штука;
  • імбир сухий – 1 чайна ложка;
  • часник сухий – 1 чайна ложка;
  • борошно – 2 столові ложки;
  • вода – 2 столові ложки;
  • насіння кунжуту – 2 столові ложки;
  • масло рослинне – для жарки й фритюру.

З м'ясом

Для приготування начинки слід змішати фарш із імбиром і часником. Суміш посмажити на олії до готовності м’яса. Після цього додати у фарш натерту моркву й нашатковану капусту. Окремо в мисці змішати воду й борошно. Млинці начинити м’ясо-овочевою сумішшю й згорнути конвертом. Краї кожного конвертика змазати сумішшю борошна й води, щоб млинець був міцнішим. Після цього конвертики обсмажують у фритюрі до золотистого кольору. Для того, щоб забрати зайвий жир, млинчики викладають на паперові серветки. Перед подачею на стіл блюдо обсипають кунжутним насінням.

Сосиски

Нам потрібно:

  • сосиски – будь-які, декілька штук;
  • салат зелений – декілька листочків;
  • петрушка – кілька гілочок.

Китайські млинчики обмазуються сметаною (майонезом або будь-яким іншим соусом). Сосиски відварюються або присмажуються, обертаються в листок салату разом з гілочкою петрушки. Начинка загортається в млинець і страва готова готове.

Китайські млинчики – це прекрасна можливість спробувати новий, незвичайний і, головне, простий рецепт.

Ссылка на основную публикацию