Рецепт японських млинців

Млинці в Японії нагадують пишні оладки або панкейки. Ця страва підійде як для ситного сніданку, так і для чаювання з гостями. Ніжні й пухкі млинці із джемом, сиропом або медом, сподобаються любителям солодкого.

Коржики

Інгредієнти

Щоб приготувати японські млинчики, нам буде потрібно:

  • 120 грамів пшеничного борошна;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 1 яйце;
  • 0,5 склянки молока;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • ванілін на кінчику ножа.

З начинкою

Приготування

Готуємо японські млинці, рецепт досить простий:

  1. Просійте борошно.
  2. Усі інгредієнти, крім борошна, ретельно перемішайте. Продовжуючи помішувати, повільно всипте борошно, щоб не залишилося грудочок.
  3. Розігріти сковорідку, вилити за допомогою ополоника порцію тіста. Через хвилину перевернути й закрити сковороду кришкою. Зняти готовий млинець на тарілку.

Подавати японські млинці краще гарячими, поки вони не втратили своєї повітряної консистенції зі сметаною, кленовим сиропом, медом, варенням, розтопленим шоколадом. Якщо мова йде про просте сімейне чаювання, а про святкову вечерю, можна прикрасити блюдо свіжими ягодами й фруктами або збитими вершками.

Секрети приготування

Для того, щоб японські млинці вийшли пухкими й повітряними, потрібно просіяти борошно, яке насичується повітрям і готовий виріб виходить м’якшим.

З шоколадом

Бажано, щоб усі продукти були кімнатної температури. Дістаньте молоко і яйця з холодильника за годину-півтори до приготування тіста.

При випіканні даний рецепт блюда не передбачає використання олії. Щоб оладки легко переверталися й знімалися, можна розігріту сковороду на пару секунд ставити на мокрий рушник і вже потім наливати на дно тісто.

 «Дораяки з анко»

Незважаючи на складну назву, рецепт дуже простий. На приготування піде зовсім небагато часу. Анко – це японська назва солодкої бобової пасти. Блюдо зовнішньо вигляду нагадує сендвіч із товстим шаром начинки між двома пишними оладками.

Рецепт випічки самих млинців описаний вище. Для готування бобової пасти потрібно зварити 500 грамів червоної квасолі, розім’яти її до однорідної кашки. Додати в отриману масу щіпку соди, трохи ваніліну, і 150 грамів цукру, ретельно перемішати. Якщо хочеться одержати консистенцію без грудочок, можна скористатися блендером. Отриманою пастою намазати млинець товстим шаром, зверху накрити іншим.

Також начинку можна приготувати з інших улюблених продуктів. Можна між двома млинцями намазати шар із шоколаду або пломбіру, змішаного із фруктами. Інший варіант – сметана або вершки плюс варення. Включайте фантазію, і всього лише один рецепт дозволить щодня дивувати різними смаками членів родини й гостей.

Ссылка на основную публикацию