Рецепт житніх млинців

Існує багато різновидів млинців. Є рецепти на основі пшеничного, рисового, кукурудзяного, вівсяного або гречаного борошна. Варто спробувати приготувати млинці з житнього борошна. У приготуванні вони прості, виходять рум’яними, ніжними, поживними.

Смачні

Інгредієнти

Щоб приготувати млинці на молоці з додаванням житнього борошна, нам потрібно:

  • 2 склянки житнього борошна
  • 500 мілілітрів молока
  • 2 столових ложки рослинної олії
  • 4 яйця
  • 0.5 пакета сухих дріжджів
  • 2 столових ложки цукру
  • 0.5 чайної ложки солі.

Злак

Спосіб приготування

У розігріте молоко (400 мілілітрів) додаємо дріжджі, цукор, сіль. Далі висипаємо просіяне борошно. Робимо це поступово, увесь час помішуємо, щоб уникнути грудок. Залишимо суміш на півгодини.

Розігріваємо молоко, що залишилося (100 мілілітрів). Потім відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо за допомогою вилки або вінчика до утвору піни й відправляємо в першу частину тіста. Жовтки з’єднуємо з олією, вливаємо в молоко, помішуємо, поки суміш не стане однорідною. Дамо їй настоятися близько 30 хвилин.

Продукти

Наступним етапом буде з’єднання всіх компонентів. Добре перемішавши, починаємо жарити на розпеченій сковороді, змащеній олією. Найкраще підійде чавунна або спеціальна млинцева сковорідка. Жаримо звичайним способом, перевертаючи після того, як млинці отримують золотавий колір.

Готові млинці викладаємо на тарілку стопочкою з медом, варенням. Якщо подавати з варенням, кількість цукру в рецепті можна зменшити. Також для начинки підійде м’ясний фарш або дрібні шматочки курячого філе.

Користь

Страви з житнього борошна позитивно впливають організм, вони нерідко включені в дієтичне меню.

Борошно багате більшою кількістю вітамінів, мінералів і інших корисних речовин (залізо, що допомагає у профілакці анемії; фосфор і кальцій позитивно впливають на стан кісток, зубів, нігтів. Харчові волокна поліпшують роботу кишечнику, нормалізують вуглеводний обмін. При великому фізичному навантаженні, наприклад у спортсменів, при нагоді стане великий вміст білків і амінокислот.

Розрізняють наступні види:

  1. Обойна. Вважається найкращою, тому що виготовляється із цільного зерна зі збереженням усіх поживних елементів і з великою кількістю висівок.
  2. Сіяна. Має білий колір із кремовим відтінком. Вважається, що в ній менше корисних речовин, але з неї виходить прекрасна випічка.
  3. Обдирна. Щось середнє між обойною й сіяною.
  4. Питльована. Дрібно розмелена й просіяна. У цьому продукті зовсім мало корисних речовин, зато це борошно вищого гатунку, яке годиться випікання для хліба і булочок.

Який різновид вибрати для рецепта?

Найбільш корисними вийдуть житні млинці з обдирного або обойного гатунків. Правда з цього виду борошна млинці будуть мати характерний житній присмак і темний колір. Якщо ви бажаєте приготувати частування з більш світлим кольором і більш нейтральним смаком, виберіть рецепт із додаванням сіяної або питльованого борошна.

Ссылка на основную публикацию