Пекінська качка і мандаринські млинці до неї

Мандарин — найпоширеніша мова Китаю, розповсюджена на півночі країни, у тому числі й довкола Пекіна. Тут популярні млинці, у які загортають м’ясо. В Азії вони продаються готовими, але їх цілком можна зробити удома, приготувавши мандаринські млинці до китайської національної страви «качка по-пекински». Млинці для качки по-пекінські можна вживати з будь-якою начинкою, але найкраще вони підходять до м’яса.

Страва

 

Інгредієнти

Страва дуже проста й вимагає мінімум інгредієнтів:

  • одна склянка борошна з гіркою
  • півсклянки води, яка тільки скипіла
  • 2 столові ложки олії з кунжуту — одну використовуємо для тіста, іншу — для змащування млинців (сирі змащуються олією).

З начинкою

У млинці додається олія з кунжуту, яка дає специфічний смак і м’якість. Тісто виходить густим, тому млинці можна розкатувати качалкою для тіста (тісто не заливається у сковорідку, млинец формується на столі і потім випікається), роблячи їх тонкими. Рецепт розрахований на десять млинців, самі млинці готуються 30 хвилин, разом з начинкою час приготування збільшується до однієї години, виходять млинчики з качиною начинкою, якщо врахувати що тісто повинно 30 хвилин відпочити, то всього ця проста страва готується півтори години.

Приготування

Готуємо млинці для качки по-пекінські — рецепт:

  1. Для тіста потрібно використовувати глибоку миску. Потрібно просіяти в миску борошно й залити її окропом. Далі потрібно додати кунжутову олію й замісити тісто, яке повинне мати еластичні властивості (трохи тягнутися і не рватися) й не липнути. Якщо тісто виходить липким, потрібно додати ще борошна.
  2. Тісто повинне дійти до потрібного стану, для цього рушник змочіть у воді кімнатної температури, викрутіть воду й накрийте ним тісто на півгодини.
  3. Розкотіть із тіста довгу ковбаску, поділіть на десять частин (на кожен млинець — один шматок), з кожної частини зробіть кульку. Дошку посипте тонким шаром борошна, на цій поверхні розкотіть кожну кулю качалкою для тіста.
  4. Млинці потрібно тонко змастити пензликом олією з кунжуту.
  5. Зробіть інші паляниці й ставте їхньою стопкою. Масло не дасть їм злипнутися.

Із соусом

Випікайте млинці на сковороді без додавання масла, для жарки буде достатньо рослинного жиру, який був доданий у тісто і яким були змазані млинці. Випечені млинці поставте стопкою й накрийте сухим рушником або кришкою від тортівниці.

У млинці потрібно загортати різні м’ясні страви, які дуже популярні в східній кухні. Але найкраще загортати м’ясо птиці, наприклад качку по-пекінськи. Якщо страву приправити різними спеціями, додати зелень, вийде чудова  вечеря. Подають із соєвим соусом і рисом.

Ссылка на основную публикацию